• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. OTAM, 2020’de Artırılmış Gerçeklikle % 42 büyüdü
OTAM, 2020’de Artırılmış Gerçeklikle % 42 büyüdü

OTAM, 2020’de Artırılmış Gerçeklikle % 42 büyüdü

ICT Media ICT Media
19 Ocak 2021 00:00
Paylaş

OTAM (Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi) yaşanan pandemi sürecine rağmen cirosunu % 42 büyütmeyi başardı. OTAM’da bugüne kadar yapılan test sayısının 9 bini aştığını, 2021’de bunu 10 binin üzerine çıkartmayı hedeflediklerini belirten OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, “Büyümemizin ardında; Artırılmış Gerçeklikle Uzaktan Yönetim gibi dijital dönüşüm projelerini hayata geçirmemiz, müşteri odaklı şirket anlayışını tahsis etmemiz ve iş ortağı müşterilerimizin bizlere olan güveni yatıyor” dedi.

Pandemi döneminde Artırılmış Gerçeklik Uzaktan Yönetim Programını aktif şekilde kullandıklarının bilgisini veren OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, “Otomotiv sektöründeki dönüşüm süreçlerini çok yakından takip ediyoruz. Ülkemizdeki otomotiv firmalarımızın yurtdışına planladıkları Ar-Ge ve test çalışmalarını, gerek yaptığımız yeni yatırımlar, gerekse müşteri odaklı yaklaşımımız sayesinde laboratuvarlarımızda karşılamayı başardık. Bunun yanında, yurtdışından da işler almayı başardık. Örneğin, İtalyan bir firmanın motor tip onay testlerini OTAM’da gerçekleştirdik. OTAM’ın kurulduğu 2003’den bugüne gerçekleştirilen test sayısı 9 bini geçti. 2021 yılında bunun 10 bini geçmesini hedefliyoruz. İki yıldır 3 vardiya sistemi ile çalışmaya devam ediyoruz. Müşterilerimiz test hizmetlerinde 3 vardiya çözüm almaktan çok memnun. Bunun kazanımlarını da 3 aylık çalışmalarının sonuçlarını 1 ayda alarak görüyorlar” dedi.

OTAM elektrikli araç testlerinde öncü

2020 yılında elektrikli araçların da testlerini yaparak sektöre önemli bir hizmeti sunduklarını belirten OTAM Genel Müdürü Ekrem Özcan, “Türk otomotiv sanayisinden otomobil ve hafif ticari araç ürün grubunda 4 ayrı firmanın 5 elektrikli aracına testler gerçekleştirerek öncü olduk. Bu elektrikli araçların enerji tüketimi, menzil, motor performans testlerini gerçekleştirdik. Bu süreç ekibimiz için de büyük bilgi ve deneyim kazandırdı.” dedi.

2020’de OTAM Ventures kuruldu

2020’nin OTAM’ın dönüşümü için de önemli bir yıl olduğunu belirten Ekrem Özcan, “2020’de hayata geçirdiğimiz bir diğer gelişme, kurumsal girişim sermaye kolu tarafımız oldu ve OTAM Ventures’u kurduk. OTAM Ventures’in odaklanacağı alanlar otomotiv teknolojilerindeki yenilikleri değerlendirmek ve bu alanlara yatırımlar yapmak olacak. OTAM Ventures ile, Türkiye’de kurumsal girişim sermaye kolu kurmuş ilk 30 firma arasına girmiş olduk” dedi.

Kadın personel istihdamı yüzde 36’ya çıkarıldı

OTAM olarak ticari başarıların yanında özellikle önem verdikleri bir diğer konunun da kadın personel istihdamı olduğu bilgisini veren Ekrem Özcan, “kadın personel istihdam oranımızı yüzde 10’lardan yüzde 36’lara çıkardık” dedi.

2020 yılını % 42 büyüme ile kapattıklarını belirten Ekrem Özcan, “OTAM’ın büyümesinde önemli katkıları olan başta Ford Otosan, Oyak Renault olmak üzere, BMC Power, Tümosan, AVL, FEV, Alkor, Birinci, Optival, GCS, OSD, TAYSAD, OİB, TOSB ve diğer 100’e yakın iş ortağımıza teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Paylaş
Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi OTAM Ekrem Özcan artırılmış gerçeklik teknoloji gündemi bilişim gündemi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türk Telekom İmtiyaz Süresi Açıklamasına TELKODER'den hukuki süreç vurgusu
Türk Telekom İmtiyaz Süresi Açıklamasına TELKODER'den hukuki süreç vurgusu
26 Eylül 2025 10:30
Mplus Türkiye çeyrek asırlık yolculuğunu kutladı
Mplus Türkiye çeyrek asırlık yolculuğunu kutladı
26 Eylül 2025 10:22
Şirketlerin yüzde 62’si bulutu önceliklendiren stratejiler izliyor
Şirketlerin yüzde 62’si bulutu önceliklendiren stratejiler izliyor
25 Eylül 2025 13:35
Experian ve Agra Fintech’ten Stratejik Ortaklık
Experian ve Agra Fintech’ten Stratejik Ortaklık
25 Eylül 2025 13:34
İnfinidium ve Vepara’dan Kamu Teknolojileri ve Finansta Güç Birliği
İnfinidium ve Vepara’dan Kamu Teknolojileri ve Finansta Güç Birliği
25 Eylül 2025 13:32
Figopara, “Türkiye 100” listesinde ilk 3’te yer aldı
Figopara, “Türkiye 100” listesinde ilk 3’te yer aldı
25 Eylül 2025 13:27
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.