• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Mükellef ile yurtdışında en çok e-ticaret şirketi kuruldu
Mükellef ile yurtdışında en çok e-ticaret şirketi kuruldu

Mükellef ile yurtdışında en çok e-ticaret şirketi kuruldu

ICT Media ICT Media
10 Ocak 2022 00:00
Paylaş

Evden çıkmadan, vergi dairesine, notere, ticaret odasına gitmeye ihtiyaç duymadan şirket kurulum hizmetini online olarak kullanıcılarına sunan Mükellef, 2021 yılında yurt içinde ve yurt dışında online olarak toplam 6500’den fazla şirket kuruluşu gerçekleştirdi.  Türk girişimciler yurt içinde de yurt dışında da en çok e-ticaret şirketi kurdu.

Teknolojinin gelişmesi ve dijitalleşmenin ön plana çıkmasıyla birlikte pek çok sektörde iş yapış süreçleri mobilize edildi. Çözüm ekosistemi sağlayan girişimler, tüketicinin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayarak paylaşım ekonomisinin büyümesine yol açtı. 2019 yılında hayata geçirilen Mükellef ise yeni iş fikirlerini kolay, hızlı ve güvenilir bir şekilde hayata geçirmek isteyen bireysel girişimcinin, şirket kurulumu ve tüm finansal süreçlerini yönetebildiği online bir platform olarak girişimcinin hayatını kolaylaştırmaya devam etti.  Mükellef ile 2021 yılında 6500 şirket kurulumu gerçekleşti. 6500 şirketin yüzde 95’i Türkiye’de, yüzde 2’si İngiltere’de ve yüzde 3’ü ABD’de kuruldu. Türkiye’de bireysel girişimler sırasıyla yüzde 34 ile e-ticaret, yüzde 31 ile kurye ve yüzde 14 ile yazılım alanında faaliyet gösteren şirketler kurarken; İngiltere’de sırasıyla en çok e-ticaret, ithalat/ihracat, yazılım; ABD’de ise şirket kurulan sektörler İngiltere’yle benzerlik gösterirken sıralamada farklılık yaşandı. ABD’de de sırasıyla e-ticaret, yazılım ve ithalat/ihracat alanında şirket kurulumu gerçekleşti. 2021’in son ayında Estonya’da faaliyete başlayan Mükellef, 40’tan fazla şirket kurulum başvurusu aldı.

İstanbul’da yaşayan 18-25 yaş arası şirketini online’dan kuruyor

Türkiye’de 2021 yılında Mükellef üzerinden online olarak şirket kurmak için en çok başvuru yapanların yüzde 42‘si 18-25 yaş arasında, yüzde 40’ı 26-35 yaş aralığında, yüzde 13’ü de 36-45 yaş aralığında bireyler oldu. Oran olarak düşük olsa da yüzde 4 ile 46-65 yaş üstü de şahıs şirketini online olarak kurmayı tercih etti. Yurt dışında şirket kuranların yüzde 65’i ise 30 yaş ve altı kişilerden oluşuyor. Online şirket en çok İstanbul’da kurulurken, İstanbul’u sırasıyla İzmir, Ankara, Kocaeli ve Bursa takip etti.  

“2022 sonunda hedefimiz 8 ülkede var olmak”

Mükellef Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Okan Şafak, pandeminin dijitalleşmeyi tetiklemesiyle online şirket kurma eğiliminin katlanarak arttığına vurgu yaptı. Şafak, şunları söyledi: “Bireysel girişimciler günümüzde şirket kurulumunda ulaşılabilir, her şeyin tek bir platformda yönetilebildiği, zaman ve süreçlerin kolay işlediği uygulamaları tercih ediyor. Mükellef olarak bizler de şirket kuruluş aşamasından sonrasındaki takip sürecine kadar bireysel girişimcilerin ihtiyaç duyabileceği tüm finansal süreçlerini tek noktadan sağlıyor ve bu süreçleri dijitalleştiriyoruz.” Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılının ilk günlerinde de en çok e-ticaret alanında şirket kurulduğuna işaret eden Şafak “Online ödeme alışkanlığının artması ve e-ticaret kullanımının yaygınlaşmasıyla önümüzdeki dönemde de bu trendin devam etmesini bekliyoruz” dedi. Mükellef’e olan ilginin her geçen gün arttığına işaret eden Şafak “Kurulduğumuz günden bugüne kadar Türkiye’de 10.000’den fazla şirket kurulumuna aracılık ettik. 2022 yılında bunu iki katına çıkartmayı ve ülke ekonomisine daha fazla fayda sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca 2022 yılı sonuna kadar Türkiye dışında 7 farklı ülkede 1.000’den fazla işletmeye hem kuruluş hem de finansal çözümlerimizi sunmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Paylaş
Mükellef e-ticaret Okan Şafak teknoloji gündemi teknoloji haberleri bilişim gündemi bilişim haberleri

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

1Ci, finansal danışmanlar için yeni gelir modeli sunan Bulut Platformunu Türkiye'de tanıttı
1Ci, finansal danışmanlar için yeni gelir modeli sunan Bulut Platformunu Türkiye'de tanıttı
27 Kasım 2025 16:13
m-TOD’un yeni dönem başkanı Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin oldu
m-TOD’un yeni dönem başkanı Türk Telekom CEO’su Ebubekir Şahin oldu
26 Kasım 2025 15:46
Türk Telekom fiber istasyonlarıyla 5G’ye hazır
Türk Telekom fiber istasyonlarıyla 5G’ye hazır
26 Kasım 2025 15:44
Enocta’dan kurumsal gelişimi eğitime destekle birleştiren kampanya
Enocta’dan kurumsal gelişimi eğitime destekle birleştiren kampanya
26 Kasım 2025 12:01
Türkiye'deki startup yatırımları, 2025'in 3. çeyreğinde 234,6 milyon ABD doları seviyesine gerçekleşti
Türkiye'deki startup yatırımları, 2025'in 3. çeyreğinde 234,6 milyon ABD doları seviyesine gerçekleşti
24 Kasım 2025 17:04
Hopi ve Bitaksi’den stratejik iş birliği
Hopi ve Bitaksi’den stratejik iş birliği
22 Kasım 2025 14:18
ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ KASIM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.