• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Oyun dünyasının girişimcilerine 1 milyon 250 bin TL değerinde destek!
Oyun dünyasının girişimcilerine 1 milyon 250 bin TL değerinde destek!

Oyun dünyasının girişimcilerine 1 milyon 250 bin TL değerinde destek!

ICT Media ICT Media
24 Nisan 2020 00:00
Paylaş

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan INTEL ESL Gaming Fest kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlenen oyun girişimciliği yarışması “Next Game Startup” için başvurular başladı.

“Next Game Startup” oyun girişimciliği yarışmasında dereceye giren girişimlere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 50.000 TL'lik nakit ödül, oFON tarafından 1 milyon TL'lik avans fonlaması desteği ve Intel, ESL, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ (İzmir Fuar Anonim Şirketi) ve tüm iş ortakları tarafından sağlanacak hizmetlerle 200.000 TL proje desteği ile toplamda 1 milyon 250 bin TL değerinde destek sunuluyor. Ayrıca finalistler yatırımcılara kolayca ulaşabilme fırsatına sahip olacak.

Intel ESL Gaming Fest 2020 kapsamında düzenlenen Türkiye’nin en önemli ve kapsamlı oyun girişimciliği yarışması “Next Game Startup” için başvurular başladı.

“Next Game Startup” ile oyun geliştiren genç girişimcilerin desteklenmesi, küresel oyun dünyasına girişinin kolaylaştırılması, oyun sektöründe yeni istihdam alanları açılması ve yatırımcıların dikkatinin oyun sektörüne çekilmesi hedefleniyor.

Mobil, masaüstü ve konsol platformlarında geliştirilmiş oyunların değerlendirileceği yarışmaya, tamamlanmış, proje halinde veya demo ürünler ile katılmak mümkün. 15 Temmuz’a kadar teslim edilecek projeler, ekip yapısı, örnek ürün, finansal ve pazarlama alanında değerleme ve yatırım ihtiyacını bilme kriterlerine göre değerlendirilecek.

Kazanan girişimlere 1 milyon 250 bin TL değerinde destek

Yarışmada ilk ona giren girişimlere Tiplay ve Rollic Games tarafından oFON kapsamında 1 Milyon TL avans fonu sağlanacak. Girişimler, başarılı olup gelir elde etmeleri durumunda geri ödemesini yapacağı bu finansal destek ile projelerini geliştirme fırsatı bulacak.

Girişimlere Ankara, İstanbul, İzmir ve Denizli’de ortak çalışma alanı, mentorluk ve ofis desteği de sağlanacak.

Ayrıca yarışmanın birincisi 25.000 TL, ikincisi 15.000 TL, üçüncüsü ise 10.000 TL para ödülü ile desteklenecek. İlk üçe giren oyunlar para ödülünün yanı sıra; Intel, ESL, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ (İzmir Fuar Anonim Şirketi) ve Next In Game tarafından toplamda 200.000 TL üzerinde hizmet desteği kazanacak.

Next Game Startup’ta ilk on girişim arasına giren tüm katılımcılara Intel ESL Gaming Fest alanında stand hakkı verilecek ve indir.com tarafından SEO desteği sağlanacak. İlk 10’a kalan ekipler Intel ESL Gaming Fest kapsamında, İZFAŞ (İzmir Fuar Anonim Şirketi) desteği ile fuar alanında girişimlerini Türkiye’nin önde gelen VC’lerine (melek yatırımcı veya risk sermayesi desteği) tanıtma fırsatı bulacak. Geçen sene 17.000 kişinin ziyaret ettiği etkinlik alanına bu sene çok daha büyük bir ilgi bekleniyor.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), oyun şirketlerine, şirket kuruluşları ve işbirliği ihtiyaçları kapsamında mentorluk desteği sağlayacak.

İzQ tarafından ise mentor ve duyuru desteğinin yanı sıra yarışmada ilk üçe giren projelere İzQ hizmetlerinden 1 ay ücretsiz yararlanma hakkı sağlanacak.

Yarışmanın jürisi oyun sektörünün önemli isimlerinden oluşuyor: Tiplay Studio Kurucu Ortakları Ahmet Öney, Mehmet Umut Ermeç, Osman Tutum, Next In Game Ajans Direktörü Aykut Özdemir, Monster Notebook Strateji & İş Geliştirme Direktörü Cem Çerçioğlu, Rollic Games Kurucu Ortağı Burak Vardal, Rollic Games Yayın Direktörü Utku Erdinç, ESL Türkiye Genel Müdürü Gökhan Kazar ve Doruk Demirsar, GAMFED Türkiye Kurucusu Ercan Altuğ Yılmaz, imza.com Kurucu Ortağı Hasan Yaşar, Intel Ortadoğu, Türkiye ve Afrika Bölgesi Satış Direktörü Ali Rıza Küçük, Intel Perakende Satış Direktörü Koray Yıldız, Intel Ortadoğu ve Türkiye Pazarlama Direktörü Pınar Dülgerler, Game Factory Kurucusu Murat Kahraman, Masomo İş ve Ortaklık Geliştirme Müdürü Rudi Diriman, Women in Games kurucusu Simay Dinç ve Oyunder Kurucusu Tansu Kendirli.

Paylaş
Intel ESL Gaming Fest 2020

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
ESB Genel Kurulu’nda Dijital Gelecek Şekillendi: Hedef, Yerli ve Güvenli Altyapı
4 Haziran 2025 11:25
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
TeamSense ile sürekli geribildirim, anlık aksiyon alma imkânı
3 Haziran 2025 17:25
Yatırımda yapay zekâ dönemi
Yatırımda yapay zekâ dönemi
3 Haziran 2025 17:21
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
SAP, iş odaklı yapay zekayla şirketlerin çalışma yöntemlerini yeniden tasarlıyor
3 Haziran 2025 17:17
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
Şirketlerin yüze 92’si müşteri deneyimini dijitalleştirerek rekabette öne geçmeye odaklandı
3 Haziran 2025 17:15
150 bin dolarlık ‘Mektup’ yatırımı
150 bin dolarlık ‘Mektup’ yatırımı
3 Haziran 2025 17:11
ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ HAZİRAN 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.