• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nden yerli üretim mikro baz istasyonu yazılımı
Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nden yerli üretim mikro baz istasyonu yazılımı

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nden yerli üretim mikro baz istasyonu yazılımı

ICT Media ICT Media
11 Mayıs 2021 00:00
Paylaş

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi, Türk mühendisleri ile hem bugünün bağlantı teknolojilerine hem de geleceğin 5G teknolojilerine katkı sağlamaya devam ediyor. Şirket, daha önce üzerinde çalıştığı makro baz istasyonu yazılımlarına ek olarak, 2021 yılında mikro baz istasyonu yazılımını da geliştirdiğini duyurdu.

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi baz istasyonu yazılım ekibi, 3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP) standartlarındaki son güncellemelere uygun olarak, dünya çapında kullanıma sunulacak olan yeni yazılım teknolojilerini üretmeye devam ediyor. Huawei’in Türk mühendisleri, şirketin baz istasyonu yazılım çalışmaları kapsamında, mikro baz istasyonu yazılım geliştirmelerinin de tamamlandığını açıkladı.

Mikro baz istasyonları, küçük boyutları ve farklı dalga boylarında çalışabilme özelliğiyle, genellikle metrolarda, alışveriş merkezlerinde ve etkinlik alanlarında kullanılıyor. Mikro baz istasyonu yazılımları, istasyonların kullanıcı sayısına göre değişkenlik gösteren koşullara uyum sağlamasını kolaylaştırarak, operatörler için de pratik ve etkin bir çözüm olarak konumlanıyor.

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nde görev yapan Türk mühendisler, 5G NR standartlarını destekleyen IAB teknolojisinin testlerini tamamlayarak, IAB destekli baz istasyonu yazılımını kullanıma hazır hale getirdiler. Bu teknoloji, 5G baz istasyonlarının iç mekanlarda ve kalabalık alanlarda kapsama problemlerini çözerek, daha fazla kullanıcının 5G teknolojilerinden en yüksek kalitede faydalanmasını sağlayacak.

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi’nde, 50’den fazla mühendisin çalışmalarıyla kullanıma sunulan baz istasyonu yazılımları, “Huawei Yazılım Standartları” çerçevesinde geliştiriliyor. Türkiye’de geliştirilen bu yazılımlar, Huawei’in dünya genelindeki tüm müşterileri tarafından, 5G ağ altyapılarında kullanılıyor.

Paylaş
Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi 5G NR IAB teknoloji gündemi bilişim gündemi 3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP)

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
4 Haziran 2025 11:25
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
3 Haziran 2025 17:25
Yatırımda yapay zekâ dönemi
Yatırımda yapay zekâ dönemi
3 Haziran 2025 17:21
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
3 Haziran 2025 17:17
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
3 Haziran 2025 17:15
150 bin dolarlık ‘Mektup’ yatırımı
150 bin dolarlık ‘Mektup’ yatırımı
3 Haziran 2025 17:11
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.