• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğüne atama
Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğüne atama

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğüne atama

ICT Media ICT Media
20 Mayıs 2021 00:00
Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğüne Cebrail taşkın atandı.

Dr. Cebrail Taşkın kimdir?

1972 Kırıkkale doğumludur. İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunudur. Japonya’da burslu eğitim almıştır. Telekomünikasyon alanında yüksek lisans ve doktora derecelerine sahiptir. Ortadoğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, Pazarlama ve Finans alanında İşletme yüksek Lisansı yapmıştır.

1995 yılından itibaren Bilişim ve Telekomünikasyon sektöründe görev almaktadır. Türk Telekom Grubunda; Network Planlama, Operasyon, Strateji, İş Geliştirme, Ar-Ge, Program & Proje Yönetimi ve Uluslararası bölümlerinde üst düzey yönetici olarak görev yapmıştır. Son olarak Türk Telekom International Teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yerine getiren Dr. Taşkın; Türk Telekom Sabit, Mobil ve Internet Şebekelerinin kurulmasının yanı sıra, Kurumsal Müşterilere sunulan ağ tabanlı birçok projenin gerçekleştirilmesinde, Türkiye’de yapılan e-devlet projelerinin yönetiminde ve birçok yeni nesil ürünün geliştirilmesinde önemli görevler üstlenmiştir.

“Sabit/Mobil Telekomünikasyon Şebekeleri, Yeni Nesil Internet Ağları, Dijital Dönüşüm ve Nesnelerin Interneti” konularında araştırmalar yürütmekte; Telekom Dünyası, ICT Media, BTHaber, TheBrandAge dergilerinde 15 yılı aşkındır yazarlık yapmaktadır. 2006 yılında Fransa’da düzenlenen Uluslararası Dijital Telekomünikasyon Konferansında, ‘Mevcut Telekomünikasyon Şebekelerinin Evrimi’ isimli makalesi ile ‘en iyi makale ödülünü’ almıştır. Amerika’da ‘Bilgi Teknolojileri’ alanında yayınlanan kitabın bölüm yazarlarından biridir. Taşkın’ınPusula tarafından yayınlanan ve 5. Baskısını yaptığı 'Ağ Teknolojileri ve Telekomünikasyon' isimli kitabı, 2015 yılında alanında en iyi kitap ödülünü almıştır. RTUK tarafından yayınlanan ‘Internet Temelli Yayıncılık’ isimli kitabın yazarlarındandır. Amerikan Patent Ofisi tarafından tescil edilmiş bir patent’i (US20130335351 A1) bulunmaktadır.

Boğaziçi üniversitesinde ‘Proje yönetimi’, Çankaya Üniversitesinde ‘Telecommunication Network’ derslerini vermiş, ODTÜ’de yüksek lisans tez danışmanlığı ve tez jürileri görevlerinde bulunmuştur. Bahçeşehir Üniversitesinde ‘Computer Networks, Mobile Communications, Operations Management, Information Technologies Services Management ve Wireless Communications’ isimli yüksek lisans derslerini vermektedir. Tunus’da Telekomünikasyon Operatörü lisansı alan Level4 Şirketinde yönetim danışmanlığı yapmış ve sıfırdan yeni bir Telekom Operatörünün kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Avrupa’nın 3. Büyük Bilgi Teknolojileri Şirketi İspanyol Indra şirketine, Bilgi Teknolojileri, Türkiye ve Bölgesinde büyüme planları alanında danışmanlık yapmıştır. Yapay Zekâ temelli 3 boyutlu Şehir modelleme alanında kurmuş olduğu start-up şirketi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığında ‘Akıllı Şehirler’, ‘Özel Çevre Koruma Bölgeleri 3 Boyutlu Modelleme’ ‘Doğu Karadeniz Bölgesi Taşkın analizi’ ve ‘Marmara Bölgesi Hava Kalitesi’ projelerini gerçekleştirmiştir. Melek yatırımcı olarak, gelecek vaat eden start-up teknoloji şirketlerine yatırım yapmaktadır. Online eğitim alanında faaliyet gösteren Magistum ve Mobil Oyun yazılımı geliştiren Tosby Games’e yatırım yaparak ortak olmuştur.

Dr. Taşkın, İstanbul Ticaret Odasının (İTO) Telekomünikasyon Meslek Komitesi Üyeliği, Internet Temelli Televizyonculuk Derneğinin (IPTV-DER) Yönetim Kurulu Üyeliği ve merkezi Amerika’da bulunan Uluslararası Akademi, Araştırma ve Endüstri Kuruluşu (IARIA)’nın Dijital Telekomünikasyon Grubu Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenmiştir. Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etmek üzere CDO Turkey’e katılan Taşkın, CDO Turkey İcra Kurulu Üyesi olarak dijital dönüşüm alanında önemli roller üstlenmektedir. Son olarak 2100 Türkiye’sini hedefleyen vizyon100 grubunun oluşumunda yer almış, 2100 yılına Türkiye’mizi bugünden hazırlamak üzere kapsamlı çalışmalar yürütmektedir.

ICT Grup Ailesi olarak kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Paylaş
Cebrail taşkın Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü teknoloji gündemi bilişim gündemi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

TeklifimGelsin, Türkiye’nin kredi karnesini açıkladı
TeklifimGelsin, Türkiye’nin kredi karnesini açıkladı
9 Ocak 2026 15:36
Genç Yazılımcılar EU Code Week Türkiye Hackathonu’nda dijital çözümler üretti
Genç Yazılımcılar EU Code Week Türkiye Hackathonu’nda dijital çözümler üretti
9 Ocak 2026 14:52
Nu Teknoloji kırsal alanlarda kapsama sorununu uydu entegrasyonuyla çözüyor
Nu Teknoloji kırsal alanlarda kapsama sorununu uydu entegrasyonuyla çözüyor
9 Ocak 2026 14:50
TÜSİAD SD2 STEP etkinliği sanayi ve teknoloji ekosistemini bir araya getirdi
TÜSİAD SD2 STEP etkinliği sanayi ve teknoloji ekosistemini bir araya getirdi
9 Ocak 2026 14:40
Bosch, CES 2026’da yazılım ve yapay zeka odaklı geleceği tanıttı
Bosch, CES 2026’da yazılım ve yapay zeka odaklı geleceği tanıttı
8 Ocak 2026 12:53
AGON PRO AG276QSG2: E-Spor Dünyasında NVIDIA G-SYNC Pulsar Dönemi
AGON PRO AG276QSG2: E-Spor Dünyasında NVIDIA G-SYNC Pulsar Dönemi
8 Ocak 2026 12:51
ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.