• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Girişimci ruhun temelleri atıldı, 1,5 yıl içinde 4.000 girişimci eğitildi
Girişimci ruhun temelleri atıldı, 1,5 yıl içinde 4.000 girişimci eğitildi

Girişimci ruhun temelleri atıldı, 1,5 yıl içinde 4.000 girişimci eğitildi

ICT Media ICT Media
25 Mart 2021 00:00
Paylaş

Şirketlerin inovatif ürün/hizmet/iş modeli geliştirme ve kurum içi girişimcilik yeteneği kazanırken inovasyon kültürü yaratma ihtiyaçlarını karşılama amacıyla yola çıkan GOOINN, girişimcilerin de doğrulanmış çözümler ortaya çıkarması için çalışıyor. Bu çalışmaların meyvesi olan “Girişimciye Dönüş” online platformu, 1,5 yıl içinde 4 bin girişimci yetiştirmeyi başardı. Bu yeni girişimcilerin yüzde 75’i kurumlardan, girişimci organizasyonlarından, çeşitli vakıflar ve okullardan çıkarken yüzde 25’i bireysel girişimcilerden oluşuyor.

Girişimciliğin başlama noktası olarak nitelendirilen ve 2 ay süren online ve etkileşimli girişimcilik eğitimleriyle; problemi gözlemekten fikri bulmaya, müşteriyi doğrulamaktan yatırımcı sunumuna kadar tüm girişimcilik adımları yaparak öğrenme metodu kullanılarak tamamlanabiliyor. Aynı zamanda hem videolar hem de araçlarla desteklenen tek online platform olarak yeni girişimlerin kurulmasına destek sağlıyor.



Aralarında; Zorlu Holding, SabancıDx, SoftTech, Eczacıbaşı Holding, MEF Üniversitesi, Kredi Kayıt Bürosu, Girişimcilik Vakfı, Hamdi Ulukaya Girişimi ve YGA başta olmak üzere çok sayıda kurumsal firma ile işbirliğine gidilen “Girişimciye Dönüş” online platformu, yürütülen 17 programla girişimcilik ve inovasyon kültürünün gelişmesi açısından şirketlere de yardımcı oldu. Kurumsal şirketlere inovasyon yetkinliklerini ve girişimcilik ruhunu kazandırmak konusunda çözüm ortaklıkları yapan GOOINN’nin Kurucusu Yavuz Çingitaş, Türk şirketlerinin global piyasalarda da rekabete girebilmesi ve Türkiye’nin inovasyon bilinci kazanarak daha da kalkınması için şirketlerden yeni iş modelleri ve girişimler çıkmasını sağlamanın ana hedefleri olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Girişimciye Dönüş” platformunun amacı, problemi bulma noktasından başlayarak, yatırımcı sunumunun hazırlanmasına kadarki sürecin tamamını kapsayan online bir çalıştaydır. Amacımız, videolardan oluşan online eğitimler yerine, online çalıştay ortamıyla gerçek bir öğrenme deneyimi yaşanmasını sağlamaktır. 13 adımda toplamda 2 saatten fazla video ve videolarla eş zamanlı çalışan 16 araçla, online çalıştay deneyimini sunuyoruz. Girişimciye Dönüş, sunduğu deneyimi Tasarım Düşüncesi (Design Thinking) ve Yalın Yeni Girişim (The Lean Startup) metodlarını harmanlayarak verir. Bu metotları kullanan teknoloji girişimleri sağladıkları şirket değeri artışı sebebiyle dünya ekonomisinin dikkatini çekmiş, büyük firmaların bu metodları kullanmasıyla da ilgi daha da artmıştır. 1,5 yıl içinde 4 bin girişimci adayını hazırlamak için kullandığımız bu metodları, kullanıcı ihtiyacı veya probleminden yola çıkarak ürün ve çözüm tasarlama süreci olarak tanımlayabiliriz. Bu da girişimciliğin temelini oluşturacak ve girişimcileri destekleyecektir.”

GOOINN’in Kurucusu Yavuz Çingitaş, bu zamana kadar gerek yapılan inovasyon danışmanlıkları gerekse canlıya alınan dijital ürünlerle edinilen tecrübe ve birikimlerle, Avrupa pazarındaki kurumlar için özel olarak geliştirdikleri inovasyon odaklı SaaS (Software as a Service) platform olan “INODASH”e de yatırım yaptıklarını sözlerine ekledi.

İlk yatırım turuna, bu yılın ilk çeyreğinde çıkan “Girişimciye Dönüş”ün girişimci yetenekleri kazandırdığı 4 binin üzerindeki girişimci adayı, online araçları toplamda 18 binden fazla kez kullanıp 1.500 saatten fazla girişimcilik metodolojilerine dair videoları izleyerek inovatif dijital ürünler geliştirmeye devam ediyor. E-learning alanındaki büyümenin pandemi koşullarında gelişen kullanıcı değişiklikleri ile beraber hızlandığı mevcut pazarda, Girişimciye Dönüş de büyüme hızını aynı oranda arttırarak yoluna devam ediyor.

Paylaş
GOOINN Girişimciye Dönüş Yavuz Çingitaş Tasarım Düşüncesi (Design Thinking) Yalın Yeni Girişim (The Lean Startup)  teknoloji gündemi bilişim gündemi INODASH SaaS

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Siber Güvenliğin Nabzı Elcore Day 2025’te Attı: Yeni Teknolojiler, Yeni İş Birlikleri
Siber Güvenliğin Nabzı Elcore Day 2025’te Attı: Yeni Teknolojiler, Yeni İş Birlikleri
8 Mayıs 2025 17:42
“Yapay Zekâ Yıldızları”nda yeni hedef 55 bin öğrenciye ulaşmak
“Yapay Zekâ Yıldızları”nda yeni hedef 55 bin öğrenciye ulaşmak
8 Mayıs 2025 11:06
Elcore Day 2025: Bilişim Dünyasının Kalbi İstanbul ve Ankara’da Attı
Elcore Day 2025: Bilişim Dünyasının Kalbi İstanbul ve Ankara’da Attı
8 Mayıs 2025 10:49
Şam'da düzenlenen 2025 AI-SYRIA Konferansı, yapay zekada bölgesel vizyonu ortaya koydu
Şam'da düzenlenen 2025 AI-SYRIA Konferansı, yapay zekada bölgesel vizyonu ortaya koydu
7 Mayıs 2025 12:02
İstanbul'da
İstanbul'da "META Summit 2025": Yapay zeka ve teknoloji odaklı gelecek vizyonu masaya yatırıldı
7 Mayıs 2025 11:57
10. Verimlilik Proje Ödülleri Sahiplerini Buldu
10. Verimlilik Proje Ödülleri Sahiplerini Buldu
7 Mayıs 2025 11:53
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.