• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Ordu’da dijital oyun yazılım merkezi için ilk adım atıldı
Ordu’da dijital oyun yazılım merkezi için ilk adım atıldı

Ordu’da dijital oyun yazılım merkezi için ilk adım atıldı

ICT Media ICT Media
12 Nisan 2019 00:00
Paylaş

Ordu’da Türkiye’nin dijital oyun sektöründeki başarıların artması ve gençlere bu alanda istihdam fırsatı oluşturmak amacıyla ‘Dijital Oyun Geliştirme Eğitimleri’ gerçekleştirildi. Playcell ile hem güvenli hem de reklamsız oyun platformu sunan Turkcell tarafından Türkiye’nin dijital oyun geliştirme alanında söz sahibi olması adına Ordu Dr. M. Hilmi Güler BİLSEM’in öğretmenlerine MakersTürkiye uzman eğitmenleri tarafından 10 gün boyunca dijital oyun geliştirme eğitimi verildi.

İlk etabı tamamlanan ve temel seviyeden başlayan eğitimler doğrultusunda, BİLSEM öğretmenlerine oyun geliştirme bilgileri aktarıldı. Eğitim sonrasında katılımcılar bireysel proje çalışmaları da gerçekleştirerek bu konudaki eğitim bilgilerini geliştirdiler. Eğitimler sonunda projeye katılan ve eğitimi başarıyla tamamlayan ilk öğretmenlere yetkinlik sertifikası takdim edildi.

Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Hilmi Güler, dünyada 140 milyar dolarlık bir ciroya sahip oyun pazarında, Türkiye’nin gelirinin yıllık 878 milyon dolara ulaştığını belirtti. Bu rakamın arttırılması ve Türkiye’nin oyun pazarı pastasından daha fazla pay almasını sağlamak amacıyla geleceğe yönelik vizyoner program ve projeler geliştirdiklerini belirten Güler, “Oyun pazarı gelecekte önemli bir sektör haline gelecek. Buna hazırlıklı olmak ve Türkiye’nin bu sektördeki payını arttırmak, aynı zamanda Ordu ilindeki genç yetenekleri bu alana yönlendirmek için Bilim Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) oyun yazılımı eğitimlerini başlatarak gelecek nesillere ışık tutmayı amaçlıyoruz. Süreklilik arz edecek bu eğitimlerle birçok genç ve yetişkinin oyun üretebilir yetkinliğe ulaşmasını hedefliyoruz. Ordu’da başlayan bu projeyle, Türkiye’nin dijital oyun sektöründe başarıları artacak ve dahi çocuklarımız başta olmak üzere istihdam edilememiş gençlerimize de bu alanda da farklı fırsatlar ortala çıkarılmış olacak” dedi.

Paylaş
Dijital oyun Mehmet Hilmi Güler Turkcell BİLSEM

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Yapay Zeka ve Otomasyon Mobil Ağları Nasıl Dönüştürüyor?
Yapay Zeka ve Otomasyon Mobil Ağları Nasıl Dönüştürüyor?
23 Eylül 2025 11:57
Bilişim Vadisi TEKNOFEST 2025’i ödüllerle tamamladı
Bilişim Vadisi TEKNOFEST 2025’i ödüllerle tamamladı
23 Eylül 2025 11:27
Penta Teknoloji ve NetApp’tan Yeni İş Birliği
Penta Teknoloji ve NetApp’tan Yeni İş Birliği
23 Eylül 2025 11:21
Sağlık sektöründe veri kaosu: Dijital dönüşümün önündeki büyük engel
Sağlık sektöründe veri kaosu: Dijital dönüşümün önündeki büyük engel
23 Eylül 2025 11:11
  Çarpık Kentleşmeden Çarpık Dijitalleşmeye: Şirketleri Bekleyen Yeni Riskler
  Çarpık Kentleşmeden Çarpık Dijitalleşmeye: Şirketleri Bekleyen Yeni Riskler
22 Eylül 2025 12:25
Yapay Zeka Otomotiv Sektörünü Dönüştürüyor: Şirketlerin Yüzde 86'sı Yapay Zekaya Yatırım Yapıyor
Yapay Zeka Otomotiv Sektörünü Dönüştürüyor: Şirketlerin Yüzde 86'sı Yapay Zekaya Yatırım Yapıyor
19 Eylül 2025 15:42
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.