
Huawei Geliştirici Konferansı başladı. Etkinlikte Huawei'nin tüm senaryo deneyimine katkıda bulunacak altı yeni ürün de tanıtılacak: HUAWEI MateBook X, HUAWEI MateBook 14, HUAWEI WATCH GT 2 Pro, HUAWEI WATCH FIT, HUAWEI FreeBuds Pro, HUAWEI FreeLace Pro.
Önümüzdeki üç gün boyunca Huawei, Lakeside Talks, Tech. Hour, Tech. Sessions ve Codelabs gibi çeşitli heyecan verici etkinliklerle dünyanın dört bir yanından geliştiricileri bir araya getirecek. Etkinlikler, geliştiricilere iletişim kurma, iş birliği yapma ve her kullanıcıya akıllı tüm senaryo deneyimleri getirmenin yollarını keşfetme fırsatları sağlayacak.
Huawei Tüketici Elektroniği Grubu CEO'su Richard Yu, "Huawei’nin ekosistem geliştirmedeki atılımı, küresel geliştiriciler ve iş ortaklarının güçlü desteğinin bir sonucudur. Huawei, temel teknolojileri, yazılım ve donanım yeteneklerini geliştiricilere tamamen açacak ve tüm senaryolara yönelik akıllı bir ekosistemin daha fazla inovasyonunu teşvik etmek için onlarla iş birliği yapacak" dedi ve ekledi: “Yıldızlar en karanlık gecede bile parlar. Geliştiricilerimizin her biri bir yıldızdır. Birlikte muhteşem bir takım yıldızı oluşturuyorlar. Bu, yolumuzu aydınlatacak”.
HarmonyOS 2.0: Tamamen Açık Kaynak
Huawei, tüm senaryo deneyimi işletim sistemi HarmonyOS'u 2019'da duyurdu. O zamandan beri, sistem için güçlü bir cihaz serisi geliştirildi ve hızlı cihaz keşfi, anında bağlantı, donanım iş birliği ve birden fazla akıllı cihaz arasında kaynak paylaşımını kolaylaştırdı. Yazılım veriyolu, veri yönetimi ve güvenlik dahil olmak üzere mevcut dağıtılmış yeteneklerine kapsamlı bir yükseltme getirerek HarmonyOS 2.0’ı bugün duyurdu. Huawei ayrıca, geliştiricilerin on milyonlarca yeni cihaza ve kullanıcıya hızlı bir şekilde ulaşmasına olanak tanıyan uyarlanabilir bir UX çerçevesi de sunuyor.
En son güncellemeyle birlikte HarmonyOS, resmi olarak açık kaynak olacak ve geliştiriciler emülatörlere, SDK paketlerine ve IDE araçlarına erişebilecekler. OpenHarmony adlı açık kaynak projesi, ilk olarak 2020 yılının sonunda geliştiriciler için planlanan mobil HarmonyOS beta sürümü ile aşamalı olarak başlatılacak.
Richard Yu, açılış konuşmasında HarmonyOS için yol haritasını açıkladı. "Bugünden itibaren HarmonyOS kullanımı, akıllı TV'ler, giyilebilir cihazlar, arabalar ve daha fazlası gibi 128KB-128MB IoT cihazlarına açık. Nisan 2021'de 128MB-4GB cihazlara kullanımı açacağız ve Ekim 2021'de HarmonyOS 4GB üstü cihazlar için kullanılabilir duruma getireceğiz” dedi.