• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Logo Yazılım 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı
Logo Yazılım 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı

Logo Yazılım 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı

ICT Media ICT Media
7 Kasım 2019 00:00
Paylaş

Türkiye’nin en büyük bağımsız yazılım şirketlerinden Logo Yazılım, net satış gelirlerini 2019’un dokuz aylık döneminde %24 artırarak 268 milyon TL’ye yükseltti. Şirketin vergi öncesi kârı 62 milyon TL olarak gerçekleşti.

Logo Yazılım, uzun yıllardır devam eden başarılı performansını 2019’un 9 aylık döneminde de devam ettirdi. Logo Yazılım, net satış gelirini bir önceki yılın aynı dönemine göre %24 artışla 268 milyon TL’ye yükseltti. Şirketin faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) %23 artış göstererek 96 milyon TL’ye, vergi öncesi kârı ise %13 artış göstererek 62 milyon TL’ye ulaştı.

Logo’nun e-devlet çözümlerinde pazar lideri olan e-hizmet platformu iştiraki eLogo’nun müşteri sayısı ve harcanan kontör sayısı bu dönemde sırasıyla %35 ve %46 arttı.

Tüm işletmelere dönüşüm sürecinde uçtan uca hizmet vererek, en kolay ve hızlı şekilde e-belge sistemlerine adapte olmalarını sağlayan eLogo, pazar lideri olarak yakın zamanda yayınlanan tebliğ sonucu oluşacak büyümeden büyük pay almaya hazırlanıyor.

Logo Yazılım’ın 2016 yılında satın aldığı Romanya’daki iştiraki Total Soft’un performansında iyileşme devam ediyor. Total Soft, satış gelirlerini TL bazında bir önceki yılın aynı dönemine göre %40 oranında artırdı. Brüt kâr marjı %43’ten %50’ye yükseldi. FAVÖK ise %135’lik artış ile 22 milyon TL’ye çıktı.

Kurum kültürünün temelinde müşteri odaklı Ar-Ge ve inovasyon olan Logo, kuruluşundan bugüne Ar-Ge yatırımlarına öncelik verdi. Logo’nun Türkiye ve Romanya faaliyetleri kapsamında toplam Ar-Ge yatırımlarının faturalanan gelirlere oranı bu dönemde %33 olarak gerçekleşti.

Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olan Turquality’nin desteğini de aldıktan sonra Logo markası, küresel ve bölgesel pazarlarda güç olma yolundaki adımlarını daha da güçlü ve emin bir şekilde atacak.

2019 yılının 9 aylık finansal sonuçlarını değerlendiren Logo Grup CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Buğra Koyuncu, “Yılın üçüncü çeyreğinde de hem Türkiye hem de Romanya faaliyetlerimizdeki başarımızı sürdürmeye devam ettik. Türkiye’deki piyasa koşullarının yarattığı belirsizlikleri yönetirken, uzun vadeli değer yaratma stratejimiz paralelinde insanımıza ve teknolojiye yatırım yapmayı kararlılıkla sürdürüyoruz.” dedi.

 

Paylaş
Logo Yazılım E-devlet eLogo M. Buğra Koyuncu

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

İstanbul’dan Asya’ya teknoloji diplomasisi
İstanbul’dan Asya’ya teknoloji diplomasisi
27 Mayıs 2025 14:23
PEAKUP, 27 Mayıs’ta düzenleyeceği etkinlikte yapay zekayı ele alacak
PEAKUP, 27 Mayıs’ta düzenleyeceği etkinlikte yapay zekayı ele alacak
27 Mayıs 2025 13:46
140 Milyon Yılda Sadece 1 Saniye Sapıyor: Yeni Nesil Atom Saati Tanıtıldı
140 Milyon Yılda Sadece 1 Saniye Sapıyor: Yeni Nesil Atom Saati Tanıtıldı
20 Mayıs 2025 14:13
 Çalışanların yüzde 55'i işlerini sürdürmek için yapay zekaya muhtaç
Çalışanların yüzde 55'i işlerini sürdürmek için yapay zekaya muhtaç
20 Mayıs 2025 12:11
Google, yapay zekanın enerji ihtiyacını karşılamak için üç nükleer santral kuruyor
Google, yapay zekanın enerji ihtiyacını karşılamak için üç nükleer santral kuruyor
19 Mayıs 2025 12:13
Dijital İnsan Kaynakları yazılımı platformu İdenfit, çözümlerini İngiltere’de dünya pazarına sundu
Dijital İnsan Kaynakları yazılımı platformu İdenfit, çözümlerini İngiltere’de dünya pazarına sundu
15 Mayıs 2025 17:36
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.