• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Kamuda yapay zeka eğitimleri tamamlandı
Kamuda yapay zeka eğitimleri tamamlandı

Kamuda yapay zeka eğitimleri tamamlandı

ICT Media ICT Media
14 Mart 2025 16:04
Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Vekili Yusuf Tancan, Kamuda Yapay Zeka Dönüşümü (KAYZED) Projesi kapsamında düzenlenen 140 saatlik eğitim programının tamamlandığını açıkladı. İlk olarak Milli Savunma Bakanlığı çalışanlarına verilen eğitimlerin, kamuda yapay zeka yetkinliğini artırmayı hedeflediğini belirtti.

Kamuda Yapay Zeka Dönüşümü Eğitimleri I. Dönem Mezuniyet Töreni'nde konuşan Tancan, Milli Savunma Bakanlığı’nın diğer kamu kurumlarına örnek olacak bir vizyon sergilediğini vurgulayarak, “Bakanlığımız tarafından seçilen 24 katılımcımız, 3 Aralık 2024’te eğitimlerine başladı. Makine öğrenmesinden derin öğrenmeye kadar temel yapay zeka konseptlerinin teorik ve uygulamalı olarak ele alındığı 140 saatlik programı tamamladılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu eğitimler sayesinde kamu yararına önemli projeler üretmelerini diliyorum.” dedi.

Tancan, Dijital Dönüşüm Ofisi olarak kamu kurumlarına Ar-Ge faaliyetlerinde teknik destek sağladıklarını hatırlatarak, “Türk Beyin Projesi, Sayısal Göz Mamografi ve Sayısal Göz Karaciğer Projesi gibi önemli çalışmalar yürüttük. Hâlihazırda İçişleri Bakanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi birçok kamu kurumu ile yapay zeka projeleri gerçekleştiriyoruz. Milli Savunma Bakanlığı ile de bu kapsamda yeni Ar-Ge projelerine imza atacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Kamuda yapay zeka dönüşümünü hızlandırmayı amaçlayan KAYZED Projesi kapsamında, teknik personelin yapay zeka araçlarını geliştirme yetkinliği kazanması hedefleniyor. Eğitimlerin sonucunda, kamuda yapay zeka temelli projelerin artması, yapay zekanın etik ve hukuki çerçevede benimsenmesi ve dışa bağımlılığın azaltılması planlanıyor.

Paylaş
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Yusuf Tancan Kamuda Yapay Zeka Dönüşümü (KAYZED) Projesi Milli Savunma Bakanlığı

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Siber Güvenliğin Nabzı Elcore Day 2025’te Attı: Yeni Teknolojiler, Yeni İş Birlikleri
Siber Güvenliğin Nabzı Elcore Day 2025’te Attı: Yeni Teknolojiler, Yeni İş Birlikleri
8 Mayıs 2025 17:42
“Yapay Zekâ Yıldızları”nda yeni hedef 55 bin öğrenciye ulaşmak
“Yapay Zekâ Yıldızları”nda yeni hedef 55 bin öğrenciye ulaşmak
8 Mayıs 2025 11:06
Elcore Day 2025: Bilişim Dünyasının Kalbi İstanbul ve Ankara’da Attı
Elcore Day 2025: Bilişim Dünyasının Kalbi İstanbul ve Ankara’da Attı
8 Mayıs 2025 10:49
Şam'da düzenlenen 2025 AI-SYRIA Konferansı, yapay zekada bölgesel vizyonu ortaya koydu
Şam'da düzenlenen 2025 AI-SYRIA Konferansı, yapay zekada bölgesel vizyonu ortaya koydu
7 Mayıs 2025 12:02
İstanbul'da
İstanbul'da "META Summit 2025": Yapay zeka ve teknoloji odaklı gelecek vizyonu masaya yatırıldı
7 Mayıs 2025 11:57
10. Verimlilik Proje Ödülleri Sahiplerini Buldu
10. Verimlilik Proje Ödülleri Sahiplerini Buldu
7 Mayıs 2025 11:53
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.