• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. İş gücünün geleceği İstanbul’da konuşuldu
İş gücünün geleceği İstanbul’da konuşuldu

İş gücünün geleceği İstanbul’da konuşuldu

ICT Media ICT Media
5 Eylül 2018 00:00
Paylaş

İş dünyasının önde gelen isimleri, Workinton Levent 199 İstanbul’da düzenlenen “İş Gücünün Geleceği” konulu panelde bir araya geldi. Crossover Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte; teknolojinin işe alımdan takımlar arası iletişime kadar tüm süreçleri nasıl değiştirdiği, yeni neslin kariyer beklentileri, değişen ofis ortamları ve uzaktan çalışan esnek iş gücünün iş hayatında artan varlığı konuları ele alındı.

Crossover CEO'su Andy Tryba başta olmak üzere, Workinton CEO’su Pınar Massena ve Deloitte Insan Kaynakları ve CFO Servisleri Lideri Cem Sezgin gibi isimlerin, deneyimlerini ve görüşlerini paylaştığı “İş Gücünün Geleceği” paneli, iş dünyasının tüm paydaşlarını etkileşimli bir platformda buluşturdu.

Etkinlikte konuşan Crossover kurucusu ve CEO’su Andy Tryba, “Şu anda aktif 146 çalışanımızın olduğu Türkiye pazarı bizim için çok fazla öneme sahip. Geçen yıldan bu yıla 2 katı kadar büyüdüğümüz Türkiye pazarında hem beyin göçünü önleyerek hem de çalışanlara uluslararası ortalamanın üzerinde maaş vererek bu sayıyı çok daha arttırmayı hedefliyoruz. Son 3 senede çok iyi bir noktaya getirdiğimiz Türkiye pazarında artık yıllık $200K-$800K ücret aralığında olan üst düzey yönetici pozisyonlarından işe alım yapmayı planlıyoruz” dedi.

Workinton CEO’su Pınar Massena, “Serbest veya uzaktan çalışan kişilerin sayısının artmasıyla birlikte ortak çalışma alanlarına duyulan ihtiyaç da hızlanarak arttı. Artık sadece gençlerin veya ufak girişimlerin değil, orta ölçekli şirketlerin de kullandığı alanlar olmaya başladı. Ortak çalışma alanları çalışanlara birbirleriyle hem sosyal hem de iş konularında paylaşımda bulunma imkanı sağlıyor. Bütün bunlardan dolayı da Türkiye’deki ortak çalışma alanlarının artacağını öngörmekle birlikte devlet desteklerinin de artması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Deloitte CFO Servisleri Lideri Cem Sezgin, etkinlikte yaptığı konuşmada “İş gücünün değişiminde demografide, çalışma alanlarında, yetkinliklerde ve iş yapış şekillerinde yaşanan değişikliklerin çok büyük etkisi var. Bu değişim çok hızlı bir şekilde dünyada yayılıyor. Sadece ABD ve Hindistan’da toplamda 77 milyon serbest çalışan bulunuyor. Bu da gösteriyor ki serbest çalışma modelin dünyada çok fazla kişi tarafından benimsenmiş durumda. Sanılanın aksine yapılan anket sonuçları şunu gösteriyor ki Türk firmaları iş gücündeki değişimi benimsemeye diğer çoğu Avrupa ülkesinden çok daha eğilimliler. İş gücündeki değişikliğe adapte olan firmalar sadece işe alım konusunda değil çalışan bağlılığı konusunda da çok verimli uygulamalar yapıyorlar.” dedi.

Paylaş
Crossover Andy Tryba Workinton

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türkiye’den Bir İlk: Yerli RSU, LEO Uydu Simülatörüne Başarıyla Entegre Edildi
Türkiye’den Bir İlk: Yerli RSU, LEO Uydu Simülatörüne Başarıyla Entegre Edildi
8 Eylül 2025 12:05
Türkiye’de Startup Yatırımları 2025’in 2. Çeyreğinde 858 Milyon Dolara Ulaştı
Türkiye’de Startup Yatırımları 2025’in 2. Çeyreğinde 858 Milyon Dolara Ulaştı
4 Eylül 2025 16:40
TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
4 Eylül 2025 11:30
SAP Genç Profesyoneller Programı 15. Dönemini Tamamladı
SAP Genç Profesyoneller Programı 15. Dönemini Tamamladı
3 Eylül 2025 11:26
TTGV'den Yeni Teknolojilere Yönelik Güdümlü Proje Programı
TTGV'den Yeni Teknolojilere Yönelik Güdümlü Proje Programı
1 Eylül 2025 12:35
Türkiye Bilişim Derneği'nden 5G İhalesi Çalıştayı
Türkiye Bilişim Derneği'nden 5G İhalesi Çalıştayı
1 Eylül 2025 12:33
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.