• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Park Sorununa Yeni Nesil Çözüm!
Park Sorununa Yeni Nesil Çözüm!

Park Sorununa Yeni Nesil Çözüm!

ICT Media ICT Media
11 Ağustos 2020 00:00
Paylaş

Sensormatic, yeni nesil park sistemi TelPark ile pandemi döneminde yaşanan soruna yönelik sunduğu çözümle park alanlarının ortaya çıkmasını sağlıyor. Sensormatic tarafından bir mobil uygulama olarak geliştirilen çözüm, hastane, ofis, site, AVM gibi toplu yaşam alanlarının otoparklarında özel park yerleri yaratıyor.
 

Kullanıcı Dostu

Sistem çalışma şekliyle de kullanıcı dostu olarak tanımlanıyor. Kullanıcılar, TelPark mobil uygulamasını akıllı telefonlarına indirdikten sonra kendilerine en yakın boş park alanını uygulama üzerinden görebiliyor. Bariyer üzerindeki kare kod ile park alanını kendilerine ayırabiliyorlar. Böylelikle mobil uygulama üzerinden bariyer açılıyor. Araç, park alanından ayrıldığında da bariyer otomatik olarak kapanıyor. TelPark’ın bir diğer önemli özelliği de sınırlı park alanlarını verimli kullanmaya olanak tanıması.
 

Kişiye Özel Deneyim

Özellikle AVM, zincir veya departmanlı mağaza misafirleri TelPark sayesinde özel park yerlerine hiç beklemeden araçlarını park edebiliyor. Park alanlarından yararlanması istenilen kişinin telefon ya da plaka numarası sisteme kaydediliyor. Sisteme kayıtlı misafir otoparka ulaştığında bariyer otomatik olarak açılıyor. İlgili mağaza yetkilisi de kısa mesajla bilgilendiriliyor. Sensormatic Teknoloji Yönetimi Direktörü Dr.Serdar İnce, uygulamanın bilgilendirme özelliği sayesinde sistemi kullanan kurum yetkililerinin müşterilerini karşılamalarının ya da onlara özel sürprizler hazırlamalarının da mümkün olduğunu dile getiriyor ve “Kişiye özel deneyimle prestij ve pozitif etki yaratılıyor. Geriye dönük raporlama sayesinde ziyaret alışkanlıkları da ölçülebiliyor” diyor.


Farklı Kullanım Seçenekleri

TelPark’ın mobil uygulama dışında da kullanım seçenekleri var. Dr.Serdar İnce bu seçenekleriyse şöyle anlatıyor: “Mobil uygulama dışında sisteme kaydedilen telefon numaralarından gönderilen SMS ile bariyerler açılabiliyor. Aynı zamanda plaka okuma sistemine entegre edildiğinde, kayıtlı plakaya sahip araç alana geldiğinde kendisine ayrılan park yerindeki bariyer otomatik olarak açılıyor. İhtiyaç duyulduğunda TelPark, görevli personel ya da park yeri sahibi tarafından da kumandayla kontrol edilebiliyor. TelPark kullanıcıları, otopark doluluk oranı, boş park alanları gibi operasyonel bilgilere anlık olarak ulaşabiliyor. Sistem bluetooth, GSM modül ve Wi-Fi bağlantıları ile de çalışıyor.”

Güvenlik Sorununu da Ortadan Kaldırıyor

TelPark otoparkta yaşanan güvenlik sorununa da çözüm sunuyor. TelPark sistemi, park alanlarının belirlenen kullanıcılar dışında başkaları tarafından kullanılmasını engelliyor. TelPark’ın Uzaktan İzleme Merkezi ile entegre edilebilir olduğuna dikkat çeken İnce, Bu sayede hem park yeri alanının kullanımı kolaylaşıyor hem güvenlik ihlallerine uzaktan müdahale şansı elde ediliyor” diyor.
Paylaş
Sensormatic yeni nesil park sistemi telpark bilişim gündemi bilişim haberleri it haberleri teknoloji gündemi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

KPMG ve AIMA’dan yatırımların geleceğine yön verecek tokenizasyon raporu
KPMG ve AIMA’dan yatırımların geleceğine yön verecek tokenizasyon raporu
17 Ekim 2025 14:39
Şirketlerin %95’i yapay zeka projelerinden sonuç alamıyor
Şirketlerin %95’i yapay zeka projelerinden sonuç alamıyor
17 Ekim 2025 14:38
BTM-Galatasaray Üniversitesi iş birliği start aldı
BTM-Galatasaray Üniversitesi iş birliği start aldı
17 Ekim 2025 14:36
Vodafone, 1 Nisan 2026 itibarıyla 81 il ve 922 ilçeyi 5G ile buluşturacak
Vodafone, 1 Nisan 2026 itibarıyla 81 il ve 922 ilçeyi 5G ile buluşturacak
17 Ekim 2025 14:28
Sayan: 5G İhalesi, Türkiye'nin Dijital Bağımsızlığının Miladı
Sayan: 5G İhalesi, Türkiye'nin Dijital Bağımsızlığının Miladı
17 Ekim 2025 11:32
Pyhton ile yapay zeka eğitiminde 34 kadın daha mezun oldu
Pyhton ile yapay zeka eğitiminde 34 kadın daha mezun oldu
16 Ekim 2025 18:11
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.