• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Papara finansal özgürlüğün önündeki tüm engelleri kaldırıyor
Papara finansal özgürlüğün önündeki tüm engelleri kaldırıyor

Papara finansal özgürlüğün önündeki tüm engelleri kaldırıyor

ICT Media ICT Media
15 Ekim 2021 00:00
Paylaş

Türkiye’de finansal hizmetleri çağa uygun ürün ve özelliklerle kullanıcılarına sunan Papara, engelleri ortadan kaldırmak için ses getirecek bir çalışmaya imza attı. BlindLook ile yapılan iş birliği sayesinde görme engelli kullanıcılar, Papara’nın sunduğu tüm hizmetlere BlindLook’un ses odaklı teknolojisi ile özgürce, hiç kimsenin eşlik etmesine ihtiyaç duymadan erişebilecek.

Dünyada ve ülkemizde görme engelli bireyler, günlük yaşamda birçok olanağa, ürüne ve hizmete erişimde zorluklarla karşılaşıyor. Hesap açma, para transferi, fatura ödeme gibi finansal işlemler de bu zorluklar arasında yer alıyor. Bu işlemleri gerçekleştirmek isteyen görme engelli bireyler, mutlaka bir başka kişinin kendisine eşlik etmesi ihtiyacını hissediyorlar. Papara, engelleri ortadan kaldırmak ve finansal eşitliği sağlamak için önemli bir adım atarak görme engellileri sosyal hayat ve dijital dünyada özgürleştirme misyonuyla hareket eden BlindLook ile anlaştı ve Görme Engelsiz Marka (EyeBrand) oldu. Bu birliktelik kapsamında görme engelliler, BlindLook’un ses odaklı teknolojisi sayesinde Papara’yı rahatça kullanabilecek ve tüm finansal işlemlerini güvenli ve özgür bir şekilde gerçekleştirme deneyimi yaşayacak.

Finansal engelleri kaldırdık

Papara CEO’su Ahmed Faruk Karslı, “Günlük hayatımızda kolayca gerçekleştirdiğimiz eylemler, engelli bireyler için büyük zorluk olabiliyor. Papara olarak kullanıcılarımıza sunduğumuz hizmetlerden görme engellilerin de zorlanmadan, özgürce yararlanmasını istiyoruz. Toplumda kimseyi kategorize etmeden, herkesin eşit olanaklarla finansal işlemlerini gerçekleştirebileceği hizmetleri sunmak, bunu olabilecek en iyi deneyimle sunmak birincil önceliğimiz. Bu doğrultuda teknolojinin bizlere sunduğu imkânlardan faydalanarak engelleri kaldırdık ve Papara’yı görme engelli bireyler için de erişilebilir kıldık. Özellikle pandemi koşullarında engelli vatandaşlarımızın dijital ekonominin bir parçası hâline gelebilmelerini çok önemsiyoruz. BlindLook ile olan birlikteliğimiz sayesinde onlar da finansal işlemlerini kolaylıkla Papara uygulaması ve web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek.” diye konuştu.

Herkes için erişilebilir bir dünya hayal ettiklerini, görme engellileri sosyal hayat ve dijital dünyada özgürleştirmek için yola çıktıklarını belirten BlindLook kurucuları Sadriye Görece ve Cihat Ersin Aydın, “Türkiye’de 1 milyon görme engelli birey yaşıyor. Bu kitle hayatlarının birçok alanında engelleniyorlar. Papara ile kurduğumuz iş birliği sayesinde görme engellilerin finansal işlemlerde yaşadıkları engelleri ortadan kaldırdık. Papara uygulamasını ya da web platformlarını kullanabilmek görme engelliler için sadece dijital bir çözüme erişimden çok daha öte bir anlam taşıyor. Bu adım, görme engelli bireylerin toplumda tek başlarına var olabilme ve bağımsız yaşam gayretlerini de destekliyor. Görme engelli kitlenin ailesini ve yakın çevresini de dahil ettiğimizde, 5 milyon kişinin hayatına dokunan bir kapsayıcılık örneğine imza attık. Eşit ve engelsiz dünya hayalimize ortak olup, bu hayali büyüttükleri için Papara’ya çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Paylaş
papara BlindLook ahmed faruk karslı teknoloji gündemi bilişim gündemi teknoloji haberleri bilişim haberleri

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türk Bilişim Dünyasının Duayenleri Aranıyor: 2024 Yaşam Boyu Hizmet Ödülü İçin Aday Süreci Başladı
Türk Bilişim Dünyasının Duayenleri Aranıyor: 2024 Yaşam Boyu Hizmet Ödülü İçin Aday Süreci Başladı
12 Ağustos 2025 17:11
TUSAŞ, YKS şampiyonu genç yeteneklere kapılarını açtı
TUSAŞ, YKS şampiyonu genç yeteneklere kapılarını açtı
12 Ağustos 2025 13:58
ARF Technologies'ten Milli Güvenliğe Kritik Destek: Yerli Zaman Sunucusu
ARF Technologies'ten Milli Güvenliğe Kritik Destek: Yerli Zaman Sunucusu
12 Ağustos 2025 13:55
Türkiye ve Macaristan, otonom mobilitenin geleceğini planlıyor
Türkiye ve Macaristan, otonom mobilitenin geleceğini planlıyor
12 Ağustos 2025 13:19
Sarıtaş, Dijitalleşme ile Endüstri 5.0'a Geçiyor
Sarıtaş, Dijitalleşme ile Endüstri 5.0'a Geçiyor
12 Ağustos 2025 13:12
"Tomorrow: Now" Temasıyla Türkiye İnovasyon Haftası Başlıyor
12 Ağustos 2025 13:10
ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ AĞUSTOS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.