• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Facebook'da temsilci atıyor
Facebook'da temsilci atıyor

Facebook'da temsilci atıyor

ICT Media ICT Media
18 Ocak 2021 00:00
Paylaş

VK, YouTube ve TikTok’un ve Dailymotion’un da ardından sosyal medya platformu Facebook, Türkiye'ye temsilci atama kararı verdiğini duyurdu.

Facebook'tan yapılan açıklamada, "Yasadan etkilenen diğer bazı şirketler gibi, yeni düzenlemeler doğrultusunda Türkiye'de temsilci olarak bir tüzel kişilik atama sürecini başlatmaya karar verdik." ifadeleri kullanıldı.

Facebook’tan yapılan açıklama şöyle;

‘’Facebook olarak ifade özgürlüğünün temel bir insan hakkı olduğuna inanıyoruz ve bu değerleri korumak ve savunmak için küresel çapta çaba gösteriyoruz. Nitekim Türkiye'deki insanların yarısından fazlası arkadaşlarıyla ve aileleriyle iletişimde kalmak, fikirlerini ifade etmek ve işletmelerini büyütmek için Facebook'a güveniyor. 
Türkiye’de kısa süre önce yeniden düzenlenen ve sosyal medya platformları için yeni yükümlülükler getiren 5651 sayılı Kanun hakkındaki gelişmeleri ilk günden bu yana yakından takip ediyoruz. Yasadan etkilenen diğer bazı şirketler gibi, yeni düzenlemeler doğrultusunda Türkiye'de temsilci olarak bir tüzel kişilik atama sürecini başlatmaya karar verdik. Bu kararı alırken, platformumuzun kullanıcıların ifade özgürlüğü haklarını kullanabilecekleri bir yer olmasının bizim için taşıdığı önemin tekrar altını çizmek isteriz.

Aldığımız karar, Facebook Topluluk Standartları’nı ya da devlet kurumları tarafından yapılan içerik kaldırma taleplerinin incelenme süreçlerini değiştirmiyor. Dolayısıyla, bu ilkelere uygun olmayacak bir şekilde hareket etmemiz için ısrar edilmesi halinde temsilcimizi geri çekeceğimizi belirtmek isteriz. Devletten gelecek talepleri, bu ilkelerimizin yanı sıra Küresel Ağ Girişimi (Global Network Initiative) üyeliğimizin getirdiği sorumluluklarımız doğrultusunda ve Birleşmiş Milletler’in İş Dünyası ve İnsan Hakları Rehber İlkeleri’ne uygun şekilde incelemeye ve değerlendirmeye devam edeceğiz. Ayrıca kısıtladığımız içeriklerin detaylarını mevcut şeffaflık süreçlerimize uygun bir şekilde paylaşmayı sürdüreceğiz.

Türkiye’de yaşayan insanların ifade özgürlüğünün ve diğer insan haklarının korunmasına dair bağlılığımızın değişmeyeceğini kamuoyunun bilgisine sunarız.’’

Paylaş
VK Youtube TikTok Dailymotion Facebook teknoloji gündemi bilişim gündemi Global Network Initiative

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

2026’da güvenlik yatırımlarının lokomotifi yapay zeka, bulut ve sensor teknolojisi olacak
2026’da güvenlik yatırımlarının lokomotifi yapay zeka, bulut ve sensor teknolojisi olacak
24 Ekim 2025 14:51
Papel'den Dijital Ödemede Yenilik
Papel'den Dijital Ödemede Yenilik
24 Ekim 2025 14:49
e-Tebligatlara e-Devlet Kapısı Güvencesi
e-Tebligatlara e-Devlet Kapısı Güvencesi
24 Ekim 2025 14:44
Couchbase 8.0: Yapay Zeka Uygulamaları için Yüksek Performanslı Birleşik Veri Platformu
Couchbase 8.0: Yapay Zeka Uygulamaları için Yüksek Performanslı Birleşik Veri Platformu
24 Ekim 2025 14:42
Siber Güvenliğin Kalbi Gaziantep’te Attı: Yapay Zeka, Kurumsal Savunmanın Yeni Kalkanı
Siber Güvenliğin Kalbi Gaziantep’te Attı: Yapay Zeka, Kurumsal Savunmanın Yeni Kalkanı
24 Ekim 2025 12:16
Teknoloji Liderleri Ankara’da Buluştu: Geleceğin Altyapısı Yapay Zekâ ile İnşa Ediliyor
Teknoloji Liderleri Ankara’da Buluştu: Geleceğin Altyapısı Yapay Zekâ ile İnşa Ediliyor
23 Ekim 2025 13:53
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.