• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. PTT’nin hizmet kalitesi Dünya Posta Birliği tarafından tescillendi
PTT’nin hizmet kalitesi Dünya Posta Birliği tarafından tescillendi

PTT’nin hizmet kalitesi Dünya Posta Birliği tarafından tescillendi

ICT Media ICT Media
17 Şubat 2021 00:00
Paylaş

Dünya Posta Birliği’nin (UPU) bağımsız uzmanları PTT’nin hizmet kalite performansını A seviye sertifikayla belgelendirdi.

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten: “Sektörel olarak küresel düzeyde en üst kuruluş olan UPU tarafından uluslararası hizmet kalite belgesi almamızın gururunu yaşıyoruz. Bu başarıya katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarımı gönülden kutluyorum.”

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nin (PTT AŞ), posta hizmetlerinin modernleşmesine yönelik kararları alma ve hizmet kalitesini iyileştirmek adına alınan tedbirleri başarılı bir şekilde gerçekleştirmesi, Dünya Posta Birliği tarafından tescillendi. PTT’nin hizmet kalitesi, UPU bünyesindeki bağımsız uzmanlar tarafından verilen sertifika ile en üst kalite hizmet anlamına gelen Altın seviye ile değerlendirildi.

Söz konusu derecelendirme programına 2012 yılında katılan PTT AŞ, 2012-2016 yılları arasındaki değerlendirmede Gümüş statüsündeki hizmet kalitesi sertifikasını almaya hak kazanmıştı. Günümüze kadar olan süreçte, hizmet kalitesini her geçen gün iyileştiren PTT AŞ, organizasyon sistemindeki başarısı ve operasyonel prosedürleri geliştirmedeki üstün çabası sayesinde, 2020-2023 dönemi için en üst seviyede hizmet sertifikasına layık görüldü.

“Bu tescil hizmet kalitesini artırma anlayışımızın bir parçası”

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, Türkiye’nin de üyesi olduğu Dünya Posta Birliği’nin PTT’nin hizmet kalitesini tescillemesinin ülkemiz açısından büyük bir öneme sahip olduğuna vurgu yaparak şu değerlendirmede bulundu: “Sektörel olarak küresel düzeyde en üst kuruluş olan UPU tarafından yürütülen program kapsamında Şirketimizin almaya hak kazandığı bu uluslararası hizmet kalite belgesi, sürekli gelişim sağlama ve çağın gerektirdiği dönüşümü uluslararası standartlarla bütünleşmiş bir şekilde yürütme anlayışımızın bir parçasıdır. Bu başarıya katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum.”

“Müşteri memnuniyetini artıracak yatırımlara devam edeceğiz”

Söz konusu sertifika programının posta hizmetlerini iyileştirmek ve posta işletmecilerinin kalite yönetimi konusunda farkındalığını artırmak için 2003 yılından beri dünya çapında uygulandığını hatırlatan Gülten, “Şirketimiz, müşteri memnuniyetini sürekli geliştiren yatırımlarına devam ediyor ve vatandaşa hizmette sınır tanımadan, Türkiye’nin her yerine ulaşan hizmet ağımızı geliştirerek ülkemize değer katmayı sürdürüyor” diye konuştu.

Paylaş
PTT Dünya Posta Birliği Hakan Gülten teknoloji gündemi bilişim gündemi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Yükselen yenilikçi teknolojilerde 39 milyar TL’lik 72 proje destekleniyor
Yükselen yenilikçi teknolojilerde 39 milyar TL’lik 72 proje destekleniyor
19 Temmuz 2025 15:09
INMerge 2025, Bakü’yü küresel inovasyon sahnesine taşıyacak
INMerge 2025, Bakü’yü küresel inovasyon sahnesine taşıyacak
18 Temmuz 2025 13:36
Türkiye’de Yapay Zekâ Kullanımı %5,5’te kaldı
Türkiye’de Yapay Zekâ Kullanımı %5,5’te kaldı
18 Temmuz 2025 13:33
“Netaş Academy” eğitimde yeni bir dönem başlatıyor
“Netaş Academy” eğitimde yeni bir dönem başlatıyor
17 Temmuz 2025 16:29
Virgosol’e Revo Capital’den 3,5 milyon dolar yatırım!
Virgosol’e Revo Capital’den 3,5 milyon dolar yatırım!
16 Temmuz 2025 11:28
TD SYNNEX, HPE tarafından 2025 Yılının Küresel Distribütörü seçildi
TD SYNNEX, HPE tarafından 2025 Yılının Küresel Distribütörü seçildi
14 Temmuz 2025 12:41
ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.