• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. MASAK, SPK ve Borsa İstanbul’dan blockchain hukuku dersi
MASAK, SPK ve Borsa İstanbul’dan blockchain hukuku dersi

MASAK, SPK ve Borsa İstanbul’dan blockchain hukuku dersi

ICT Media ICT Media
25 Ekim 2022 12:30
Paylaş

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İ.Ü. Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde, kripto varlıklar eğitim ve danışmanlık platformu Lexcio tarafından hazırlanan “Blokzincir (Blockchain) Teknolojileri ve Hukuki Altyapısı” sertifika programının ikincisi 5-6/12-13 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleşecek.

İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt kampüsündeki Hukuk Fakültesi rektörlük binası doktora salonunda yapılacak seminerde, aralarında MASAK, SPK, BİST yetkililerinin de bulunduğu 30 kişilik bir kadro ders verecek. 

Lexcio kurucu ortağı Avukat Abide Gülel, eğitimin amacı ve program hakkında şu bilgileri verdi.

“Blokzincir teknolojileri ve web3 konsepti gün geçtikçe bilişim teknolojileri arasındaki yerini sağlamlaştırmaktadır. Token ekonomisinin iktisadi sonuçları ve dijital varlıklar üzerinde fiili hakimiyetin sağlanması ile ortaya hukuki çözüme muhtaç problemler çıkarmaktadır. Henüz tam bir regülasyonun yapılmadığı bu alanda teknoloji ile uyumlu ve global seyri takip edebilecek bir düzenleme ve uygulama için yetkin hukukçulara ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu eğitim ile öncelikle blokzincir alanındaki temel kavramların ve teorik altyapının hukukçulara yönelik olacak şekilde ortaya konması amaçlanmaktadır. Pratik çalışmalarla teorik eğitim desteklenerek blokzincir üzerindeki kripto varlıklar üzerinde çalışma imkânı sağlanacaktır. Eğitim programını tamamlayan katılımcıların, kripto varlıkların çalışma mekanizmasına ve teknolojik altyapısına hakim olması ve bu sayede bu alanda geliştirilecek uygulamaların hukuki uygunluğunu denetleyebilmeleri, ülkemizde faaliyet gösteren bu alandaki teknoloji şirketlerinin yasal uyumluluğuna katkıda bulunabilmeleri hedeflenmektedir. 

Eğitim programını tamamlayan katılımcıların, kripto varlıkların çalışma mekanizmasına ve teknolojik altyapısına hakim olması ve bu sayede bu alanda geliştirilecek uygulamaların hukuki uygunluğunu denetleyebilmeleri, ülkemizde faaliyet gösteren bu alandaki teknoloji şirketlerinin yasal uyumluluğuna katkıda bulunabilmeleri hedeflenmektedir. Yüzde 80 katılım şartı ve sınavda başarılı olanlara, İstanbul Üniversitesi tarafindan Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) onaylı başarı sertifikasi verilecek.”

Paylaş
abide-gulel BİST MASAK spk

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

KPMG ve AIMA’dan yatırımların geleceğine yön verecek tokenizasyon raporu
KPMG ve AIMA’dan yatırımların geleceğine yön verecek tokenizasyon raporu
17 Ekim 2025 14:39
Şirketlerin %95’i yapay zeka projelerinden sonuç alamıyor
Şirketlerin %95’i yapay zeka projelerinden sonuç alamıyor
17 Ekim 2025 14:38
BTM-Galatasaray Üniversitesi iş birliği start aldı
BTM-Galatasaray Üniversitesi iş birliği start aldı
17 Ekim 2025 14:36
Vodafone, 1 Nisan 2026 itibarıyla 81 il ve 922 ilçeyi 5G ile buluşturacak
Vodafone, 1 Nisan 2026 itibarıyla 81 il ve 922 ilçeyi 5G ile buluşturacak
17 Ekim 2025 14:28
Sayan: 5G İhalesi, Türkiye'nin Dijital Bağımsızlığının Miladı
Sayan: 5G İhalesi, Türkiye'nin Dijital Bağımsızlığının Miladı
17 Ekim 2025 11:32
Pyhton ile yapay zeka eğitiminde 34 kadın daha mezun oldu
Pyhton ile yapay zeka eğitiminde 34 kadın daha mezun oldu
16 Ekim 2025 18:11
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.