• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Küresel ekonomiyi dönüştürecek teknoloji İstanbul’da tartışıldı
Küresel ekonomiyi dönüştürecek teknoloji İstanbul’da tartışıldı

Küresel ekonomiyi dönüştürecek teknoloji İstanbul’da tartışıldı

ICT Media ICT Media
22 Eylül 2018 00:00
Paylaş

Blockchain, bitcoin, dijtal para ve kripto varlıklar iki gün süren Blockchain Fest etkinliğinde tartışıldı. İnovasyon platformu KOOPHub tarafından düzenlenen ve yaklaşık 500 katılımcıyla gerçekleşen Blockchain Fest’te sektörde yaşanan son gelişmeler ve geleceğe ilişkin beklentiler değerlendirildi. Etkinlikte dinleyicilere toplam 20 bin TL değerinde bitcoin ödül olarak dağıtıldı.

Blockchain uygulamaları, bankacılıktan tedarik zincirine, telif haklarından sözleşme yönetimine, veri güvenliğinden nesnelerin internetine, sigortacılıktan sermaye piyasalarına ve daha birçok sektöre kadar geniş bir alanda fark yaratıyor. Finansal inovasyon platformu KOOPHub, 18-19 Eylül’de ikincisini düzenlediği Blockchain Fest ile iş yapma süreçlerini ve bir dizi sektörü dönüştüren bu teknolojilerin değerlendirilmesine, blockchain geliştirme platformlarının ve blockchain bazlı ürünlerin katılımcılara aktarılmasına olanak sağladı. Etkinliğe, Türkiye, İngiltere, İsviçre, Güney Afrika, ABD, Almanya, Polonya, İrlanda, Rusya, İsveç, Romanya, Ukrayna, Malta ve İspanya’dan 14 ülkeden 50 konuşmacı katıldı. Etkinliğe yoğun ilgi gösteren 500’ün üzerinde katılımcı iki gün boyunca konuşmacıların deneyimlerini dinledi ve blockchain esaslı projelere sahip olan firmaların stantlarını ziyaret ederek ürünlerle ilgili bilgiler aldı.

Kurumlar, şirketler ve startuplar yoğun ilgi gösterdi

Blockchain Fest’in destekçileri arasında TÜBİTAK BİLGEM, Bilişim Derneği, Bilişimciler Grubu ve Digit4Turkey de yer aldı. Akbank, FarmaTrust, FintechPark, GOBABA, KPMG Türkiye, Oracle, Xtremcoin ve Yapı Kredi’nin sponsorluğunu yaptığı etkinlikte çok sayıda Blockchain firması tanıtım yapma fırsatı buldu. Blockchain Fest ’18, canlı yayın sponsoru Türksat tarafından uydu üzerinden canlı yayınlandı.

Etkinlikte üretim, yönetim, ödeme, denetim ve izleme süreçlerine, veri koruma ve takip altyapılarına ilişkin Blockchain teknolojilerinin sağladığı tüm avantajlar ayrıntısıyla tartışıldı. Blockchain altyapıları ile ilgili güncel gelişmeler, platformlar, hukuki konular ve iş geliştirme süreçleri yerli ve yabancı konuşmacılar tarafından değerlendirildi. Blockchain teknolojileri aracılığıyla yaratılacak sosyal değer ve etkiler tartışıldı. Bitcoin borsaları ve crypto varlıkların geleceği, blockchain fonlama süreçlerine ilişkin güncel konular masaya yatırıldı.

Türkiye pazarının önemi ve yatırım fırsatları konuşuldu

Dünyanın en büyük iki bitcoin borsası olan Japonya merkezli Binance ve ABD merkezli Coinbase ilk defa bir etkinlikte bir araya geldi. Önde gelen Blockchain platformları Stellar ve Jelurida etkinlikte üst düzeyde temsil edildi. Türkiye’nin blockchain potansiyelini görmek ve dinamik Türkiye pazarında yer almak isteyen toplam 38 yabancı firma etkinlikte yer alıp kendilerini tanıtma ve çözüm ortaklarıyla bir araya gelmek şansı yakaladılar.

