• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Foriba 5 milyon dolar yatırım aldı
Foriba 5 milyon dolar yatırım aldı

Foriba 5 milyon dolar yatırım aldı

ICT Media ICT Media
13 Şubat 2018 00:00
Paylaş

e-Dönüşüm firması Foriba, ikinci yatırım turunu tamamladı. Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu) liderliğinde yapılan B serisi yatırım turunun diğer iki büyük ismi Revo Capital ve Endeavor Catalyst oldu. Foriba, aldığı 5 milyon dolar yatırımla birlikte yeni şirket satın alma ve birleşme planlarını yapıyor.

Faaliyetlerine Foriba marka adıyla devam eden e-Dönüşüm firması FIT Solutions dünyanın özel sektöre odaklı en büyük kalkınma kuruluşu IFC liderliğiyle 5 milyon dolar yatırım aldı. Foriba’nın aldığı 5 milyon dolar yatırımın 3 milyon doları IFC’ye, 1,5 milyon doları Revo Capital’e, 500 bin doları da Endeavor Catalyst’e ait.

Foriba’ya ilk kez Eylül 2014’te 4 milyon dolar yatırım yapan Revo Capital de bu yatırım turuna 1,5 milyon dolar ile katıldı. Son zamanlarda Türkiye’deki şirketlere yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Endeavor Catalyst’in 500 bin dolar yatırımı ile seri tamamlandı. Foriba, aldığı B serisi yatırım ile birlikte bugüne kadar toplam 9 milyon dolar yatırım almış oldu.

Küçük ve büyük pek çok şirkete ‘e-Fatura’, ‘e-Arşiv’, ‘e-Defter’, ‘e-İrsaliye’ gibi daha pek çok çözüm sunan Foriba, dünyadaki trendleri takip ederek Türkiye’de kurumsal yazılım ve entegrasyon hizmetleri pazarının gelişimine önayak oluyor. 2016 yılında Logo Yazılım ile birlikte kurduğu Tedarikçi Finansmanı Platformu FİGO ile finansal teknoloji uygulamalarına verdiği desteği sürdürüyor. FİGO, ilk ürünü olan Figopara ile hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Foriba, aldığı yatırımdan sonra fintech ürünlerine daha fazla yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Foriba, 5 binden fazla müşteriye hizmet veriyor ve Türkiye’deki tüm e-Faturaların yüzde 60’ını yönetiyor. Revo Capital’den ilk kez aldıkları yatırımdan bu yana her yıl düzenli olarak büyüyen Foriba, ilerleyen dönemlerde de yeni yatırımlar almayı ve firma olarak da yatırım yapmayı hedefliyor.

“Yurt dışı operasyonlarımızı hızlandıracağız”

Foriba CEO’su Koray Gültekin Bahar, “İçinde bulunduğumuz piyasa koşullarına rağmen, IFC, Revo Capital ve Endeavor Catalyst’ten yatırım almış olmamız bizi onurlandırdı. Büyüme hamlelerimizin ilk adımlarını Revo Capital’in bir önceki yatırımı ve desteği ile atmaya başlamıştık. Şimdi ise sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme yakaladık. 2018’de de küresel ekonomik krizin korkusu bizi yavaşlatmayacak. Aldığımız yatırımla birlikte ciro ve müşteri sayısında en az yüzde 60 büyüyeceğiz” dedi.

