• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. “Kamuda Siber Güvenlik” etkinliğinde kamu, özel sektör ve teknoloji liderleri bir araya geldi
“Kamuda Siber Güvenlik” etkinliğinde kamu, özel sektör ve teknoloji liderleri bir araya geldi

“Kamuda Siber Güvenlik” etkinliğinde kamu, özel sektör ve teknoloji liderleri bir araya geldi

ICT Media ICT Media
6 Mart 2024 09:40
Paylaş

Microsoft Türkiye, 5 Mart Salı günü Ankara Marriott Hotel’de “Kamuda Siber Güvenlik” konulu bir etkinlik gerçekleştirdi. Microsoft yöneticilerini, kamu & özel sektör paydaşlarını ve teknoloji liderlerini bir araya getiren etkinlik, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin’in açılış konuşmasıyla başladı. Organizasyon kapsamında siber güvenlik & siber dayanıklılık; güvenlik operasyonlarının dönüşümü; bulut & yapay zeka & veri alanında yönetim ve regülasyonlar; sorumlu & yaratıcı yapay zeka; yeni nesil kodlama platformları gibi teknoloji dünyasının en fazla merak edilen gündem maddeleri, alanlarında uzman isimler tarafından canlı demolar eşliğinde değerlendirildi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin: “En büyük hedefimiz Türkiye’yi teknolojiyle kalkınan ülkeler arasında zirveye taşımak”

Levent Özbilgin, açılış konuşmasında Microsoft’un Türkiye’deki 30. yılını kutladığı için bu senenin kendileri için daha özel olduğunu belirterek Microsoft Türkiye’nin 30 yıllık tarihinde iz bırakan faaliyetleri değerlendirdi. Özbilgin, “Geçtiğimiz 30 yıl içinde Türkiye’de yarattığımız katma değerin önemli bir kısmını eğitim alanına yönelik çalışmalarımız oluşturuyor. Eğitim kurumlarına ücretsiz lisans sağlama; öğretmen ve öğrencilere ücretsiz eğitim programları sunma gibi faaliyetlerimizle gurur duyuyoruz. Microsoft Türkiye olarak aynı zamanda bölgede 400’e yakın çalışanımızla bölgesel bir operasyon merkezi görevi de üstlendik ve Türkiye’ye 500 milyon dolardan fazla sermaye getirdik. Son yıllarda yaptığımız Microsoft Türkiye Teknoloji Merkezi, Microsoft Türkiye Perakende Deneyim Merkezi, MEXT içinde açtığımız Microsoft Üretim Merkezi ve Microsoft Türkiye Ar-Ge Merkezi gibi yatırımlarla hem kamu hem özel sektördeki paydaşlarımıza çözüm üreten platformlar yaratmış olmak da bizim için ayrı bir gurur” dedi.

Özbilgin: “Microsoft, ileri teknolojilerin gelişimi için yılda 27 milyar dolarlık Ar-Ge yatırımı yapıyor”

Türkiye’yi teknolojiyle kalkınan ülkeler arasında zirveye taşımayı hedeflediklerine vurgu yapan Levent Özbilgin, bu doğrultuda özellikle hibrit ve hiper ölçekli bulut kullanımını mümkün kılmak için altyapı ve ekosistem oluşturmaya yatırım yaptıklarına dikkat çekerek “Dünyada çalışan en büyük ölçekli bulut Microsoft Azure. İleri model yapay zeka uygulamalarının bugün Azure üzerinde gerçek zamanlı hesapladığı parametre sayısı trilyonlarla ölçülüyor. Bunun altında sihir yok, Microsoft’un ileri teknolojilerin gelişimine yılda 27 milyar dolar Ar-Ge yatırımı yaptığı gerçeği var. Öte yandan 2023 yılında Türkiye’de kamu ve özel sektörü arasında teknolojiye harcanan bütçe ise maalesef sadece 4.1 milyar dolar. Biz teknoloji ekosistemi olarak bu rakamı yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz ancak Ar-Ge olmadan teknoloji olmuyor. Yapay zekanın özellikle gelişmekte olan uluslar için büyük bir sıfırlayıcı olduğunu unutmamalı ve bu avantajı zaman kaybetmeden kullanmalıyız. Biz Microsoft Türkiye olarak yapay zeka ve bulut gibi ileri teknnolojilerin Türkiye’nin ulusal rekabet gücüne güç katabilmesi için çalışmayı misyon edindik. Bunun için de yapay zeka ve bulut bulgularına net şekilde milli veri egemenliğimizi ön planda tutacak dengeli bir regülatif yaklaşım geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

“Siber Güvenlikte Dijital Ticaret Koridorları” başlıklı oturumda Microsoft Kamu Sektörü endüstri Danışmanı Emre Güngör ile Dtech Cloud CEO’su ve Demirören Medya CTO’su Yavuz Emir Beyribey farklı ülkelerde ve farklı pazarlarda kamuya yönelik güvenlik çözümlerinden ve kamunun konuya yaklaşımından bahsettiler. “Yapay Zeka Çağında Siber Dayanıklılık ve Güvenlik” başlıklı oturumda ise siber güvenlik uygulamaları ve Microsoft’un en yeni yapay zeka asistanı Copilot’un kullanım senaryoları Microsoft yöneticileri tarafından demolar eşliğinde anlatıldı.

“Kamuda Siber Güvenlik” etkinliği, eşzamanlı olarak gerçekleştirilen “Güvenlik” / “Yaratıcı Yapay Zeka” ve “Yazılım Geliştirmenin Geleceği” başlıklı 3 farklı panelle sona erdi.

Paylaş
Microsoft Türkiye Kamuda Siber Güvenlik Ar-Ge Levent Özbilgin

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Fortinet, modelleri, verileri ve altyapıyı koruyan Güvenli AI Veri Merkezi çözümünü tanıttı
Fortinet, modelleri, verileri ve altyapıyı koruyan Güvenli AI Veri Merkezi çözümünü tanıttı
17 Aralık 2025 14:44
KOBİ’lerin Dijital Dönüşüm Çıkmazı:  Niyet Var, Bütçe Yok
KOBİ’lerin Dijital Dönüşüm Çıkmazı: Niyet Var, Bütçe Yok
17 Aralık 2025 14:43
212 NexT’ten yapay zekâ destekli üretim platformu Aibuild’e yatırım
212 NexT’ten yapay zekâ destekli üretim platformu Aibuild’e yatırım
17 Aralık 2025 11:33
Kurumların %78’i yapay zekâya güveniyor
Kurumların %78’i yapay zekâya güveniyor
15 Aralık 2025 16:59
Türkiye’nin Ar-Ge Haritasında Tarihi Dönüşüm: Yazılım Sektörü İlk Kez İmalatı Geride Bıraktı!
Türkiye’nin Ar-Ge Haritasında Tarihi Dönüşüm: Yazılım Sektörü İlk Kez İmalatı Geride Bıraktı!
15 Aralık 2025 15:06
Üretken yapay zekâ finansı dönüştürüyor
Üretken yapay zekâ finansı dönüştürüyor
15 Aralık 2025 14:39
ICT MEDIA DERGİSİ ARALIK 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ ARALIK 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.