• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. İnternet kullanıcılarının %85’i, SSL güvenlik sertifikası olmayan sitelere güvenmiyor
İnternet kullanıcılarının %85’i, SSL güvenlik sertifikası olmayan sitelere güvenmiyor

İnternet kullanıcılarının %85’i, SSL güvenlik sertifikası olmayan sitelere güvenmiyor

ICT Media ICT Media
16 Mart 2021 00:00
Paylaş

Atak Domain tarafından yayınlanan verilere göre, dünya genelinde kullanıcıların %85’i SSL güvenlik sertifikası bulunmayan internet sitelerine güvenmiyor. SSL kullanımında %89’la dünyada 12. sırada yer alan Türkiye’de ise güvenlik sertifikalarına olan talep giderek artıyor.

Pandeminin de etkisiyle internet kullanımının hızla arttığı 2020 yılının ardından, dünya 2021’e yepyeni kullanıcı alışkanlıklarıyla girdi. Tüketicilerin dijitale olan ilgisi, internet sitesi sayılarını da e-ticaret faaliyetlerini de aynı oranda artırdı. Çoğalan alternatiflerle birlikte güvenlik, kullanıcıların internet sitesi tercihleri için açık ara önde bir kriter haline geldi. 70’ten fazla ülkeye alan adı ve internet teknolojileri ihraç eden Atak Domain’in yayınladığı verilere göre, kullanıcıların %85’i internet sitesindeki trafiği şifreleyerek veri korsanlığı girişimlerine engel olan SSL sertifikasının bulunmadığı sitelere güvenmiyor. 2014’ten bu yana Google tarafından arama algoritmalarında önceliklendirme kriteri olan SSL sertifikasına sahip olmayan siteler üzerinden yılda ortalama 48 bin kişisel veri çalınırken, dünya genelindeki ilk 10 bin internet sitesinin SSL kullanım oranının %78,93 olduğu görülüyor.

Türkiye’de SSL trafiği %90’a yaklaştı

Atak Domain tarafından yayınlanan veriler arasında Türkiye’yle ilgili olanlar da dikkat çekiyor. Google raporlamasını temel alan çalışmada 2016 yılından günümüze Türk internet trafiğinde SSL ağırlığının 2 katına çıktığı, bu büyümeyle birlikte ülkemizdeki veri transferlerinin Ağustos 2020 itibarıyla %89 oranında SSL şifrelemesiyle gerçekleştiği belirtiliyor. SSL güvenlik sertifikası kullanımı açısından dünyada 12. sırada yer alan Türkiye’de en çok tercih edilen SSL türünün ise alan adı doğrulamasıyla çalışan DV SSL olduğu, kamu kurumlarının ise yerli markaları tercih ettiği görülüyor.

Güvenlik bilinci oturdu, SSL talebi son bir yılda 3 kattan fazla arttı

Yayınladıkları verilere yönelik değerlendirmede bulunan Atak Domain CEO'su Bahaddin Yazıcı, “Pandemi sürecinde değişen kullanıcı alışkanlıkları, 2025 sonrası için öngörülen dijitalleşme hedeflerine 2020 sonu itibarıyla ulaşılmasını sağladı. Böylece internet üzerinden hizmet veren her türlü yapıda aranan ilk kriter güvenlik oldu. Ülkemizde yürürlükte olan KVKK kapsamında SSL sertifikasına sahip olmayan hiçbir sitenin e-ticaret faaliyeti yürütmesine izin verilmediği halde, güvenlik bilinci ancak pandemi sürecinde oturdu. Atak Domain olarak son bir yılda SSL talebinde %340 artışla karşılaştık. 2021 yılında alt markamız domainnameapi.com üzerinden SSL bayilik programı başlatarak güvenli interneti herkes için ulaşılabilir kılmayı hedefliyoruz” dedi.

Paylaş
Atak Domain SSL Bahaddin Yazıcı teknoloji gündemi bilişim gündemi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türksat Model Uydu Yarışması’nda Final Heyecanı Başladı
Türksat Model Uydu Yarışması’nda Final Heyecanı Başladı
9 Eylül 2025 17:05
Tarım Sektörü Sosyal Medyaya Taşınıyor: Üreticiler Artık Birer Mikro-Influencer
Tarım Sektörü Sosyal Medyaya Taşınıyor: Üreticiler Artık Birer Mikro-Influencer
9 Eylül 2025 15:46
Aramadan Satışa: Yapay Zeka Alışverişin Kurallarını Nasıl Değiştiriyor
Aramadan Satışa: Yapay Zeka Alışverişin Kurallarını Nasıl Değiştiriyor
9 Eylül 2025 15:42
Trend Micro Zero Day Initiative, Sektördeki Liderliğinin 20. Yılını Kutluyor
Trend Micro Zero Day Initiative, Sektördeki Liderliğinin 20. Yılını Kutluyor
9 Eylül 2025 10:11
Türkiye’den Bir İlk: Yerli RSU, LEO Uydu Simülatörüne Başarıyla Entegre Edildi
Türkiye’den Bir İlk: Yerli RSU, LEO Uydu Simülatörüne Başarıyla Entegre Edildi
8 Eylül 2025 12:05
Türkiye’de Startup Yatırımları 2025’in 2. Çeyreğinde 858 Milyon Dolara Ulaştı
Türkiye’de Startup Yatırımları 2025’in 2. Çeyreğinde 858 Milyon Dolara Ulaştı
4 Eylül 2025 16:40
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.