• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. “Gelecek çok kanallı alışverişte”
“Gelecek çok kanallı alışverişte”

“Gelecek çok kanallı alışverişte”

ICT Media ICT Media
5 Kasım 2020 00:00
Paylaş

FutureCommerce360 perakende konferansı, bu sabah dijital ortamda gerçekleştirildi. Konferans boyunca perakende ve e-ticaretin geleceği, yeni teknolojiler, iş modelleri ve başarılı uygulamalar perakende sektörünün önde gelen isimleri tarafından tartışıldı. Konferansta ana konuşmacılardan biri olan Amazon Avrupa ve Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Eirini Zafeiratou, çok kanallı alışverişin, perakende sektörünün geleceği olduğunun altını çizdi.

“Perakendenin Yükselişi: COVID-19 sürecinde çoklu kanallar sektörü nasıl dönüştürdü?” başlıklı bir konuşma gerçekleştiren Zafeiratou, “Para harcadığımız mecralarda değişimler oldu ve dijital ortamda yapılan perakende satın alımlarda artışlar gözlemledik. Bu durum, yarının alışveriş alışkanlıkları ile ilgili bazı tahminlere sebep oldu. Bu tahminlerin bir bölümü, evlerde kalınan dönemdeki gerçek trendlere dayanırken, diğerleri perakendenin geleceğinin nasıl olacağına dair spekülasyonlardan oluşuyor. Pandemiden uzun bir süre önce dahi, online alışverişin fiziksel mağaza ve perakende sektörünü olumsuz etkilediğine dair söylemler vardı. Bu tahminlerin es geçtiği nokta, online alışverişin fiziksel dükkanlarla çok yakın bir ilişkide olduğu, hatta çoğu zaman onlara ihtiyaç duyduğu gerçeği.”

“Gelecek çok kanallı alışverişte”

Zafeiratou, “Araştırmalar, pandemi döneminde dahi online satışlara atfedilmiş birçok satın alımın, aslında hem fiziksel mağazalara hem online sistemlere dayalı olan, çoklu kanal satışları olduklarını gösteriyor. Asıl ilginç olan ise perakendecilerin online kanallarındaki büyümenin çok büyük bir bölümünün, bir şekilde fiziksel mağazalarla bağlantılı olarak gerçekleşiyor olması.” ifadelerini kullandı.

Perakende sektöründeki rekabete dikkat çeken Zafeiratou, “Perakendecilerin çoklu kanal hizmetleri geliştirmede oldukça yenilikçi olmalarının sebeplerinden biri, perakende sektörünün oldukça rekabetçi olması ve firmaların pazar payı için büyük bir rekabet içinde olmaları. Kazananın tamamını aldığı diğer sektörlerin aksine, perakende sektörü oldukça parçalı bir yapıda ve birçok kazanan için bolca alan var. Bu rekabet, perakendecileri daha yenilikçi olmaya ve yeni dinamiklere atik bir şekilde adapte olmaya teşvik ediyor. Perakende sektörü tam da bu nedenlerle gelişmeye devam ediyor ve tüketicilere şimdiye kadar olmadığı kadar farklı opsiyonu sunabiliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaş
FutureCommerce360 Covid-19 Eirini Zafeiratou

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

KKTC’de Dijital Devrim Başlıyor: Fiber Dönüşüm Protokolü Yürürlüğe Girdi!
KKTC’de Dijital Devrim Başlıyor: Fiber Dönüşüm Protokolü Yürürlüğe Girdi!
1 Ocak 2026 18:24
İşNet’ten değiştirilemez bulut yedekleme hizmeti
İşNet’ten değiştirilemez bulut yedekleme hizmeti
30 Aralık 2025 13:44
Türkiye’den Suriye’ye Siber Güvenlik Desteği
Türkiye’den Suriye’ye Siber Güvenlik Desteği
30 Aralık 2025 12:22
Siber Güvenlik Başkanlığına Tarihi Yetki Genişlemesi
Siber Güvenlik Başkanlığına Tarihi Yetki Genişlemesi
26 Aralık 2025 17:45
Vodafone Business ile ODAŞ’tan stratejik teknoloji hamlesi
Vodafone Business ile ODAŞ’tan stratejik teknoloji hamlesi
26 Aralık 2025 14:25
Türkiye’nin yapay zeka vizyonunda kurumsal yapılanma
Türkiye’nin yapay zeka vizyonunda kurumsal yapılanma
25 Aralık 2025 15:59
ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.