• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Pazar araştırması, COVID-19'un dijital dönüşümü hızlandırdığını gösteriyor
Pazar araştırması, COVID-19'un dijital dönüşümü hızlandırdığını gösteriyor

Pazar araştırması, COVID-19'un dijital dönüşümü hızlandırdığını gösteriyor

ICT Media ICT Media
7 Kasım 2020 00:00
Paylaş

Uç bilişimdeki artan işletme talepleriyle EMEA bölgesinde 2019 ve 2023 yılları arasında özel bağlanabilirliğin 5 kat artması öngörülüyor

Equinixtarafından yapılan pazar araştırması Global Interconnection Index(GXI)’e göre COVID-19 pandemi süreci, işletmelerin önümüzdeki üç yıl içinde planladığı dijital altyapı dönüşüm projelerinde çarpıcı bir etki yaratacak. Araştırmanın 4. Sayısına göre telekomünikasyon, bulut & BT, içerik & dijital medyagibi sektörlerin içinde bulunduğu dijital servis sağlayıcıların ve teknoloji sağlayıcıların, uç (edge) bilişim teknolojisindeki dijital boşlukları kapatmaya yönelik taleplerin artması ile birlikte özel bağlanabilirliğin 2019 ile 2023 yılları arasında 5 Kat artacağını tahmin ediliyor.

Pandemi, dijitale geçiş sürecini hızlandırmaya devam ediyor. Telekomünikasyon, bulut ve bilişim teknolojileri gibi uzaktan çalışmanın daha kolay olduğu işletmelerin bölgedeki diğer sektörleri geride bırakarak EMEA'daki toplam ara bağlantı bant genişliği büyümesine katkısının %54 oranında olması bekleniyor. Frankfurt, Amsterdam, Paris ve Londra'nın; Avrupa ara bağlantı bant genişliği artışında başı çeken metropoller olması ve bölgenin tamamının küresel ara bağlantı bant genişliğinin %23'ünü (3,782 Tbps) oluşturması öngörülüyor.



Araştırmada yer alan bir diğer bulgu ise, işletmeler arasında veri aktarımı için özel bağlanabilirliğin ölçüsü olan toplam ara bağlantı bant genişliğinin, EMEA bölgesinde 2019'dan 2023'e kadar %45 bileşik yıllık büyüme oranına (CAGR) ulaşacağına ilişkin tahmin. Beklenen büyüme, dijital dönüşüm ve özellikle de dijital altyapılarını merkezi konumlardan dağıtık uç (edge) bilişim teknolojisine taşıyan işletmelerin artan taleplerinden kaynaklanıyor. Bu durum, işletmelerin iş akışlarını insanlara, nesnelere, konumlara, buluta ve verilere daha yakın konumlandırma talepleri ile bu bileşenler arasındaki iş akışlarını stratejik olarak birbirine bağlamaları ve gerçek zamanlı etkileşimleri ölçeklendirip desteklemesiyle ortaya çıkıyor. Bir örnek vermek gerekirse, bu bağlantının kapasitesi, gezegendeki her bir insanın (7,8 milyar) tam DNA dizilimini bir saat içinde iletmek için yeterli bant genişliği olan 64 zetabayt veri alışverişine eşdeğer.

GXI’ın 4. sayısı, küresel makro eğilimlerin ve COVID-19'un diğer endüstri iş kollarını nasıl etkilediğine dair öngörülerde de bulunuyor:

“COVID-19 pandemisi, bölgede hali hazırda dijital dönüşüm içerisinde olan sektörlerin dönüşüm sürecini hızlandırdı. Avrupa'daki %45 bileşik yıllık büyüme oranı (CAGR) tahmini, işletmelerin giderek dijitalleşen bir ekonomide rekabet edebilmek için ara bağlantı kapasitelerini artırmaya yönelik artan taleplerinin bir göstergesidir. Gittikçe uzaktan yönetilen ve dağıtık bir ortamda, işletmelerin rekabet avantajı elde etmek için müşterileri ve iş ortaklarıyla bağlantı kurmanın yenilikçi yollarını bulması; artık daha da kritik hale geldi.

 

Paylaş
Covid-19 dijital dönüşüm Pazar Araştırması EMEA

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Bulutistan, İngiltere ve Özbekistan yatırımlarıyla global büyümesini hızlandırıyor
Bulutistan, İngiltere ve Özbekistan yatırımlarıyla global büyümesini hızlandırıyor
15 Ekim 2025 13:13
Fortinet Raporu: Siber Güvenlik Becerileri Açığı Büyüyor
Fortinet Raporu: Siber Güvenlik Becerileri Açığı Büyüyor
15 Ekim 2025 13:05
Akbank ve Endeavor, 8 teknoloji girişimini büyütecek
Akbank ve Endeavor, 8 teknoloji girişimini büyütecek
15 Ekim 2025 10:52
Siber güvenliğin geleceği Ankara'da tartışılacak
Siber güvenliğin geleceği Ankara'da tartışılacak
15 Ekim 2025 10:41
TD SYNNEX, Avrupa'da Üst Üste Altıncı Kez 'Yılın Distribütörü' Seçildi
TD SYNNEX, Avrupa'da Üst Üste Altıncı Kez 'Yılın Distribütörü' Seçildi
13 Ekim 2025 15:23
Simya VC’den yapay zekâ destekli uyumluluk platformu Surveill’e yatırım
Simya VC’den yapay zekâ destekli uyumluluk platformu Surveill’e yatırım
13 Ekim 2025 13:05
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.