KOOPHub ve B-Hive işbirliği anlaşması imzaladı

Etkinlik sırasında Brüksel merkezli dünyanın önde gelen finansal inovasyon platformlarından olan B-Hive ile İstanbul merkezli KOOPHub arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Her iki platform, Blockchain ve finansal inovasyona yönelik ortak programlar, projeler ve etkinlikler geliştirerek platform üyesi olan kurumlara ve startuplara strateji ve pazar büyümesi destekleri sunacaklar. Etkinlik sponsorlarından XtremCoin tarafından yapılan Bitcoin ödül dağıtımıyla etkinlik katılımcıları arasından 47 kişiye yaklaşık 20 bin TL değerindeki Bitcoin ödül olarak verildi.

One.Block Programı Blockchain projelerine destek sağlayacak

KOOPHub tarafından geliştirilen OneBlock Programı’nın lansmanı etkinlik sırasında yapıldı. One.Block Programında her düzeyde blockchain eğitiminden, startup geliştirme fabrikasına, hackathon’lardan, Blockchain as a Service platformuna ve kurumsal çözümlere kadar birçok alt başlık bulunuyor. Böylelikle, blockchain projelerinin ve ürünlerinin geliştirilmesi hem kolaylaştırılmış hem de Blockchain altyapılarına ilişkin bilgi ve eğitim düzeyinin artırılması sağlanmış olacak.

KOOPHub’ın kurucusu Demet Zübeyiroğlu, “İnovasyon ve girişim ekosistemine katkı sağlamak,oyuncular arasında etkileşimi artırmak KOOPHub’ın en önemli hedefi. Ekosistemi ve işbirliklerini geliştirmek amacıyla uluslararası işbirlikleri ve köprüler kuruyoruz. KOOP İstanbul dışındaki ilk şubesini Romanya’da açtı. Singapur ile yaptığımız işbirliğinden sonra Avrupa’nın en büyük finansal inovasyon platformu olan B-Hive’la işbirliği yapıyoruz. KOOPHub, küresel ekosistemin bir oyuncusu olmak üzere doğru adımları atıyor. Bu platformun İstanbul’da kurulmuş olması bizim için bir gurur vesilesi” dedi.

 

Paylaş
blockchain bitcoin dijtal para Blockchain Fest KOOPHub

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

NVIDIA’dan Fiziksel Yapay Zekâ Atağı: Robotlar ve Otonom Araçlar İçin Üç Yeni Model
NVIDIA’dan Fiziksel Yapay Zekâ Atağı: Robotlar ve Otonom Araçlar İçin Üç Yeni Model
5 Haziran 2026 16:37
Onlayer, Deloitte Teknoloji EMEA Fast 500 Listesine Girdi
Onlayer, Deloitte Teknoloji EMEA Fast 500 Listesine Girdi
5 Haziran 2026 15:11
Tesla’dan Otonom Sürüşe Yeni Destek: Kamera Temizleme Sistemi Patentlendi
Tesla’dan Otonom Sürüşe Yeni Destek: Kamera Temizleme Sistemi Patentlendi
5 Haziran 2026 13:31
Perakende Sektöründe Satış Süreçleri Reyona Taşınıyor
Perakende Sektöründe Satış Süreçleri Reyona Taşınıyor
5 Haziran 2026 12:06
Happy Place to Work’ten Karnaval’a “Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri” Sertifikası
Happy Place to Work’ten Karnaval’a “Türkiye’nin En Mutlu İş Yeri” Sertifikası
5 Haziran 2026 10:32
Casper’dan Öğrencilere Üretkenlik Odaklı Yeni Tablet: PAD M10 Pro
Casper’dan Öğrencilere Üretkenlik Odaklı Yeni Tablet: PAD M10 Pro
4 Haziran 2026 18:19
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.