• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Rekabet Forumu İnteraktif Etkinlikleri kapsamında “İnovasyon ve Teknolojik Rekabetçilik” konusu ele alındı
Rekabet Forumu İnteraktif Etkinlikleri kapsamında “İnovasyon ve Teknolojik Rekabetçilik” konusu ele alındı

Rekabet Forumu İnteraktif Etkinlikleri kapsamında “İnovasyon ve Teknolojik Rekabetçilik” konusu ele alındı

ICT Media ICT Media
1 Mayıs 2021 00:00
Paylaş

TÜSİAD ve Sabancı Üniversitesi tarafından kurulan Rekabet Forumu (REF) İnteraktif Etkinlikleri kapsamında, “İnovasyon ve Teknolojik Rekabetçilik” konusu ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu şunları söyledi:“Dünya Ekonomik Forumu Küresel Rekabetçilik Endeksi kapsamında teknolojik rekabetçilik ve inovasyon konusuna her geçen sene daha da önem veriyor. Endeksin temel bileşenlerinden biri olan teknoloji ve inovasyon özellikle Covid-19 salgını sürecinde ölçeğe bakmaksızın hemen hemen her sektörden şirketin en temel önceliği haline geldi. Ülkemiz özel sektörünün uluslararası piyasalarda payının kalıcı ve sürdürülebilir bir şekilde artırılması ve rekabetçiliğinin güçlendirilmesi için çalışmalar gerçekleştiren REF tarafından düzenlenen interaktif etkinliklerimizin ilkinde de bu nedenle teknolojik rekabetçilik ve inovasyon konusuna odaklanıyoruz.”

Açılışın ardından; Dünya Ekonomik Forumu tarafından her sene yayınlanan Küresel Rekabetçilik Endeksi'nin hazırlıklarında Türkiye'deki partner kurum olarak rol alan REF Direktörü Doktor Öğretim Üyesi Esra Durceylan Kaygusuz, Küresel Rekabetçilik Endeksi, Endeks'in oluşturulması aşamasında dikkate alınan girdilerden bir bölümünün sağlandığı “Yönetici Görüşleri Anketi” ve bu seneki Küresel Rekabetçilik Raporu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

REF İnteraktif Etkinliklerinin ilkinde “Yönetici Görüşleri Anketi”ndeki inovasyon ve teknolojik rekabetçilik ile ilgili sorular katılımcıların değerlendirmeleri ile ayrıca ele alındı. Değerlendirmelerin anlık olarak çevrimiçi alındığı “Yönetici Görüşleri Anketi ve Değerlendirmesi” oturumunun moderasyonunu Chicago Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ufuk Akçiğit yaptı.

Paylaş
TÜSİAD Sabancı Üniversitesi İnovasyon ve Teknolojik Rekabetçilik Fatih Kemal Ebiçlioğlu Esra Durceylan Kaygusuz Ufuk Akçiğit  teknoloji gündemi bilişim gündemi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Türk Telekom İmtiyaz Süresi Açıklamasına TELKODER'den hukuki süreç vurgusu
Türk Telekom İmtiyaz Süresi Açıklamasına TELKODER'den hukuki süreç vurgusu
26 Eylül 2025 10:30
Mplus Türkiye çeyrek asırlık yolculuğunu kutladı
Mplus Türkiye çeyrek asırlık yolculuğunu kutladı
26 Eylül 2025 10:22
Şirketlerin yüzde 62’si bulutu önceliklendiren stratejiler izliyor
Şirketlerin yüzde 62’si bulutu önceliklendiren stratejiler izliyor
25 Eylül 2025 13:35
Experian ve Agra Fintech’ten Stratejik Ortaklık
Experian ve Agra Fintech’ten Stratejik Ortaklık
25 Eylül 2025 13:34
İnfinidium ve Vepara’dan Kamu Teknolojileri ve Finansta Güç Birliği
İnfinidium ve Vepara’dan Kamu Teknolojileri ve Finansta Güç Birliği
25 Eylül 2025 13:32
Figopara, “Türkiye 100” listesinde ilk 3’te yer aldı
Figopara, “Türkiye 100” listesinde ilk 3’te yer aldı
25 Eylül 2025 13:27
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.