• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
    • Etkinlik Haberleri
  • Haberler
    • Gündem
    • Bilişim
    • Telekom
    • Savunma
    • Enerji
    • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Netaş’tan İstanbul Yeni Havalimanı için 2. büyük anlaşma
Netaş’tan İstanbul Yeni Havalimanı için 2. büyük anlaşma

Netaş’tan İstanbul Yeni Havalimanı için 2. büyük anlaşma

26 Şubat 2018 00:00
Paylaş

2017 yılının şubat ayında İstanbul Yeni Havalimanı’nın kablolu ve kablosuz alan ağlarının kurulum ve işletme projesini alan Netaş, son bir yıl içinde 2. büyük anlaşmaya imza attı ve havalimanının IT altyapısında kullanılacak kesintisiz Veri Merkezi Bulut Otomasyon Sisteminin kurulumu, işletimi ve bakım-onarım hizmetleri için İGA ile el sıkıştı.

Türkiye’nin lider dijital dönüşüm şirketi Netaş, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olan İstanbul Yeni Havalimanı için 2. büyük anlaşmaya imza attı. Netaş, havalimanının IT altyapısında kullanılacak Türkiye’nin en büyük kesintisiz Veri Merkezi Bulut Otomasyon Sistemlerinden birinin kurulumu gerçekleştirmek, 3 yıl işletilmesi yapmak ve 5 yıl bakım-onarım hizmetlerini sağlamak üzere İGA Havalimanları İnşaatı Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi'yle (İGA) toplamı 10,75 milyon Euro olan projenin ilk aşaması olan 7,9 milyon Euro tutarındaki kurulum ve tedarik sözleşmesi imzaladı. İstanbul Yeni Havalimanı içinde çalışacak olan tüm kuruluşlar da Netaş’ın kurup, işletmesini sağlayacağı IT altyapısı üzerinden hizmet alacak. Netaş, 2017 yılının şubat ayında da İGA ile 13,5 milyon Euro tutarında bir anlaşma sağlamış ve havalimanın kablolu ve kablosuz alan ağlarının kurulumu ve işletme işini üstlenmişti.

Netaş’ın CEO’su C. Müjdat Altay konuyla ilgili olarak “Ülkemizin en büyük yatırımı olup, bölgesel havacılık merkezi konumumuzu olağanüstü kuvvetlendirecek İstanbul Yeni Havalimanı projesinde ikinci imzalamış olduğumuz anlaşmadan dolayı gururluyuz. 50 yıllık başarılı bir geçmişi ardında bırakan Netaş, bugün hem sistem entegrasyonunda hem de telekom ve IT altyapı servislerinde Türkiye ve bölgenin öncü şirketidir. Tüm iş ortaklarımızla beraber ve Türkiye’nin ilk özel Telekom ArGe’sine sahip olma kültürünün getirdiği sürekli inovasyon anlayışımızla İGA’ya, İGA’dan hizmet alacak kurumlara ve yolcularına en iyi hizmeti sunacağız” dedi.

Paylaş
Netaş İGA C. Müjdat Altay

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
13 Ekim 2026 15:58
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
13 Ekim 2026 15:57
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
13 Ekim 2026 15:52
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
13 Ekim 2026 13:40
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
13 Ekim 2026 12:47
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
12 Ekim 2026 18:04
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. ICT Media

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.