• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Oyun sektörü 2026’ya kadar %81’in üstünde büyüyecek
Oyun sektörü 2026’ya kadar %81’in üstünde büyüyecek

Oyun sektörü 2026’ya kadar %81’in üstünde büyüyecek

ICT Media ICT Media
21 Ekim 2021 00:00
Paylaş

ÜNOG’un 48 saatlik oyun geliştirme maratonu 28 Ekim’de başlıyor

Oyun geliştiriciler güncel teknolojiye uygun fikirler üretmek için ÜNOG’un 28 Ekim'deki etkinliğinde buluşacak. Peak sponsorluğundaki Fall Jam başlarken açıklanacak tema etrafında 48 saat içinde oyun geliştirilecek.

Pandemiden bu yana oyun sektörüne olan ilgi artmaya devam ediyor. Oyun sektörüne dair yapılan araştırmalar 2020’de 173,70 milyar dolar değerinde olan küresel oyun pazarının, 2026’ya kadar her yıl ortalama %9,64 büyüyerek 314,4 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor. 5 yılda %81 büyümeye işaret eden bu artış ise oyun geliştiricilerine yönelik talepleri yükseltiyor. Bu gelişmeler çerçevesinde bağımsız oyun geliştiricilerini bir araya getiren ÜNOG Oyun Geliştirici Topluluğu, Peak ana sponsorluğunda 28 Ekim 2021 saat 20.00’da başlayacak Fall Jam etkinliğini düzenliyor. 48 saat sürecek etkinlikte, oyun ekosisteminde uzmanlaşan yazılımcılar, oyun tasarımcıları, sanatçılar, müzik ve ses tasarımcıları buluşacak.

“Geliştiriciler 48 saat oyun tasarlayacak”

ÜNOG Kurucu Direktörü Sercan Muhlacı, çevre edinme (networking) ve bilgi paylaşımı amacıyla düzenledikleri etkinliğe dair şu detayları paylaştı: “Fall Jam, katılımcıların kişisel becerilerini geliştirmek, bir arada fikir üretmek ve deneyim kazanmalarını sağlamak üzere tasarlandı. Bu yüzden etkinlikte herhangi bir ödül bulunmuyor. Etkinlik başında açıklayacağımız sürpriz tema etrafında 48 saat içerisinde oyun geliştirilecek. Katılımcılar ve gönüllüler birebir iletişimde olacak. Böylece etkinliğimiz çevrimiçi olsa da fiziksel ortamdaymışız gibi etkileşimi artırmayı hedefliyoruz” dedi. Muhlacı, oyun sektörüne dahil olmak isteyen herkesi etkinlik sayfasından kayıt olarak Full Jam’e katılmaya davet etti.

“2016’dan bu yana 3 bin oyun geliştiricisine ulaştık”

ÜNOG’un 2017’de kurulduğunu hatırlatan Sercan Muhlacı, “5 yılda 3 bin oyun geliştiricisine ulaştık. Topluluk üyeleri, ÜNOG’un kendi oyun geliştirme maratonu (game jam) için talepte bulunuyordu. Dünya çapında binlerce geliştiricinin katıldığı Global Game Jam’de 371 kişiyle EMEA bölgesindeki en yüksek katılıma imza attıktan sonra, artık kendi etkinliğimizi yapma vakti geldi dedik ve Fall Jam’i hayata geçirme kararı aldık” dedi.

Paylaş
ÜNOG Peak Fall Jam Sercan Muhlacı teknoloji gündemi bilişim gündemi teknoloji haberleri bilişim haberleri

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türk Telekom Yönetim Kurulu’nda Yeni İsim: Prof Dr İskender Pala
Türk Telekom Yönetim Kurulu’nda Yeni İsim: Prof Dr İskender Pala
25 Temmuz 2025 23:11
ULAK ve Netaş’tan Kablosuz Haberleşmede Stratejik İş Birliği
ULAK ve Netaş’tan Kablosuz Haberleşmede Stratejik İş Birliği
25 Temmuz 2025 17:22
Teknopark İstanbul ve ULAK’tan Yerli 5G ile Akıllı Ekosistem Hamlesi
Teknopark İstanbul ve ULAK’tan Yerli 5G ile Akıllı Ekosistem Hamlesi
25 Temmuz 2025 17:21
Netaş ve ASPİLSAN Enerji’den Yüksek Teknoloji Alanında Stratejik İş Birliği
Netaş ve ASPİLSAN Enerji’den Yüksek Teknoloji Alanında Stratejik İş Birliği
24 Temmuz 2025 15:32
Couchbase Araştırması: Yapay zeka yarışında geride kalan şirketler yılda 87 milyon dolar kaybedebilir
Couchbase Araştırması: Yapay zeka yarışında geride kalan şirketler yılda 87 milyon dolar kaybedebilir
24 Temmuz 2025 15:29
Innosa’dan yerel yönetimde yenilikçi adım
Innosa’dan yerel yönetimde yenilikçi adım
24 Temmuz 2025 15:25
ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.