• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. İki dev teknoloji fonundan genç Türk girişimcilere 30 milyon dolar yatırım
İki dev teknoloji fonundan genç Türk girişimcilere 30 milyon dolar yatırım

İki dev teknoloji fonundan genç Türk girişimcilere 30 milyon dolar yatırım

ICT Media ICT Media
31 Mayıs 2019 00:00
Paylaş

Genç girişimciler Kaan Günay ile Onur Kardeşler tarafından San Francisco’da kurulan ve akıllı medya platformu girişimi Firefly, küresel teknoloji sektörüne yön veren iki dev girişim sermayesi fonundan 30 milyon dolarlık yeni yatırım çekti. GV’nin (eski adıyla Google Ventures) liderliğinde gerçekleşen Seri A yatırımına hali hazırda yatırımcısı olan NFX de katıldı. Firefly, Aralık 2018’de de 21,5 milyon dolarlık yatırım almıştı.

Şirket, aldığı yatırıma ek olarak New York pazarına da girdiğini açıkladı. Kentin taksi üstü reklam panosu pazarının yüzde 50’sini kontrol eden STRONG’un dijital operasyonlarını devraldı.

Firefly CEO’su Kaan Günay, “Kısa zamanda ABD’nin en hızlı büyüyen akıllı medya platformuna dönüştük. Reklamcılık teknolojilerinin gelecek kuşağını temsil ediyoruz. İnovatif yazılımımızı New York’a taşıyacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Aralık 2018’de aldığımız yatırım sonrasında İstanbul’da ofis yatırımı yaparak 50 yazılımcıya istihdam yaratmıştık. Yatırımımız sürecek ve istihdam ettiğimiz yazılımcı sayısını kısa zamanda 100’e çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu. GV Genel Ortağı Adam Ghobarah ise “Firefly, önemli ölçekte yeni bir reklam formatı yaratıyor” dedi.

ABD’de San Francisco ve Los Angeles’ta paylaşımlı araçlar ile taksilerin üstüne durumsal farkındalığa sahip akıllı ekranlar yerleştirerek rota, bölge demografik yapısı ve trafik koşullarına göre reklam gösterimi yapan genç girişimciler Kaan Günay ile Onur Kardeşler’in kurduğu akıllı medya platformu girişimi Firefly, yeni yatırım turunu tamamladı. Küresel teknoloji sektörüne yön veren iki dev girişim sermayesi fonundan 30 milyon dolar yatırım çekti. GV’nin (eski adıyla Google Ventures) liderliğinde gerçekleşen Seri A yatırımına hali hazırda yatırımcısı olan NFX de katıldı. Firefly, Aralık 2018’de de 21,5 milyon dolarlık yatırım almıştı.

San Francisco’da 2017 yılında kurulan Firefly, aldığı yatırıma ek olarak New York pazarına girdiğini açıkladı. Kentin taksi üstü reklam panosu pazarının yüzde 50’sini kontrol eden STRONG’un dijital operasyonlarını devraldı.

Firefly CEO’su Kaan Günay, “Kısa zamanda ABD’nin en hızlı büyüyen akıllı medya platformuna dönüştük. Reklamcılık teknolojilerinin gelecek kuşağını temsil ediyoruz. İnovatif yazılımımızı New York’a taşıyacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. ABD’de yeni şehirlere de odaklandık ve hazırlıklarımız sürüyor. Aralık 2018’de aldığımız yatırım sonrasında İstanbul’da ofis yatırımı yaparak 50 yazılımcıya istihdam yaratmıştık. Yatırımımız sürecek. İstihdam ettiğimiz yazılımcı sayısını kısa zamanda 100’e çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Firefly’ın bütün paydaşlarına kazandıran bir iş modeli olduğunu ifade eden Günay, “Paylaşımlı araçlar ile taksi sürücülerine yüzde 15’e varan oranda ek gelir yaratıyoruz. Yerel yönetimler ile işbirliği yapıyoruz. Kayıp çocuklara yönelik Amber Uyarı Sistemi’nin duyurularına ekranlarımızda yer veriyoruz. Sivil toplum kuruluşları, yerel küçük işletmeler ve diğer yerel yönetim duyuruları için ekran envanterimizin yüzde 10’unu tahsis ettik” şeklinde konuştu.

Firefly’a yaptıkları yatırımı değerlendiren GV Genel Ortağı Adam Ghobarah, “Önemli ölçekte yeni reklam bir reklam formatı yaratıyor” dedi. Taksilere ek olarak paylaşımlı araçların ulaştığı büyüklüğün şehirlerde ada ve zamanlama bazlı ev dışı dijital reklamcılık fırsatı yarattığına dikkat çeken Ghobarah, “Kaan, Onur ve Firefly ekibi şu ana kadar bu süreci çok iyi bir şekilde yürüterek, uzun vadede şehirlere veri sağlamaya ne kadar motive olduklarını gösterdiler.” şeklinde konuştu.

Paylaş
Kaan Günay Firefly Google Ventures

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

NVIDIA’dan Fiziksel Yapay Zekâ Atağı: Robotlar ve Otonom Araçlar İçin Üç Yeni Model
NVIDIA’dan Fiziksel Yapay Zekâ Atağı: Robotlar ve Otonom Araçlar İçin Üç Yeni Model
5 Haziran 2026 16:37
Onlayer, Deloitte Teknoloji EMEA Fast 500 Listesine Girdi
Onlayer, Deloitte Teknoloji EMEA Fast 500 Listesine Girdi
5 Haziran 2026 15:11
Tesla’dan Otonom Sürüşe Yeni Destek: Kamera Temizleme Sistemi Patentlendi
Tesla’dan Otonom Sürüşe Yeni Destek: Kamera Temizleme Sistemi Patentlendi
5 Haziran 2026 13:31
Perakende Sektöründe Satış Süreçleri Reyona Taşınıyor
Perakende Sektöründe Satış Süreçleri Reyona Taşınıyor
5 Haziran 2026 12:06
Happy Place to Work’ten Karnaval’a “Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri” Sertifikası
Happy Place to Work’ten Karnaval’a “Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri” Sertifikası
5 Haziran 2026 10:32
Casper’dan Öğrencilere Üretkenlik Odaklı Yeni Tablet: PAD M10 Pro
Casper’dan Öğrencilere Üretkenlik Odaklı Yeni Tablet: PAD M10 Pro
4 Haziran 2026 18:19
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.