• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Mucitiz.Biz yayın hayatına başladı!
Mucitiz.Biz yayın hayatına başladı!

Mucitiz.Biz yayın hayatına başladı!

ICT Media ICT Media
12 Eylül 2018 00:00
Paylaş

Türkiye’nin programlama eğitimi ve maker projeleri portalı Mucitiz.Biz, kapılarını kullanıcılara açtı.

Maker hareketi kendin yap (DIY) projeleri, programlanabilir elektronik devre kartları, mini bilgisayarlar, kablolu ve kablosuz iletişim teknolojileri ve üç boyutlu baskı araçlarıyla modellemesi ve hayata geçirmesi üzerine kurulu bir kavram olarak ülkemizde de yoğun ilgiyle karşılanıyor. Birçok ilk ve orta öğretim seviyesindeki okullarda kurulan maker laboratuvarları, öğrencilerin bilim ve teknolojiye küçük yaştan ilgi durmasını, algoritma ve programlama ile tanışmasını sağlıyor.

Özgür yazılım ve maker hareketine yıllarca katkı yapan Artistanbul ekibi tarafından hayata geçirilen projede en önemli hedef, her yaştan maker’ları bir araya getirmek, bir paylaşım ve işbirliği ortamı sağlayarak maker kültürünü yaymak. Bu amaçla oluşturulan internet sitesinde nesnelerin interneti (IoT), robotik, elektronik ve üç boyutlu baskı başta olmak üzere birçok kategoride “kendin yap” projeler bulmak mümkün. Aynı zamanda her isteyen kişinin dört saate kadar üç boyutlu baskılarını ücretsiz olarak alabildiği Print4Purpose ağının üyesi olan Mucitiz.Biz, her noktada maker kültürüne destek veriyor.

Öğren, Üret, Paylaş, Destekle!

Mucitiz.Biz, yaptığı işi dört ana başlıkta topluyor. Öğren kısmı başkaları tarafından yapılan proje örnekleri ve eğitimlerle meraklılara ilgilendikleri alanda bir altyapı sunmayı hedefliyor. Üretim başlığı kullanıcıların kendi projelerini, kendi tasarımlarını hayata geçirmeleri konusunda teşvik ediyor. Paylaşım ise maker felsefesinin vazgeçilmez bir parçası olarak Mucitiz.Biz’in önemli bir kısmı, zira kullanıcılar kendi proje ve eğitimlerini adım adım uygulanabilecek şekilde diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor, kursları alan insanlar birbirlerine destek oluyorlar. Destek kısmındaysa ilerleyen dönemde projelerin pek çok farklı katmanda destek bulması sağlanacak.

Mucitiz.Biz üzerinde yayınlanan maker projeleri ve eğitimler tamamen özgür lisanslar kullanılarak sunuluyor. Bu lisanslar arasında açık kaynak kod ve özgür yazılım camiasının yakından tanıdığı Genel Kamu Lisansı (GPL) ve Creative Commons türevleri bulunuyor. Bu şekilde üretilen bilginin yeniden paylaşımının kolaylaştırılması hedefleniyor.

Projelerde kullanılan malzemeleri de Dükkan kısmında kullanıcılara uygun fiyatlarla sunmayı hedefleyen Mucitiz.Biz, maker kültürüne adım atmak isteyen herkesi bekliyor.

Paylaş
DIY Maker hareketi Özgür yazılım

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türkiye’de Startup Yatırımları 2025’in 2. Çeyreğinde 858 Milyon Dolara Ulaştı
Türkiye’de Startup Yatırımları 2025’in 2. Çeyreğinde 858 Milyon Dolara Ulaştı
4 Eylül 2025 16:40
TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
TEKNOFEST Kuantum Teknolojileri Yarışması Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
4 Eylül 2025 11:30
SAP Genç Profesyoneller Programı 15. Dönemini Tamamladı
SAP Genç Profesyoneller Programı 15. Dönemini Tamamladı
3 Eylül 2025 11:26
TTGV'den Yeni Teknolojilere Yönelik Güdümlü Proje Programı
TTGV'den Yeni Teknolojilere Yönelik Güdümlü Proje Programı
1 Eylül 2025 12:35
Türkiye Bilişim Derneği'nden 5G İhalesi Çalıştayı
Türkiye Bilişim Derneği'nden 5G İhalesi Çalıştayı
1 Eylül 2025 12:33
EGİAD Başkanı Özhelvacı:
EGİAD Başkanı Özhelvacı: "Melek Yatırımcılık Toplumsal Bir Hizmettir"
1 Eylül 2025 12:24
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.