• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Kazayı 112’ye araçlar bildirecek
Kazayı 112’ye araçlar bildirecek

Kazayı 112’ye araçlar bildirecek

ICT Media ICT Media
29 Kasım 2019 00:00
Paylaş

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, otomotiv sektöründe aracın kaza yapması gibi acil durumlarda ilgili merkeze haber vermek amacıyla kullanılan eCall sisteminde kullanılan SIM kartların, BTK tarafından yetkilendirilmiş işletmecilerden sağlanmasına yönelik karar alındığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2020 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Karagözoğlu, BTK'nin bütçesi ile sürdürdüğü faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karagözoğlu, 2020'de hazırlanan yaklaşık 5,5 milyar lira tutarındaki bütçenin 5,1 milyar lirasının genel bütçeye, 450 milyon lirasının ise personel ve sosyal güvenlik pirimi ödemeleri, mal ve hizmet alımları, uluslararası kuruluşlara üyelik aidatları ve sermaye giderleri olarak aktarılmasının planlandığını vurguladı.

Kurumun pek çok konuda görevleri ve çalışmaları bulunduğunu anımsatan Karagözoğlu şunları kaydetti: "Operatörlerle e-Devlet üzerinden abonelik sözleşmesi yapılabilmektedir. Ayrıca yeni kimlik kartları ile de elektronik sözleşme imzalanabilmesi mevzuat değişikliğinin ardından mümkün olabilecektir. Otomotiv sektöründe aracın kaza yapması gibi acil durumlarda ilgili merkeze haber vermek amacıyla kullanılan eCall sisteminde kullanılan SIM kartların, kurumumuz tarafından yetkilendirilmiş işletmecilerden sağlanmasına yönelik karar alınmıştır. eSIM (embedded SIM), uzaktan yönetilebilir ve programlanabilir gömülü SIM karttır. Uzaktan Programlanabilir SIM'lerin kullanımındaki asıl amaç, cihaza fiziksel müdahale etmeden uzaktan yönetilebilir şekilde mobil işletmeci profilini yükleme ve kaldırma işlemlerini sağlamaktır."

Karagözoğlu, Güvenli İnternet Hizmetinden yararlanan abone sayısının yaklaşık 6,5 milyon olduğunu dile getirdi. Karagözoğlu, Türkiye'de yerli ve milli yüksek teknoloji geliştirmesi çalışmaları çerçevesinde Ar-Ge firmaları ve mobil operatörlerin de katılımı ile Uçtan Uça Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesini başlattıklarını belirterek şunları kaydetti: "Projede 16 Ar-Ge firması ve 3 mobil işletmeci yer alıyor. Proje, TÜBİTAK TEYDEB 1501 Programı kapsamında destekleniyor. Projenin planlanan bitiş tarihi 2020 yılı sonu olarak belirlendi. 2019 yılının ilk altı aylık döneminde Proje kapsamında geliştirilen (çekirdek şebeke, anahtarlama ekipmanları gibi) bazı ürünlerin demo gösterimleri yapılmıştır."

Milli Monitör Sistemi (MMS) projesi hakkında da bilgi veren Karagözoğlu, "Yerli imkanlarla geliştirdiğimiz ve sinyal konum tespiti, hassas yön bulma, illegal frekans kullanımı tespiti gibi işlevlere sahiptir. Türk Silahlı Kuvvetleri ve diğer kamu kurumları tarafından kullanılan kritik kablosuz iletişim altyapılarını olumsuz etkileyen enterferans kaynağı yayınların konumlarının tespiti, Milli Monitör Sistemi altyapısı marifetiyle gerçekleştirilmektedir." diye konuştu.

Karagözoğlu, EHABS (Elektronik Haberleşme Altyapı Bilgi Sistemi) ile Türkiye'nin elektronik haberleşme altyapı bilgilerinin tek merkezde toplanmasının, bu bilgilerin Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) tabanlı bir haritada gösterilmesinin, geçiş hakkı ve tesis paylaşımına ilişkin süreçlerin etkin ve hızlı bir şekilde uygulanmasının, geçiş hakkı süreçlerinin anlık takip edilmesi, geniş bant erişim ve fiber altyapının gelişiminin hızlanmasının beklendiğini kaydetti.

Paylaş
BTK Ömer Abdullah Karagözoğlu otomotiv sektörü eCall

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türk Telekom İmtiyaz Süresi Açıklamasına TELKODER'den hukuki süreç vurgusu
Türk Telekom İmtiyaz Süresi Açıklamasına TELKODER'den hukuki süreç vurgusu
26 Eylül 2025 10:30
Mplus Türkiye çeyrek asırlık yolculuğunu kutladı
Mplus Türkiye çeyrek asırlık yolculuğunu kutladı
26 Eylül 2025 10:22
Şirketlerin yüzde 62’si bulutu önceliklendiren stratejiler izliyor
Şirketlerin yüzde 62’si bulutu önceliklendiren stratejiler izliyor
25 Eylül 2025 13:35
Experian ve Agra Fintech’ten Stratejik Ortaklık
Experian ve Agra Fintech’ten Stratejik Ortaklık
25 Eylül 2025 13:34
İnfinidium ve Vepara’dan Kamu Teknolojileri ve Finansta Güç Birliği
İnfinidium ve Vepara’dan Kamu Teknolojileri ve Finansta Güç Birliği
25 Eylül 2025 13:32
Figopara, “Türkiye 100” listesinde ilk 3’te yer aldı
Figopara, “Türkiye 100” listesinde ilk 3’te yer aldı
25 Eylül 2025 13:27
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.