• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Multinet inventiv’den yeni yazılım geliştirme platformu: Gazel
Multinet inventiv’den yeni yazılım geliştirme platformu: Gazel

Multinet inventiv’den yeni yazılım geliştirme platformu: Gazel

ICT Media ICT Media
30 Temmuz 2018 00:00
Paylaş

Multinet Up tarafından kurulan inventiv, finansal teknolojilerde öncü olma hedefiyle çıktığı yolculuğuna hız kesmeden devam ediyor. inventiv, uzun süredir üzerinde çalıştığı yazılım geliştirme platformu Gazel’i ürün haline getirip, genel kullanıma açtı. Yazılım geliştiricilerin hayatını kolaylaştırma hedefiyle yola çıkan Gazel, Microsoft .NET ortamında yazılım geliştiren tüm şirketler tarafından kullanılabilecek.

Faaliyetlerine GOSB Teknopark’ta devam eden inventiv, müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik kartlı, kartsız özel ödeme çözümleri, sadakat sistemleri ve mobil uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. Şirketin yeni projesi Gazel, nesneye dayalı programlama alışkanlıkları ve tasarım kalıplarına uygunluk yaklaşımları ile yazılımcıların geliştirme süreçlerini kolaylaştıran, yenilikçi bir çözüm olarak dikkat çekiyor. Yazılımcıların iş fonksiyonlarına, yeni ürün ve özellik eklemeye odaklanabilmesini hedefleyen Gazel; entegrasyon, uyumluluk ve güncelleme süreçlerindeki maliyetleri en aza indirgiyor.

Yazılım projelerinde karlılığı artırıyor
Gazel, sürekli ve hızlı proje geliştiren şirketlerin, değişiklik maliyetlerini düşürüp, pazara çıkış hızını artırmayı hedefliyor. Gazel’in iyi tasarlanmış yazılım mimarisi, isimlendirme kuralları ve modüler yapısı sayesinde, yeni yazılımcıların eğitim ve oryantasyon süresi kısalıyor.

Yazılımcılardan gizlediği katmanlar sayesinde Gazel, iş fonksiyonları için yapılan kodlamaları otomatik olarak programlama ara yüzlerine dönüştürüyor. (RESTful API) Yazılımcılara hiçbir konfigürasyon veya eşleme yapmadan, POCO (Plain Old CLR Objects) olarak bilinen iş sınıflarını kodlayarak çalışan bir yazılım elde etme fırsatı sağlıyor.

inventiv Genel Müdürü Zafer Tokcanlı, Gazel.io ürünleştirme süreci ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Gazel ile birlikte, uçtan uca ürün geliştirme döngüsü basitleşiyor ve yeni projeler başlatarak bunları yönetmek ve dağıtmak kolaylaşıyor. Bundan dört sene önce başlattığımız, altyapı yenileme projesi olan Gazel'in bugün global bir altyapı olarak ürünleştiğini görebilmek bizim için gurur verici bir gelişme. Hayata geçirdiğimiz bu yeniliğin yazılım sektörümüze ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. inventiv olarak, güçlü bilgi teknolojileri kadromuzla, müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel inovatif iş modelleri ve hayatı kolaylaştıran çözümler üretmeye devam edeceğiz.”

Paylaş
Multinet Up inventiv Gazel Microsoft .NET

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Uber’den Türkiye’ye dev yatırım
Uber’den Türkiye’ye dev yatırım
31 Ekim 2025 14:42
ULAK Haberleşme’den 6G Teknolojilerinde 208 Patent Başvurusu
ULAK Haberleşme’den 6G Teknolojilerinde 208 Patent Başvurusu
31 Ekim 2025 14:40
Türkiye Sigorta Sektörünün Milyarlarca Liralık Potansiyeli, Müşteri Sesini Duymakta Saklı
Türkiye Sigorta Sektörünün Milyarlarca Liralık Potansiyeli, Müşteri Sesini Duymakta Saklı
31 Ekim 2025 14:35
Yapay Zekâ Destekli
Yapay Zekâ Destekli "GooValid" İş Fikri Doğrulama Platformu Yayında!
30 Ekim 2025 14:02
Yandex Türkiye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Özel Dijital Rehber Hazırladı
Yandex Türkiye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Özel Dijital Rehber Hazırladı
28 Ekim 2025 14:20
N360 Platformu hayata geçti
N360 Platformu hayata geçti
28 Ekim 2025 10:03
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.