• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Global Yatırım Holding, bu yıl da BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne girdi
Global Yatırım Holding, bu yıl da BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne girdi

Global Yatırım Holding, bu yıl da BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne girdi

ICT Media ICT Media
1 Aralık 2020 00:00
Paylaş

Global Yatırım Holding (GLYHO), Borsa İstanbul'da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin yer aldığı 'BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ndeki yerini korudu. Endekse 58 şirket girmeyi başarırken, üst üste üçüncü yılında da endekste yer alan Global Yatırım Holding, önemli bir başarıya imza attı.

Global Yatırım Holding (GLYHO), şirketlerin sürdürülebilirlik konularında halka açık bilgi paylaşımlarına bağlı olarak değerlendirildiği 'BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde (XUSRD) bu yılda yer aldı. Geçen yıl girdiği 'BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ndeki yerini koruyan ve üst üste üçüncü yılında da endekste yer alan Global Yatırım Holding, önemli bir başarıya imza atmış oldu.

Global Yatırım Holding'in, şirketlere hem itibar kazandıran hem de rekabet avantajı sağlayan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne yeni döneminde de dâhil olmasında; sürdürülebilirlik ile ilgili alanlarda kapsamlı politikalara sahip olması ve belirli çevresel indikatörler ile yolsuzluk raporlamasında iyileştirmeler sağlaması önemli rol oynadı.

Borsa İstanbul şirketleri arasında sürdürülebilirlik konusundaki anlayış, bilgi ve uygulamaların artırılması amacıyla oluşturulan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde şirketler, çevre, biyoçeşitlilik, iklim değişikliği, insan hakları, yönetim kurulu yapısı, rüşvetle mücadele, tedarik zinciri, iş sağlığı ve güvenliği kriterlerine göre değerlemeye tabi tutuluyor. Bağımsız bir araştırma şirketi olan Londra Merkezli EIRIS ile iş birliği içinde yapılan değerlendirme sonucunda BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ne 58 şirket girmeyi başardı.

'Sürdürülebilirliği tüm operasyonlarımız odağına koyuyoruz'

Grup olarak kuruluşlarının 30'uncu yılını kutladıkları 2020'nin Covid-19'un etkisiyle daha önce karşılaşılmayan zorlukta bir yıl olmaya devam ettiğini söyleyen Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, çalışanlarının sağlık ve güvenliklerinin her zaman öncelikleri olduğunu belirtti. İş sürekliliğini sağlamak ve çalışanlarına faaliyet gösterdikleri coğrafyalarda insani yardım sağlamanın da bugün temel öncelikleri olduğunu anlatan Kutman, "Aynı zamanda, Global Yatırım Holding'in uzun vadeli başarısını korumak ve küresel rolümüze dayanan tüm paydaşlara taahhütlerimizi yerine getirmek için sorumlu davranmalıyız. Global Yatırım Holding olarak her zaman güçlü ve çeşitlendirilmiş portföyümüz ve yetenekli yönetim ekibimiz ile sürdürülebilirliği tüm operasyonlarımızın odağına koyarak sorumlu yatırım yoluyla ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmayı ve hissedarlarımıza sürdürülebilir getiri sağlamayı hedeflemekteyiz. Borsadaki yatırımcılar için güvenilir bir seçenek sunan BİST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde bu yıl da yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Diğer taraftan, Grup'umuzun kurumsal yönetim ilkelerini uygulama alanında yaptığı sürekli iyileştirme çabaları sonrasında Kurumsal Yönetim Derecelendirme notumuz yukarı yönlü revize edilmiş olup, BİST Kurumsal Yönetim Endeksi'ndeki yerimizi de korumuş bulunmaktayız" dedi.

Paylaş
Global Yatırım Holding BİST EIRIS teknoloji gündemi bilişim gündemi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Virgosol’e Revo Capital’den 3,5 milyon dolar yatırım!
Virgosol’e Revo Capital’den 3,5 milyon dolar yatırım!
16 Temmuz 2025 11:28
TD SYNNEX, HPE tarafından 2025 Yılının Küresel Distribütörü seçildi
TD SYNNEX, HPE tarafından 2025 Yılının Küresel Distribütörü seçildi
14 Temmuz 2025 12:41
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dijital Dönüşümde Dev Adım: Türk Telekom ile Fiber Optik Protokolü İmzalandı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dijital Dönüşümde Dev Adım: Türk Telekom ile Fiber Optik Protokolü İmzalandı
11 Temmuz 2025 13:57
Sabahattin Ali’nin Hücresi Sinop Cezaevi’nde dijital teknolojiyle canlanıyor
Sabahattin Ali’nin Hücresi Sinop Cezaevi’nde dijital teknolojiyle canlanıyor
11 Temmuz 2025 12:55
OBASE, Ar-Ge projelerini ticarileştirdi, gündeminde üretken yapay zeka var
OBASE, Ar-Ge projelerini ticarileştirdi, gündeminde üretken yapay zeka var
11 Temmuz 2025 12:51
KKTC’nin Dijital Geleceği Türk Telekom’a Emanet!
KKTC’nin Dijital Geleceği Türk Telekom’a Emanet!
11 Temmuz 2025 12:42
ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.