
SAS, koronavirüs salgını sırasında sunduğu ücretsiz eğitim seçenekleri ile daha iyi bir gelecek yaratmayı ve İyilik için Veri (Data for Good) projeleri ile çevreyi korumaya yardımcı olmayı amaçlarken aynı zamanda sürdürülebilirliğe ve sosyal inovasyona öncelik vererek 2050 yılında net sıfır karbon emisyonuna ulaşmayı taahhüt ediyor. Türkiye’de ise TBV ile yürüttüğü Dijital Teknoloji Geliştiriciler projesiyle genç yetenekleri destekliyor.
Analitik lideri SAS, sürdürülebilir iş yeri uygulamaları ve analitik gücüyle iş odaklı kararları yönlendirmeye yardımcı olarak sosyal inovasyona öncelik veriyor. SAS, sürdürülebilir bir gelişim, inovasyon için 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşmayı taahhüt ederek iklim ve çevre stratejisi çerçevesindeki hedeflerini güncelledi. Böylece SAS, küresel sıcaklık artışını 1,5 santigrat dereceyle sınırlandırarak iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerinden korunmayı hedefleyen ve iş planlarını bu hedefle uyumlu hale getiren dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer aldı.
SAS’ın ekonomik, sosyal ve çevresel sorunları ele almak için onlarca yıldır kurumsal sosyal sorumluluk ve inovasyonu yazılımlarıyla birleştirdiğini ifade eden SAS CEO'su Jim Goodnight, “Hepimiz COVID-19 salgını sırasında yeni normale uyum sağlamaya çalışırken SAS değerlerinden ödün vermiyor. İnsanları, çevremizi önemsiyor, bu doğrultuda planlarımızı, projelerimizi devam ettiriyoruz. Daha iyi, daha güvenli bir dünya ve sürdürülebilir bir gelecek için ekibimizle ve müşterilerimizle birlikte çalışıyoruz” dedi.
Çevresel Girişimler
SAS, çevre dostu çalışma ortamlarının oluşturulmasına öncelik vererek sürdürülebilir bir iş modelini ve çalışanların yaratıcılığını teşvik ediyor. SAS’ta sıfır karbona giden yol araştırmaya sürekli yatırım yapmaktan, yüksek verimliliğe sahip yapay zekâ destekli enerji teknolojilerinden, akıllı sensörlerden, yenilenebilir enerjiden, elektrikli araçlardan ve en iyi Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) uygulamalarından geçiyor. SAS ayrıca karbon ayak izini azaltmaya ve daha sürdürülebilir çalışma yollarını keşfetmeye yardımcı olan ileri analitik uygulamaları da sunuyor. Aynı zamanda SAS, çevresel performansı yönetmek ve raporlamak için kendi yazılımını kullanıyor.
2019 yılında SAS'ın elde ettiği bazı önemli çevresel başarılar şöyle:
- Sürdürülebilirlik Mücadelesine Destek Olan “Business Roundtable CEO” listesinde yer aldı.
- Mutlak emisyon %3,9 azaldı.
- Ulaşılan yeni değer 2011 referans yılına göre %23,5 daha düşük.
- Ofis binaları için enerji kullanım yoğunluğu %6,1 azalarak metrekarede 14,5 kWh'ye indirildi.
- Dünya genelinde operasyonel ve inşaat atıklarının %49'u çöp toplama noktalarından uzaklaştırıldı.
Türkiye’ye binlerce genç dijital zekâ kazandırılacak
Global düzeyde yapılan sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra yerel projelerle de SAS daha iyisi için katkıda bulunuyor. SAS Türkiye, kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında “Türkiye Dijital Zekasıyla Kalkınacak” sloganıyla Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ile birlikte Dijital Teknoloji Geliştiriciler projesini yürütüyor. Projeyle Türkiye’nin daha refah bir ülke haline gelmesi ve rekabette öne çıkması için şimdinin ve geleceğin ihtiyacı olan, teknolojinin gelişimi ile ortaya çıkan yeni meslek alanlarında yetişmiş insan açığının bir an önce kapatılması amaçlanıyor.