• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Insha Ventures, 2023 yılında spin-off’a hazırlanıyor
Insha Ventures, 2023 yılında spin-off’a hazırlanıyor

Insha Ventures, 2023 yılında spin-off’a hazırlanıyor

ICT Media ICT Media
31 Ocak 2023 10:58
Paylaş

FinTech girişim kurucusu Insha Ventures, hızlı büyümesini sürdürüyor. 9 FinTech ürünüyle ekosisteme çözüm sunan Insha Ventures, spin-off çalışmalarına başlarken, 2023 yılında en az bir ürünü şirketleştirmeyi hedefliyor. Insha Ventures ayrıca bünyesine yenilikçi ürünler de ekleyecek.

Albaraka Türk Katılım Bankası tarafından hayata geçirilen ve “uçtan uca FinTech inşa eder, büyütür ve yatırım yapar” anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Insha Ventures, geliştirdiği çözümlerle büyümeye devam ediyor. Sunduğu 9 farklı ürünle şirketlerin ve bireylerin hayatını kolaylaştırırken tasarruf etmelerine katkı sağlayan Insha Ventures, cep POS çözümü Alneo, geçen yıl işlem hacmini yüzde 213 artırırken, aynı dönemde sanal POS ürünü PosBasit ile yüzbinlerce işlem gerçekleşti.  Türkiye’nin tek dijital senet yönetim platformu Semosis’te ise milyonlarca liralık senet ödemesi gerçekleşti. Finansal teknolojinin dijital bankacılık, açık bankacılık, regülasyon teknolojileri (RegTech) ve ödeme sistemleri alanında 9 FinTech ürünüyle hizmet sunan Insha Ventures, 2023 yılında bünyesine inovatif ürünler ekleyerek, en az bir ürünü için spin-off’a (şirketleşme) hazırlanıyor. 

“Semosis’i şirketleştirmeyi planlıyoruz”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Insha Ventures Genel Müdürü Hasan Sami Bayansar, şunları söyledi: ”Geçen yıl büyüyen ekibimiz ve iş ortaklarımızla beraber başarılı işlere imza attık. 2022 yılında toplam kullanıcı sayısı 68’den fazla sektörde, 27 binin üzerinde olan cep POS çözümümüz Alneo ile önümüzdeki sene uygulamamızın kullanım alanını genişletmeye devam edeceğiz. Sanal POS çözümümüz PosBasit ile bu yıl mevcut müşteri kitlemizi 3 katına ulaştıracağız. Türkiye’de KYC çözümü kullanan 100 şirketten 10’ununa hizmet sağlayan uzaktan müşteri edinme platformumuz KimlikBasit ile başarılı sonuçlar elde etmeye devam ediyoruz. Semosis ile bankalar için büyük bir operasyon yüküne sebep olan senetli işlemlerin dijitalleşebildiğini ve büyük ilgi gördüğünü bu sene daha iyi deneyimledik. Önümüzdeki dönemde Semosis’i şirketleştirmeyi planlıyoruz. 1.200’ün üzerinde noktaya ulaşan zincir market ve ödeme noktalarını ATM’ye dönüştüren mobil uygulamamız NakitBasit ile yeni dönemde yeni iş ortaklarını da bünyemize ekleyerek, daha fazla noktaya ulaşmayı hedefliyoruz. Online tahsilat platformumuz Kozmos’a sadece aidat yönetimi değil aynı zamanda dairelerin kira, teminat ve depozito gibi ödemelerinin takip edilmesi ve yönetilmesi süreçlerini de dahil edeceğiz. Almanya’da faaliyetlerini sürdüren getinsha ile sürdürülebilir ve inovatif dijital hesap hizmetlerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. FinTech girişimlerinin ihtiyaç duydukları API servislerini ise 2023’te de sunmaya devam edeceğiz. Özetle; Insha Ventures olarak 2023 yılında da FinTech çözümleri üretmeyi ve global bir Venture Builder olarak büyümeyi hedefliyoruz.”

Paylaş
Insha Ventures FinTech Albaraka Türk Katılım Bankası Hasan Sami Bayansar Semosis

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Citrix ve Nutanix iş birliği ile dijital çalışma ortamlarında yeni bir dönem başlıyor
Citrix ve Nutanix iş birliği ile dijital çalışma ortamlarında yeni bir dönem başlıyor
1 Ağustos 2025 12:09
İTÜ Çekirdek girişimleri, bugüne kadar 325 milyon dolardan fazla yatırım aldı!
İTÜ Çekirdek girişimleri, bugüne kadar 325 milyon dolardan fazla yatırım aldı!
31 Temmuz 2025 16:24
Paratika’dan tarıma dijital destek: ‘Şimdi al, hasatta öde’ dönemi başladı
Paratika’dan tarıma dijital destek: ‘Şimdi al, hasatta öde’ dönemi başladı
31 Temmuz 2025 15:18
Yapay Zekâdan Kuantuma: Yeni Nesil Teknolojiler InvenDO Up ile Sahnede
Yapay Zekâdan Kuantuma: Yeni Nesil Teknolojiler InvenDO Up ile Sahnede
31 Temmuz 2025 15:16
Yetkili yenileme merkezi, yapay zeka destekli telefon değerleme platformunu hayata geçirdi
Yetkili yenileme merkezi, yapay zeka destekli telefon değerleme platformunu hayata geçirdi
31 Temmuz 2025 15:14
Hepsiburada’nın TEKNOFEST “Yapay Zeka Destekli Adres Çözümleme Hackathonu” için başvurular başladı
Hepsiburada’nın TEKNOFEST “Yapay Zeka Destekli Adres Çözümleme Hackathonu” için başvurular başladı
29 Temmuz 2025 17:21
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.