• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. “KOBİ'ler için bilişim ve dijital dönüşüm artık bir tercih değil, zorunluluktur"
“KOBİ'ler için bilişim ve dijital dönüşüm artık bir tercih değil, zorunluluktur

“KOBİ'ler için bilişim ve dijital dönüşüm artık bir tercih değil, zorunluluktur"

ICT Media ICT Media
26 Eylül 2017 00:00
Paylaş

Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından Sheraton Otel'de '1. Kobiler ve Bilişim Kongresi' düzenlendi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, kongrede yaptığı konuşmada KOBİ'lerin bilişimle, teknolojiyle, Ar-Ge ve inovasyona buluşmak zorunda olduğunu belirterek, "KOBİ'lerimizin yeni sanayi anlayışının gerektirdiği şekilde donatmamız gerekiyor. Her zaman söylüyoruz KOBİ'ler Türk ekonomisinin lokomotif unsurlarıdır diye. Bunu bir adım daha öteye götürürsek KOBİ'ler ekonominin çelik çekirdeğidir diyebiliriz.” dedi.

Türk ekonomisinin esasen bir KOBi ekonomisi olduğunu söyleyen Faruk Özlü KOSGEB aracılığıyla açıkladı destek paketi hakkında bilgi verdi. KOBİ gelişim destek programını ve bütçesini daha da genişlettiklerini kaydeten Özlü, şunları söyledi: “Bu destek programı bugün konuştuğumuz KOBİ'ler ve bilişim konusunun tam olarak karşılığıdır. Çünkü biz bu programda bilişim teknolojisi alt yapısını güçlendirmek isteyen KOBİ'lere tam destek veriyoruz. Özellikle orta yüksek ve yüksek teknoloji alanında faaliyet gösteren KOBİ'lerimize önemli bir finansman desteği sağlıyoruz. Sizlerden isteğim KOBİ Gelişim Destek Programını ayrıntılı incelemenizdir. Projelerinizi hazırlayınız ve KOSGEB'e geliniz."

2016 yılında Türkiye'de e-ticaret pazar hacminin 17,5 milyar liraya ulaştığını kaydeden Özlü, "Birçok rapor e-ticaret pazar hacminin 2019 yılında 30 milyar liraya ulaşacağını göstermektedir. KOBİ'lerimizin e-ticaretteki pazar payı kısa zamanda 1 milyar liraya ulaşacaktır" dedi. Bakan Özlü, konuşmasına şöyle devam etti: "KOBİ'ler için bilişim ve dijital dönüşüm artık bir tercih değil, zorunluluktur. Dijital ekonomiyle dost olmak barış içinde olmak gerekiyor. Türkiye sanayide dijital dönüşümü sağlayacak teknolojik altyapıya sahip bulunuyor. Bugün ithal ettiğimiz birçok ürünü yurt içinde kendimiz üretecek potansiyele girişim gücüne ve teknolojiye sahibiz. Bu nedenle KOBİ'lerimize 'Türkiye'de yapın desteği kapın' diyoruz. İthal edilen bir ürünü bir KOBİ ile eşleştirmek istiyoruz. 1000 ürün 1000 KOBİ programı ithal ettiğimiz bin kalem ürünü yerleştirmeyi esas alan bir projedir. Bu ürünlerin bir defaya mahsus masraflarının tasarımlarını ve Ar-Ge'lerini biz destekleyeceğiz. İthal ettiğimiz ürünler içinde öyle ürünler var ki bizim yurt içi sanayimiz ve KOBİ'lerimiz bunları rahatlıkla yapabilecek donanıma sahip. KOBİ'lerimizi bu yeni projeye teşvik etmek için özellikle KOSGEB'i imalat sanayine odaklanan bir kurum haline getirmek istiyoruz."

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ise KOBİ'lerin, üstlendikleri rol ve ülkeye sağladıkları katkı nedeniyle ekonominin yapı taşları olduğunu, büyüme, refah ve istihdamın artmasında önemli rol oynadıklarını kaydetti. Teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediğini söyleyen Baran, "KOBİ'lerimizin uluslararası rekabette avantajı elde edebilmeleri için dünyadaki değişim ve dönüşüme ayak uydurmaları, işlerini büyütmek, hızlandırmak, verimliliği artırmak için teknolojiden en etkin şekilde yararlanmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Paylaş
Bilişim Kongresi Faruk ÖZlü kobi Türkiye Bilişim Derneği

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Uber’den Türkiye’ye dev yatırım
Uber’den Türkiye’ye dev yatırım
31 Ekim 2025 14:42
ULAK Haberleşme’den 6G Teknolojilerinde 208 Patent Başvurusu
ULAK Haberleşme’den 6G Teknolojilerinde 208 Patent Başvurusu
31 Ekim 2025 14:40
Türkiye Sigorta Sektörünün Milyarlarca Liralık Potansiyeli, Müşteri Sesini Duymakta Saklı
Türkiye Sigorta Sektörünün Milyarlarca Liralık Potansiyeli, Müşteri Sesini Duymakta Saklı
31 Ekim 2025 14:35
Yapay Zekâ Destekli
Yapay Zekâ Destekli "GooValid" İş Fikri Doğrulama Platformu Yayında!
30 Ekim 2025 14:02
Yandex Türkiye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Özel Dijital Rehber Hazırladı
Yandex Türkiye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Özel Dijital Rehber Hazırladı
28 Ekim 2025 14:20
N360 Platformu hayata geçti
N360 Platformu hayata geçti
28 Ekim 2025 10:03
ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.