• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Kaspersky, çocuklara internet güvenliği hakkında daha fazla bilgi verecek kaynaklar sunuyor
Kaspersky, çocuklara internet güvenliği hakkında daha fazla bilgi verecek kaynaklar sunuyor

Kaspersky, çocuklara internet güvenliği hakkında daha fazla bilgi verecek kaynaklar sunuyor

ICT Media ICT Media
17 Ağustos 2021 00:00
Paylaş

Küresel siber güvenlik şirketi Kaspersky, yeni nesil internet kullanıcılarını eğlenceli içeriklerle eğitmek amacıyla "Midori Kuma ve Çok Özel Bir Yarış" kitabını desteklemek için ilgi çekici kaynaklarla dolu bir açılış sayfası yayınlamaya hazırlanıyor. Altı ila on bir yaşındaki çocuklara yönelik olarak yakın zamanda yayınlanan kitap, tanınmış çocuk kitabı yazarı ve gazeteci Alessia Cruciani tarafından yazıldı. İtalya'nın Milano kentinde yaşayan Cruciani, La Gazzetta dello Sport ve Il Corriere della Sera gazetelerindeki çalışmalarıyla da tanınıyor.

Kitap yeşil renkli, meraklı, nazik ve bilge bir ayı olan Midori Kuma'nın maceralarını konu alıyor. Midori Kuma, çocukları siber güvenliğin önemi ve siber güvenliğin nasıl daha iyi bir geleceğe erişim sağladığı konusunda eğitmeye yardımcı olan Kaspersky'nin maskotu ve marka karakteri. Yeni kitapta Midori Kuma, arkadaşları Lola ve Peter ile birlikte bir go-kart pistinin sırlarını keşfetmek için özel bir maceraya atılıyor. Kitap baştan sona saygın Disney ve Pixar karikatüristi Gianfranco Florio tarafından güzel bir şekilde resmedildi.

Çocuklara özel açılış sayfası, çocukların çevrimiçi ortamda nasıl güvenle davranacaklarını öğrenmelerine yardımcı olacak eğlenceli aktivitelerin yanı sıra kitabın İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Portekizce ve Rusça sürümlerini içerecek. Ayrıca evde çıktı almak için bir boyama kitabı ve tamamlandıktan sonra onlara özel bir Kaspersky Safe Kids lisansı alabilecekleri etkileşimli bir test de sayfada yer alacak. Açılış sayfası ayrıca Kaspersky'nin Safe Kids uygulamasında ebeveynlere yönelik, çocukları çevrimiçi ortamda güvende tutmaya yardımcı olan bilgileri sunacak. Site zamanla çocuklar için ek içerik ve etkinliklerle güncellenecek.

Sitede kitap indirmenin yanı sıra, bir dizi çevrimiçi platformda ve aynı zamanda açılış sayfasında sunulacak olan hikayeye dayalı bir sesli kitap da yer alıyor. Sesli kitabın Rusça versiyonunda kitabın bir bölümünü okuyan Eugene Kaspersky, sesini kitabın karakterlerinden biri olan ve çocukların çevrimiçi ortamda güvende kalmasına yardım eden bilge tamirciye veriyor.

Kaspersky Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Andrew Winton, şunları söylüyor: "Giderek artan bir şekilde birbirine bağlanan dünyamızda, çocuklar dijital cihazları giderek daha erken yaşlardan itibaren kullanmaya başlıyor ve kullanımları çoğu zaman bir yetişkin tarafından denetlenmiyor. Çocuklar akıllı telefonları ve tabletleri kullanmakta çok iyi olsalar da, bu araçların potansiyelini ve ayrıca hangi çevrimiçi tehditlere maruz kalabileceklerini bilmiyorlar. Hem kitabın hem de web sitesinin çocuklara dijital dünyaya ilk adımlarında rehberlik ederek internette gezinme konusunda kendilerini rahat hissetmelerini sağlamasını, onlara herhangi bir riskle yüzleşme konusunda gerekli tüm becerileri sunmasını umuyoruz.”

Kaspersky, çocukları çevrimiçi güvenlik ve siber güvenlik konusunda eğitmeye yardımcı olmak üzere birden fazla bölgede eğitim faaliyetleri yürütüyor. Örneğin Kaspersky, İtalya'da eğitim ve farkındalık yaratmak için "Midori Motorsport" projesini başlatmak üzere İtalya Eğitim, Üniversite ve Araştırma Bakanlığı (MIUR) tarafından tanınan ücretsiz bir eğitim platformu olan Educazione Digitale (Dijital Eğitim Platformu) ile ortaklık kurdu. Kaspersky, çocukları temel siber güvenlik sorunlarına karşı bilinçlendirmek üzere halihazırda kayıtlı olan 60 binden fazla İtalyan öğretmeni girişime katılmaya davet etti.

Paylaş
Kaspersky Midori Kuma ve Çok Özel Bir Yarış Alessia Cruciani  Andrew Winton Midori Motorsport Educazione Digitale teknoloji haberleri bilişim haberleri teknoloji gündemi bilişim gündemi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türkiye’de Startup Yatırımları 2025’in 2. Çeyreğinde 858 Milyon Dolara Ulaştı
Türkiye’de Startup Yatırımları 2025’in 2. Çeyreğinde 858 Milyon Dolara Ulaştı
4 Eylül 2025 16:40
TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
4 Eylül 2025 11:30
SAP Genç Profesyoneller Programı 15. Dönemini Tamamladı
SAP Genç Profesyoneller Programı 15. Dönemini Tamamladı
3 Eylül 2025 11:26
TTGV'den Yeni Teknolojilere Yönelik Güdümlü Proje Programı
TTGV'den Yeni Teknolojilere Yönelik Güdümlü Proje Programı
1 Eylül 2025 12:35
Türkiye Bilişim Derneği'nden 5G İhalesi Çalıştayı
Türkiye Bilişim Derneği'nden 5G İhalesi Çalıştayı
1 Eylül 2025 12:33
EGİAD Başkanı Özhelvacı:
EGİAD Başkanı Özhelvacı: "Melek Yatırımcılık Toplumsal Bir Hizmettir"
1 Eylül 2025 12:24
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.