• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Pandemide ''Bakkalımla El Ele''
Pandemide ''Bakkalımla El Ele''

Pandemide ''Bakkalımla El Ele''

ICT Media ICT Media
26 Aralık 2020 00:00
Paylaş

Ticaret Bakanlığı, pandemi döneminde bakkalların dijital dönüşümde daha etkin yer alabilmeleri ve rekabet güçlerini artırabilmeleri yeni bir proje başlattı. Coca-Cola Türkiye işbirliği ile başlatılan ‘’Bakkalımla El Ele” projesi ile 81 ilde bakkal esnafına e-ticaretten, müşteri ilişkisine, dijital pazarlamadan, reklam ve sosyal medya kullanıma kadar farklı alanlarda eğitimler verilecek.

Eğitimler “Sanal Ticaret Akademisi ” üzerinden ücretsiz ulaşılabilecek ve belirli illerde gezici TIR'lar ile proje tanıtılacak

Bakkal esnafının hayatını kolaylaştıracak ve yeni döneme entegre olabilmesi için hazırlanan video eğitimlerin sonunda başarılı bakkallara “En Dijital Bakkal” sertifikası verilecek. Eğitimlere “https://akademi.ticaret.gov.tr” adresinden ulaşarak, tüm aşamaları tamamlayan bakkallar arasında çekiliş yapılacak ve hediyeler dağıtılacak.

Ayrıca Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan imzasıyla, 81 ilde faaliyet gösteren tüm bakkal esnafını söz konusu ücretsiz eğitime ve dijital dönüşüme davet eden bir mektup gönderildi.

Bakan Pekcan: "Bakkal esnafımızı güçlendirmeyi amaçlıyoruz"

Bakan Pekcan, Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren ve sayıları 2 milyona ulaşan esnaf ve sanatkarın üretimleri ve istihdama sağladıkları katkılarla ülke ekonomisinin en önemli yapı taşlarından biri olduğunu söyledi.

Pekcan: ‘Günümüz dünyasında geleneksel yöntemle yapılan ticaretin yerini elektronik ticaret anlayışına bıraktı’ dedi. Esnaf ve sanatkarların varlıklarını daha güçlü bir şekilde devam ettirebilmeleri, değişen ticaret ortamına ayak uydurabilmeleri için yenilikleri takip ederek gerekli dönüşümü sağlamalarının oldukça önem arz ettiğinin altını çizdi.

‘Dijitalleşme ile ticari faaliyetler verimli hale gelecek’

Pandemi döneminde işleri olumsuz yönde etkilenen esnafın yanında olduklarını ifade eden Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır: “Coca-Cola Türkiye olarak pandemi döneminden en çok etkilenen iş kollarından yeme-içme sektörüne destek olmayı sorumluluğumuz kabul ediyoruz. İşletmelerin yeniden müşterileriyle buluşmasında köprü olmak, pandeminin olumsuz etkilerini en aza indirebilmek için tanıtım ve çeşitli kampanyalarla iş ortaklarımızın yanında olduk. Şimdi de Ticaret Bakanlığı’mız ile beraber bakkal esnafımıza pandemi sonrası değişen pazar koşullarında rekabet gücünü artırmak ve ticari faaliyetlerini güçlendirmek amacıyla eğitim desteğinde bulunacağız” diye konuştu.

Bakkalların perakende sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başarır: “Bakkallarımıza, dijital dünyaya uyum sağlamaları ve müşteri yönetimi konusunda eğitimler hazırladık. Bu eğitimlerle birlikte, bakkalların yeni iş modellerine daha hızlı adapte olarak, ticari faaliyetlerini daha verimli hale getirebileceklerine inanıyoruz” dedi.

Paylaş
Ticaret Bakanlığı Coca-Cola Bakkalımla El Ele Sanal Ticaret Akademisi En Dijital Bakkal Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan elektronik ticaret Burak Başarır teknooji gündemi bilişim gündemi e-ticaret online aışveriş dijital pazarlama

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

BT dünyasında tarihi dönüşüm: 2026 altyapı yenileme yılı olacak
BT dünyasında tarihi dönüşüm: 2026 altyapı yenileme yılı olacak
9 Şubat 2026 13:39
Borsa İstanbul’da gong Netcad Yazılım için çaldı
Borsa İstanbul’da gong Netcad Yazılım için çaldı
6 Şubat 2026 15:37
Rekabet Kurumu’nun Google soruşturması: Dijital pazarlarda kritik eşik
Rekabet Kurumu’nun Google soruşturması: Dijital pazarlarda kritik eşik
6 Şubat 2026 15:35
42. Ulusal Bilişim Kurultayı Ankara’da Başladı: Dijital Egemenlik ve Sürdürülebilirlik Zirvede!
42. Ulusal Bilişim Kurultayı Ankara’da Başladı: Dijital Egemenlik ve Sürdürülebilirlik Zirvede!
5 Şubat 2026 20:22
AB, şirket kuruluşunu 48 saate indirecek
AB, şirket kuruluşunu 48 saate indirecek "EU-INC" Modelini tanıttı
4 Şubat 2026 12:42
212 NexT’ten DNA teknolojisiyle ürün doğrulayan Haelixa’ya yatırım
212 NexT’ten DNA teknolojisiyle ürün doğrulayan Haelixa’ya yatırım
4 Şubat 2026 11:04
ICT MEDIA DERGİSİ ŞUBAT 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ ŞUBAT 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.