• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. ''Paris İklim Anlaşması’yla kullandığımız teknoloji de karbon-nötr olmalı”
''Paris İklim Anlaşması’yla kullandığımız teknoloji de karbon-nötr olmalı”

''Paris İklim Anlaşması’yla kullandığımız teknoloji de karbon-nötr olmalı”

ICT Media ICT Media
10 Kasım 2021 00:00
Paylaş

ASUS Türkiye Sistem İş Birimi Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler, katıldığı Kamu BIB’24 ve BIMY'28 Bütünleşik Etkinliği'nde, 10 Kasım tarihinde yürürlüğe giren olan Paris İklim Anlaşması’nın teknoloji sektörü için önemi ve ASUS’un hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Dünyanın lider teknoloji firması ASUS, 20 yıl önce hayata geçirdiği GreenASUS projesi kapsamında doğa dostu ürün ve hizmetleriyle sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarını sürdürüyor. Çevre dostu tasarım, çevre dostu üretim, çevre dostu tedarik ve çevre dostu hizmetleriyle çevreye duyarlı, sürdürülebilir bilişiminin önde gelen firmalarından biri olan ASUS, daha istikrarlı ve sağlıklı bir gezegen, daha adil toplumlar ve canlı ekonomilerin olduğu bir dünya bırakmayı amaçlayan Paris İklim Anlaşması’nı imzalandığı günden bu yana yakından takip ediyor.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kamu BIB'24 ve BIMY'28 Bütünleşik Etkinliği'nde doğa dostu ürünlerini kamuya tanıtan ASUS Türkiye Sistem İş Birimi Ülke Müdürü Özge Kılıç Güler, Paris İklim Anlaşması’nın önemine dair şu açıklamalarda bulundu: “Ülkemizde yürürlüğe giren anlaşma, doğa dostu üretim ve karbon salınımını azaltması açısından teknoloji sektörü için oldukça önemli bir gelişme. Türkiye’nin bu anlaşmaya onay vermesi ASUS olarak bizi çok mutlu etti. Her zaman satış baskısıyla giriş seviye ürünler üretmekten kaçındık ve doğa dostu teknoloji odaklı üretim yapmayı hedefledik. 2000 yılından bu yana GreenASUS komitesinin ilkeleri doğrultusunda çalışıyoruz. Bu komite vesilesiyle çevreci ve enerji verimliliğine sahip ürünler yaratarak ve ürünlerin karbon ayak izini azaltarak ekolojik etkilerinin hafifletilmesini sağladık. 2018 yılından bu yana her yıl 50 ile 60 bin adet ekolojik etiket kazandık. 2004 yılından beri, ürettiğimiz anakartlarımızda kurşun kullanmıyoruz. Ve 2009 yılından bu yana hiçbir şekilde notebook ve tabletlerde halojen kullanmıyoruz. Doğa dostu ürünlerimizi, enerji tasarrufu yapmak için özel olarak tasarlıyoruz; birçok farklı ürün gamımızda kullanılan bu sistemler, yüzde 30 ile yüzde 70 arasında aylık tasarruf sağlıyor. Türkiye’nin şu an en büyük hedefi bu anlaşmayla birlikte 2053 yılında karbon salınımını nötr hale getirmek. ASUS’un 2011 yılında ürettiği karbon nötr ürünleri mevcut. Bu ürünler ile Greenpeace’den “Çevreye En Duyarlı Teknoloji Firması” ödülü aldı. ASUS olarak kamu ve özel sektör çalışanlarının, fiyat odaklı alımlar yapmamalarını, gerçekten doğa dostu olan, çalışırken hem konfor sağlayan hem de çevreyi kirletmeyen ürünler tercih etmelerini talep ediyoruz.”

Paylaş
ASUS Özge Kılıç Güler teknoloji gündemi bilişim gündemi teknoloji haberleri bilişim haberleri

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

AB, şirket kuruluşunu 48 saate indirecek
AB, şirket kuruluşunu 48 saate indirecek "EU-INC" Modelini tanıttı
4 Şubat 2026 12:42
212 NexT’ten DNA teknolojisiyle ürün doğrulayan Haelixa’ya yatırım
212 NexT’ten DNA teknolojisiyle ürün doğrulayan Haelixa’ya yatırım
4 Şubat 2026 11:04
42. Ulusal Bilişim Kurultayı Şubat Ayında Ankara’da düzenlenecek
42. Ulusal Bilişim Kurultayı Şubat Ayında Ankara’da düzenlenecek
3 Şubat 2026 11:37
MİA Teknoloji madencilikte Karma Gerçeklik ile tam güven dönemini başlatıyor
MİA Teknoloji madencilikte Karma Gerçeklik ile tam güven dönemini başlatıyor
30 Ocak 2026 13:55
Yandex Türkiye ve SBTÜ’den genç yeteneklere “Anadolu Hackathon” fırsatı
Yandex Türkiye ve SBTÜ’den genç yeteneklere “Anadolu Hackathon” fırsatı
29 Ocak 2026 12:18
Yapay Zekâda
Yapay Zekâda "Sistematik Entegrasyon" Dönemi: KPMG 2026 Raporu
29 Ocak 2026 12:13
ICT MEDIA DERGİSİ ŞUBAT 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ ŞUBAT 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.