• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Kazayı 112’ye araçlar bildirecek
Kazayı 112’ye araçlar bildirecek

Kazayı 112’ye araçlar bildirecek

ICT Media ICT Media
29 Kasım 2019 00:00
Paylaş

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, otomotiv sektöründe aracın kaza yapması gibi acil durumlarda ilgili merkeze haber vermek amacıyla kullanılan eCall sisteminde kullanılan SIM kartların, BTK tarafından yetkilendirilmiş işletmecilerden sağlanmasına yönelik karar alındığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2020 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Karagözoğlu, BTK'nin bütçesi ile sürdürdüğü faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karagözoğlu, 2020'de hazırlanan yaklaşık 5,5 milyar lira tutarındaki bütçenin 5,1 milyar lirasının genel bütçeye, 450 milyon lirasının ise personel ve sosyal güvenlik pirimi ödemeleri, mal ve hizmet alımları, uluslararası kuruluşlara üyelik aidatları ve sermaye giderleri olarak aktarılmasının planlandığını vurguladı.

Kurumun pek çok konuda görevleri ve çalışmaları bulunduğunu anımsatan Karagözoğlu şunları kaydetti: "Operatörlerle e-Devlet üzerinden abonelik sözleşmesi yapılabilmektedir. Ayrıca yeni kimlik kartları ile de elektronik sözleşme imzalanabilmesi mevzuat değişikliğinin ardından mümkün olabilecektir. Otomotiv sektöründe aracın kaza yapması gibi acil durumlarda ilgili merkeze haber vermek amacıyla kullanılan eCall sisteminde kullanılan SIM kartların, kurumumuz tarafından yetkilendirilmiş işletmecilerden sağlanmasına yönelik karar alınmıştır. eSIM (embedded SIM), uzaktan yönetilebilir ve programlanabilir gömülü SIM karttır. Uzaktan Programlanabilir SIM'lerin kullanımındaki asıl amaç, cihaza fiziksel müdahale etmeden uzaktan yönetilebilir şekilde mobil işletmeci profilini yükleme ve kaldırma işlemlerini sağlamaktır."

Karagözoğlu, Güvenli İnternet Hizmetinden yararlanan abone sayısının yaklaşık 6,5 milyon olduğunu dile getirdi. Karagözoğlu, Türkiye'de yerli ve milli yüksek teknoloji geliştirmesi çalışmaları çerçevesinde Ar-Ge firmaları ve mobil operatörlerin de katılımı ile Uçtan Uça Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesini başlattıklarını belirterek şunları kaydetti: "Projede 16 Ar-Ge firması ve 3 mobil işletmeci yer alıyor. Proje, TÜBİTAK TEYDEB 1501 Programı kapsamında destekleniyor. Projenin planlanan bitiş tarihi 2020 yılı sonu olarak belirlendi. 2019 yılının ilk altı aylık döneminde Proje kapsamında geliştirilen (çekirdek şebeke, anahtarlama ekipmanları gibi) bazı ürünlerin demo gösterimleri yapılmıştır."

Milli Monitör Sistemi (MMS) projesi hakkında da bilgi veren Karagözoğlu, "Yerli imkanlarla geliştirdiğimiz ve sinyal konum tespiti, hassas yön bulma, illegal frekans kullanımı tespiti gibi işlevlere sahiptir. Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer kamu kurumları tarafından kullanılan kritik kablosuz iletişim altyapılarını olumsuz etkileyen enterferans kaynağı yayınların konumlarının tespiti, Milli Monitör Sistemi altyapısı marifetiyle gerçekleştirilmektedir." diye konuştu.

Karagözoğlu, EHABS (Elektronik Haberleşme Altyapı Bilgi Sistemi) ile Türkiye'nin elektronik haberleşme altyapı bilgilerinin tek merkezde toplanmasının, bu bilgilerin Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) tabanlı bir haritada gösterilmesinin, geçiş hakkı ve tesis paylaşımına ilişkin süreçlerin etkin ve hızlı bir şekilde uygulanmasının, geçiş hakkı süreçlerinin anlık takip edilmesi, geniş bant erişim ve fiber altyapının gelişiminin hızlanmasının beklendiğini kaydetti.

Paylaş
BTK Ömer Abdullah Karagözoğlu otomotiv sektörü eCall

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Bilet.com'a Yeni Yatırım: Hedef
Bilet.com'a Yeni Yatırım: Hedef "Bilet Süper Uygulaması"
15 Ağustos 2025 13:46
“Fiber altyapımız ve mobildeki güçlü büyüme ile 5G ve ötesi için hazırız”
“Fiber altyapımız ve mobildeki güçlü büyüme ile 5G ve ötesi için hazırız”
14 Ağustos 2025 14:43
Trend Micro, Uç Nokta Korumada 20. Kez Gartner Lideri
Trend Micro, Uç Nokta Korumada 20. Kez Gartner Lideri
14 Ağustos 2025 14:18
Netaş, İkinci Çeyrekte Satış Gelirlerini Artırarak 5G ve Yerli Üretime Odaklandı
Netaş, İkinci Çeyrekte Satış Gelirlerini Artırarak 5G ve Yerli Üretime Odaklandı
14 Ağustos 2025 12:40
Link Bilgisayar’dan ilk 6 ayda rekor büyüme
Link Bilgisayar’dan ilk 6 ayda rekor büyüme
14 Ağustos 2025 12:05
Yapay Zekâ Destekli Veri Koruma: Zecurion DLP 13+AI ile Yeni Bir Dönem
Yapay Zekâ Destekli Veri Koruma: Zecurion DLP 13+AI ile Yeni Bir Dönem
13 Ağustos 2025 11:02
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.