• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Hackerlar TEKNOFEST Hack Karadeniz’de marifetlerini gösterecek
Hackerlar TEKNOFEST Hack Karadeniz’de marifetlerini gösterecek

Hackerlar TEKNOFEST Hack Karadeniz’de marifetlerini gösterecek

ICT Media ICT Media
13 Ağustos 2022 14:22
Paylaş

Türkiye’nin gönüllerde taht kuran festivali TEKNOFEST 2022 teknoloji yarışmaları kapsamında Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi yürütücülüğünde gerçekleştirilen Hack Karadeniz yarışmasının final etabı 13-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Büyük Mücadele Başlıyor…

Hack Karadeniz’in ilk günü takımlar Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesine ait 15 Temmuz Şehitler kampüsünde, yarışma sabahı ilan edilecek üç uygulama üzerinde zafiyet taraması gerçekleştirecekler. İlk günün sonunda ilk 5’e giren takımlar 2. etaba katılmaya hak kazanacaklar. İkinci gün yarışmacılar gerçekleştirilmeye çalışılan bir siber saldırıyı tespit edip engellemek amacıyla 5 aşamalı bir senaryoyu çözmeye çalışacaklar.  Senaryonun herhangi bir aşaması çözülmeden bir sonraki aşamaya geçiş mümkün olmayacak. Senaryonun ilk üç aşaması yarışma alanında tamamlanacak, 3. aşamada doğru bulguları elde edebilen takımlar 4. aşama için Lokasyon 2’deki kuruma gidecek ve burada teslim edilecek veriler üzerinde inceleme ve analiz çalışması yapmak üzere tekrar yarışma alanına dönecekler. Dördüncü aşamadaki olay incelemesini doğru şekilde tamamlayabilen takımlar 5. aşama için sistemler üzerinde yerinde analiz yapmak üzere Lokasyon 3 teki Batı Karadeniz Kalkınma Ajansına gidecek. Buradaki sistemlerde doğru bulgulara ulaşabilen yarışmacılar ise elde ettikleri bilgilerle hazırlayacakları raporu teslim etmek üzere Lokasyon 4 teki Emniyet Siber Suçlar birimine giderek saldırganların konum tespiti yapılması sonrasında yakalama aşaması için Siber polisler nezaretinde Sahil Güvenlik botları ile Zonguldak Limanı’na getirilecek. Yarışma birinci olan takımın Zonguldak Deniz Feneri Restoran’a ulaşması ile son bulacak, burada kendilerini saldırganlar yerine büyük bir sürpriz bekliyor olacak.

Hackerların becerileri, dünyanın önde gelen uzmanlarının rehberliğinde hazırlanan gelişmiş gerçek yaşam siber saldırı senaryoları ile sınırları aşacak. Yarışmaya 29 farklı ülkeden 380 takım başvurusu ve 1500’ü aşkın yarışmacı başvuru yaptı. Ön eleme ve yarı final olmak üzere iki farklı aşamayı geçerek başarılı olan 4 farklı ülkeden 10 takım 38 yarışmacısı ile final aşamasında yarışmaya hak kazandı. Yarışmayı birincilik ile tamamlayan takıma 75.000 TL, ikinciliği elde eden takıma 50.000 TL ve üçüncü olan takıma 25.000 TL ödül verilecek.

Paylaş
bilisim-gundemi bilisim-haberleri hack-karadeniz teknoloji-gundemi teknoloji-haberleri

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türk Bilişim Dünyasının Duayenleri Aranıyor: 2024 Yaşam Boyu Hizmet Ödülü İçin Aday Süreci Başladı
Türk Bilişim Dünyasının Duayenleri Aranıyor: 2024 Yaşam Boyu Hizmet Ödülü İçin Aday Süreci Başladı
12 Ağustos 2025 17:11
TUSAŞ, YKS şampiyonu genç yeteneklere kapılarını açtı
TUSAŞ, YKS şampiyonu genç yeteneklere kapılarını açtı
12 Ağustos 2025 13:58
ARF Technologies'ten Milli Güvenliğe Kritik Destek: Yerli Zaman Sunucusu
ARF Technologies'ten Milli Güvenliğe Kritik Destek: Yerli Zaman Sunucusu
12 Ağustos 2025 13:55
Türkiye ve Macaristan, otonom mobilitenin geleceğini planlıyor
Türkiye ve Macaristan, otonom mobilitenin geleceğini planlıyor
12 Ağustos 2025 13:19
Sarıtaş, Dijitalleşme ile Endüstri 5.0'a Geçiyor
Sarıtaş, Dijitalleşme ile Endüstri 5.0'a Geçiyor
12 Ağustos 2025 13:12
"Tomorrow: Now" Temasıyla Türkiye İnovasyon Haftası Başlıyor
12 Ağustos 2025 13:10
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.