• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. İndeks Bilgisayar'ın net kârında yüzde 37'lik artış
İndeks Bilgisayar'ın net kârında yüzde 37'lik artış

İndeks Bilgisayar'ın net kârında yüzde 37'lik artış

ICT Media ICT Media
15 Ağustos 2017 00:00
Paylaş

Bilişim teknolojileri dağıtım şirketi Index Grup'un halka açık şirketlerinden İndeks Bilgisayar, 2017 yılının ilk altı ayının konsolide mali sonuçlarını açıkladı. İndeks Bilgisayar AŞ; geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre hem satış hem de net kârında dikkat çeken bir yükselişe imza attı. Buna göre şirket, satışlarını 2016'nın ilk yarısına göre yüzde 13 oranında artırırken, net kârını ise yüzde 37 oranında yükseltti.

Haziran 2004'te halka arzı gerçekleşen İndeks Bilgisayar'ın 2017 ilk altı ay konsolide mali sonuçları şu şekilde:

İndeks Bilgisayar

  • 2017 ilk altı ay sonuçlarına göre konsolide net satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,4 artırarak; 1 milyar 760 milyon TL'den 1 milyar 997 milyon TL'ye çıkardı.
  • 2016 ilk yarısı itibarıyla 71,9 milyon TL olan brüt kâr rakamını yüzde 16 artırarak 83,5 milyon TL'ye yükseltti.
  • 2016'nın ilk yarısında 21,4 milyon TL olan konsolide net kârını yüzde 37 artışla 29,4 milyon TL'ye çıkardı.

Ayrıca 2006 yılının Şubat ayında halka arzı gerçekleşen ve İndeks Bilgisayar'ın bağlı ortağı olan şirketi Datagate Bilgisayar (DGATE)'ın da 2017 yılı ilk altı ay sonuçları şu şekilde:

Datagate Bilgisayar

  • 2017 ilk altı ay sonuçlarına göre konsolide net satış gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27,4 artırarak; 585 milyon TL'den 745,5 milyon TL'ye çıkardı.
  • 2016 ilk yarısı itibarıyla 15,7 milyon TL olan brüt kâr rakamını yüzde 49,4 artırarak 23,4 milyon TL'ye yükseltti.
  • 2016'nın ilk yarısında 7,9 milyon TL olan konsolide net kârını yüzde 50 artışla 11,9 milyon TL'ye çıkardı.

“2023 hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz”
Index Grup Şirketleri İcra Kurulu Üyesi ve İndeks Bilgisayar Genel Müdürü Atilla Kayalıoğlu, sonuçların hem kendileri hem de iş ortakları açısından oldukça memnuniyet verici olduğunu kaydetti. Kayalıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “2023'te teknoloji kulvarında Avrupa'nın en büyük beş teknoloji distribütöründen biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. İş ortaklarımız ile son kullanıcılarımıza kaliteli hizmet ve yenilikçi çözümler sunarak önümüzdeki yıllarda da satış ve kârlılıktaki yükselişimizi sürdüreceğiz.”

“Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz”
Index Grup Şirketleri İcra Kurulu Üyesi ve Datagate Bilgisayar Genel Müdürü Salih Baş ise, dünyanın rotasını çevirdiği dijital dönüşüme hızla geçiş yaparak bilişim teknolojileri sektörünün dağıtım noktasındaki liderliklerini perçinlemeyi çok önemsediklerini belirtti. Salih Baş “Özverili çabalarımızın karşılığının bu sonuçlarla her yıl katlanarak alınması çalışma azmimizi güçlendiriyor” dedi.

Paylaş
Index Grup Datagate İndeks Bilgisayar

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

1Ci, finansal danışmanlar için yeni gelir modeli sunan Bulut Platformunu Türkiye'de tanıttı
1Ci, finansal danışmanlar için yeni gelir modeli sunan Bulut Platformunu Türkiye'de tanıttı
27 Kasım 2025 16:13
m-TOD’un yeni dönem başkanı Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin oldu
m-TOD’un yeni dönem başkanı Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin oldu
26 Kasım 2025 15:46
Türk Telekom fiber istasyonlarıyla 5G’ye hazır
Türk Telekom fiber istasyonlarıyla 5G’ye hazır
26 Kasım 2025 15:44
Enocta’dan kurumsal gelişimi eğitime destekle birleştiren kampanya
Enocta’dan kurumsal gelişimi eğitime destekle birleştiren kampanya
26 Kasım 2025 12:01
Türkiye'deki startup yatırımları, 2025'in 3. çeyreğinde 234,6 milyon ABD doları seviyesine gerçekleşti
Türkiye'deki startup yatırımları, 2025'in 3. çeyreğinde 234,6 milyon ABD doları seviyesine gerçekleşti
24 Kasım 2025 17:04
Hopi ve Bitaksi’den stratejik iş birliği
Hopi ve Bitaksi’den stratejik iş birliği
22 Kasım 2025 14:18
ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.