• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Nüfus cüzdanı ve ehliyet tek kartta birleşiyor
Nüfus cüzdanı ve ehliyet tek kartta birleşiyor

Nüfus cüzdanı ve ehliyet tek kartta birleşiyor

ICT Media ICT Media
19 Eylül 2020 00:00
Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni tip sürücü belgelerinin nüfus müdürlüklerinden randevu alınarak yeni nesil kimlik kartlarına yükleneceğini söyledi. Bu işlem için ücret alınmayacağını bildiren Soylu, “Geçerlilik süresi dolunca sürücü belgesi kimlik kartından silinecek" dedi.

Sürücü belgesinin geçerlilik süresi dolduğunda tıpkı eski kartların yenilenmesi gerektiği gibi sürücü belgesinin de kimlikten otomatik olarak silineceğini belirten Soylu, "Fiziki olarak ehliyetiniz olmak durumunda ama esas itibariyle geçerlilik sürecinde ülkemiz sınırları içinde artık trafik denetimlerinde ayrıca sürücü belgesi ibraz etme zorunluluğu ortadan kalkacak. Gerek jandarma gerek trafik, cep telefonu, tablet, barkod okuma cihazı, kimlik doğrulama cihazıyla kontrol yapabilecek." ifadelerini kullandı.

Yeni sistemden sürücü belgesi basımının aynen devam edeceğini, yükleme işleminin yeni nesil sürücü belgesi basılınca yapılacağını dile getiren Soylu, "Yeni kimlik almaya gidenlere nüfus müdürlüklerimizdeki memurlarımız şu soruyu soracaklar, 'kimlik kartınıza ehliyetiniz varsa yüklemek ister misiniz?' İşaretlerse iki işlemi bir arada görecek, otomatik yüklenmiş olacak. Kart adresine postayla gittiği andan itibaren, ehliyeti ve kimliği bu kartta taşıyacak. Her basılan yeni kimliğin içine otomatik olarak da bunu yüklemiş olacağız." diye konuştu.

Bakan Soylu, bu işlemle yurt içinde ehliyet taşıma zorunluluğunun ortadan kalkacağını ancak yurt dışında kimlik kartını okuyacak bir sistem olmadığından ehliyetin taşınması gerekeceğini anlattı. Sistemin test edilmesi amacıyla ülke genelinde 3 bin 500 personelin kimlik kartına yeni nesil sürücü belgesinin yüklendiğini aktaran Soylu, şu ana kadar hiçbir sorunla karşılaşılmadığını, her türlü teknik önlemin alındığını bildirdi. Konuşmanın ardından Bakan Soylu'nun yeni nesil sürücü belgesi bilgileri yeni kimlik kartına işlendi.

Paylaş
süleyman soylu sürücü belgeleri kimlik kartları

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

TeklifimGelsin, Türkiye’nin kredi karnesini açıkladı
TeklifimGelsin, Türkiye’nin kredi karnesini açıkladı
9 Ocak 2026 15:36
Genç Yazılımcılar EU Code Week Türkiye Hackathonu’nda dijital çözümler üretti
Genç Yazılımcılar EU Code Week Türkiye Hackathonu’nda dijital çözümler üretti
9 Ocak 2026 14:52
Nu Teknoloji kırsal alanlarda kapsama sorununu uydu entegrasyonuyla çözüyor
Nu Teknoloji kırsal alanlarda kapsama sorununu uydu entegrasyonuyla çözüyor
9 Ocak 2026 14:50
TÜSİAD SD2 STEP etkinliği sanayi ve teknoloji ekosistemini bir araya getirdi
TÜSİAD SD2 STEP etkinliği sanayi ve teknoloji ekosistemini bir araya getirdi
9 Ocak 2026 14:40
Bosch, CES 2026’da yazılım ve yapay zeka odaklı geleceği tanıttı
Bosch, CES 2026’da yazılım ve yapay zeka odaklı geleceği tanıttı
8 Ocak 2026 12:53
AGON PRO AG276QSG2: E-Spor Dünyasında NVIDIA G-SYNC Pulsar Dönemi
AGON PRO AG276QSG2: E-Spor Dünyasında NVIDIA G-SYNC Pulsar Dönemi
8 Ocak 2026 12:51
ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ OCAK 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.