B serisi yatırım turunu nasıl kullanmayı planladıklarını anlatan Bahar, “Aldığımız yatırımın yanı sıra e-Dönüşüm süreçlerindeki bilgi liderliğimiz ve stratejik işbirliklerimiz ile yeni yılda daha büyük kitlelere yöneleceğiz. Global müşterilerimize yenilerini katmaya ve mevcut müşterilerimize yeni çözümler sunmaya devam edeceğiz. Avrupa, Türki Cumhuriyetler ve Orta Doğu ülkelerini de radarımıza aldık. Uluslararası arenada teknolojiye yön veren önemli aktörlerden olacağımıza dair güçlü bir inanç besliyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

IFC Küresel Fintech Yatırımları Başkanı Andi Dervishi şunları söyledi: “Türkiye’de bilişim teknolojileri ve bilgi ekonomisine yatırım yapmak, finansal piyasaların çeşitlenmesi açısından önemli. İnternet, dijital teknolojiler ve finansal inovasyon bir araya gelerek finansal ürünleri keşfetmemizi, satın almamızı ve kullanmamızı değiştiriyor. Bu dönüşüm sayesinde finans sektöründeki verimlilik artıyor ve normal şartlarda belli finansal ürünlere ulaşamayacak kitlelere bu hizmetlerin sunulabilmesini sağlıyor. Foriba ile yaptığımız iş birliğinden heyecan duyuyoruz. Bu yatırımlar sayesinde Türkiye’de faktoring ve diğer online tedarik zinciri finans hizmetleri ilk defa daha fazla kullanıcıya ulaşabilecek.”

Revo Capital Managing Director’ü Cenk Bayrakdar, şunları söyledi: “Foriba, ilk yatırım yaptığımız 2014 yılından bu yana hem ticari olarak hem de organizasyonel olarak tam bir transformasyon geçirdi. Pazardaki lider konumu ve bugünkü IFC yatırımı da bunun bir göstergesi. Revo Capital ilk fonu ile Türkiye’de FinTech alanını odak olarak belirleyen ilk VC fonu olmuştu. Bunun doğru bir tercih olduğunu Foriba ve bu alandaki diğer yatırımlarımızın büyüme hızı göstermekte. Şu an kurmakta olduğumuz ikinci fonumuz ile IFC gibi uluslararası yatırımcılarla beraber bölgedeki yatırımlarımızı büyütmeyi hedefliyoruz.”

Endeavor Türkiye Girişimci Hizmetler Direktörü Aslıhan Kurul Türkmen ise: “Endeavor Turkiye Girişimcisi Foriba, Endeavor Catalyst Fonu’nun Türkiye’de yaptığı 5. yatırımı aldı. Global girişimcilik ağı için önemli bir yatırım olduğunu düşünüyoruz ve global network’ümüzün desteği ile Foriba’nın uluslararası operasyonlarını büyütmesine destek olabileceğimize inanıyoruz” dedi.

Paylaş
e-Dönüşüm Foriba IFC Revo Endeavor

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Virgosol’e Revo Capital’den 3,5 milyon dolar yatırım!
Virgosol’e Revo Capital’den 3,5 milyon dolar yatırım!
16 Temmuz 2025 11:28
TD SYNNEX, HPE tarafından 2025 Yılının Küresel Distribütörü seçildi
TD SYNNEX, HPE tarafından 2025 Yılının Küresel Distribütörü seçildi
14 Temmuz 2025 12:41
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dijital Dönüşümde Dev Adım: Türk Telekom ile Fiber Optik Protokolü İmzalandı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dijital Dönüşümde Dev Adım: Türk Telekom ile Fiber Optik Protokolü İmzalandı
11 Temmuz 2025 13:57
Sabahattin Ali’nin Hücresi Sinop Cezaevi’nde dijital teknolojiyle canlanıyor
Sabahattin Ali’nin Hücresi Sinop Cezaevi’nde dijital teknolojiyle canlanıyor
11 Temmuz 2025 12:55
OBASE, Ar-Ge projelerini ticarileştirdi, gündeminde üretken yapay zeka var
OBASE, Ar-Ge projelerini ticarileştirdi, gündeminde üretken yapay zeka var
11 Temmuz 2025 12:51
KKTC’nin Dijital Geleceği Türk Telekom’a Emanet!
KKTC’nin Dijital Geleceği Türk Telekom’a Emanet!
11 Temmuz 2025 12:42
ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.