• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
    • Etkinlik Haberleri
  • Haberler
    • Gündem
    • Bilişim
    • Telekom
    • Savunma
    • Enerji
    • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Güvenli İnternet Günü BTK ev sahipliğinde kutlandı
Güvenli İnternet Günü BTK ev sahipliğinde kutlandı

Güvenli İnternet Günü BTK ev sahipliğinde kutlandı

10 Şubat 2026 16:56
Paylaş

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), her yıl 10 Şubat’ta dünya genelinde kutlanan "Güvenli İnternet Günü" kapsamında bir etkinlik düzenledi. Bu yılki etkinliklerde yerli teknoloji hamleleri, dijital güvenlik ve sosyal medya düzenlemeleri ön plana çıktı.

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, açılış konuşmasında yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Next Sosyal uygulamasına değindi. İnternetin 90’lı yıllardan bu yana toplumsal bir dönüşüm başlattığını belirten Karagözoğlu, doğru bilgi üretiminin önemini vurguladı. Karagözoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Çocuklarımızı ve gençlerimizi dijital dünyanın risklerinden koruma bilinci küresel bir sorumluluktur. Dijital dezenformasyona karşı en güçlü duruş, kendi teknolojimizi geliştirmekten geçmektedir."

Sosyal medyaya yaş sınırı geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, etkinlikte yaptığı konuşmada genç kullanıcılar için yeni bir yasal düzenleme sinyali verdi. Sayan, 15 yaş altındaki kullanıcıların sosyal medya hesabı açarken yaşlarını büyük göstermelerini engelleyecek bir tasarı üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Ekran süresinin günlük bir saatin altında tutulması gerektiğini belirten Sayan, yapay zekanın insani değerlerden bağımsız gelişmemesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin 5G teknolojisine geçiş tarihi olarak 1 Nisan'ı işaret etti.

Etkinlikte "dijital vicdan" kavramı üzerinde durularak, dijital platformlardaki etkileşimlerin gerçek hayattaki sorumlulukların yerini tutmaması gerektiği hatırlatıldı. Gençlerin teknolojinin sadece tüketicisi değil, üreticisi ve etik değerlere sahip yönlendiricileri olması gerektiği vurgulandı.

Etkinlik alanında küresel teknoloji şirketleri tarafından kurulan stantlarda öğrencilere bilgilendirmeler yapıldı. Program, konuşmaların ardından gerçekleştirilen fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Paylaş
Ömer Abdullah Karagözoğlu BTK Dr. Ömer Fatih Sayan

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
13 Ekim 2026 15:58
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
13 Ekim 2026 15:57
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
13 Ekim 2026 15:52
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
13 Ekim 2026 13:40
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
13 Ekim 2026 12:47
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
12 Ekim 2026 18:04
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. ICT Media

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.