• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. İSÜ’ye Teknoloji Transfer Ofisi
İSÜ’ye Teknoloji Transfer Ofisi

İSÜ’ye Teknoloji Transfer Ofisi

ICT Media ICT Media
18 Nisan 2019 00:00
Paylaş

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) destekli İstinye Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSÜ Tech) İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, Rektör Yardımcısı Erdal Karaöz, İSÜ Tech Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Melik Ertuğrul, akademisyenler ve İSTKA yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen törenle açıldı.

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampusu’nda gerçekleşen açılışta İstinye Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSÜ Tech) hakkında bilgi veren TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melik Ertuğrul, “Ofisimizde halihazırda dört tane modülümüz var. Bunlar; proje destek, girişimcilik ve kuluçka, üniversite-sanayi iş birliği ve fikri mülkiyet birimleri. Kuluçka merkezimizin fiziki alt yapısı tamamen kuruldu ve başvurular için ilk çağrımıza çıktık. 16 kişilik kapasitemiz bulunuyor. Proje birimimizde akademisyenlerimizin proje yazmaları konusunda destekler veriyoruz. İSTKA, AB ve TUBİTAK projelerine yönelik desteklerimiz mevcut. Akademisyenlerimiz de bu konuda son derece aktif” dedi.

Çalışmalarının odak noktasının sağlık sektörü olduğuna dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Melik Ertuğrul, “Bizim ana odak noktamız sağlık ama diğer bölümlerimiz de hızlı bir şekilde gelişiyor. Özellikle NANO teknoloji ve malzeme konusundaki gelişmelerden son derece umutlu olduğumuzu söyleyebilirim. Bu noktada hem tıp hem de ileri derecede malzeme branşlarında başvuru bekliyor ve bu alanlarda fark yaratacağımızı düşünüyoruz. Teknolojiyi dışarıdan transfer etmek son derece maliyetli. Bu, bir noktadan sonra sürdürülebilir bir hale gelmiyor. TTO’lar olarak bu coğrafyada ürettiğimiz teknolojiyi dışarıya transfer etmeliyiz. Dolayısıyla ülkemizi teknolojik gelişim ve değişimlerin öncüsü bir ülke haline getirmeliyiz. Biz de bu nihai hedefe katkı sunmayı umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu ise TTO’lar hakkında bilgi vererek, “TTO’ların amacı burada üretilen bilginin toplumdaki ilgili noktalarla buluşmasını sağlamak. TTO’ların bir diğer görevi ise burada üretilen bilgilerin korunması, patent, faydalı model gibi başvuruların yapılıp onların alınması. Diğer bir konu da burada üretilen bilgilerin bunu üreten hocalar ya da öğrencilerimiz tarafından şirketleşmesi. Bunu da TTO bünyesinde olan kuluçkada yapıyoruz. Sağlıkla ilgili konularda çok ciddi bir alt yapımız var. Bu da bizi sağlık alanında ön plana çıkarıyor. Burada birçok proje geliştirme ve deneme imkanımız oluyor. Üniversitemizde mühendislik bölümü, sağlık alanına da destek veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Girişimcilere çağrıda bulunan Prof. Dr. Melih Bulu, “Bizim sahip olduğumuz alt yapı nedeniyle girişimciler burada geliştirdikleri projeleri yine bünyemizde uygulama şansına sahipler.’’ sözleriyle girişimcileri kuluçka merkezine katılıma davet etti.

Paylaş
İSTKA Erdal Karaöz Melik Ertuğrul

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Fortinet, modelleri, verileri ve altyapıyı koruyan Güvenli AI Veri Merkezi çözümünü tanıttı
Fortinet, modelleri, verileri ve altyapıyı koruyan Güvenli AI Veri Merkezi çözümünü tanıttı
17 Aralık 2025 14:44
KOBİ’lerin Dijital Dönüşüm Çıkmazı:  Niyet Var, Bütçe Yok
KOBİ’lerin Dijital Dönüşüm Çıkmazı: Niyet Var, Bütçe Yok
17 Aralık 2025 14:43
212 NexT’ten yapay zekâ destekli üretim platformu Aibuild’e yatırım
212 NexT’ten yapay zekâ destekli üretim platformu Aibuild’e yatırım
17 Aralık 2025 11:33
Kurumların %78’i yapay zekâya güveniyor
Kurumların %78’i yapay zekâya güveniyor
15 Aralık 2025 16:59
Türkiye’nin Ar-Ge Haritasında Tarihi Dönüşüm: Yazılım Sektörü İlk Kez İmalatı Geride Bıraktı!
Türkiye’nin Ar-Ge Haritasında Tarihi Dönüşüm: Yazılım Sektörü İlk Kez İmalatı Geride Bıraktı!
15 Aralık 2025 15:06
Üretken yapay zekâ finansı dönüştürüyor
Üretken yapay zekâ finansı dönüştürüyor
15 Aralık 2025 14:39
ICT MEDIA DERGİSİ ARALIK 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ ARALIK 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.