• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Savunma Sanayinde Saha Expo Heyecanı Başladı
Savunma Sanayinde Saha Expo Heyecanı Başladı

Savunma Sanayinde Saha Expo Heyecanı Başladı

ICT Media ICT Media
22 Ocak 2024 13:39
Paylaş

SAHA İstanbul tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı’nın katılım ve destekleriyle 22-26 Ekim 2024 tarihleri arasında SAHA EXPO 2024 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı düzenlenecektir. Sektör profesyonellerine ev sahipliği yapacak olan fuar; savunma, havacılık, denizcilik ve uzay sanayine yönelik üretim yapan ana platform üreticilerinin, tedarikçilerin ve bu sektörlerde tedarikçi olarak yer almak isteyen firmaların bir araya geldiği bir platform olacak.

100’den fazla ülkeden katılımcı ve ziyaretçi gelmesi beklenen SAHA EXPO 2024, 1.300’e yakın şirketi ve 500 resmi & ticari heyeti bir araya getirmeyi hedefliyor. SAHA EXPO Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. organizatörlüğünde 22-26 Ekim 2024 tarihleri arasında İstanbul Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’ndeki 8 salonda ve dış sergi alanlarıyla birlikte 90.000 m2 alanda gerçekleştirilecek Fuarı 150.000 profesyonel ziyaretçinin gezmesi ve Fuar sırasında 20.000 civarında B2B, B2G ve G2G görüşmelerinin yapılması bekleniyor.

İlk koordinasyon toplantısı Ankara’da gerçekleşti

45 şehirden1.061 üye firma ve 28 üniversite ile Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük Savunma, Havacılık ve Uzay kümelenmesi olan SAHA İstanbul’un organize ettiği, 2024 yılının en önemli etkinliği olacak fuarın ilk koordinasyon toplantısı Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, AFAD ve Türkiye Uzay Ajansı gibi kamu kurumları yetkililerinin katılımları ile 9 Ocak 2024 tarihinde Ankara’da gerçekleşti.

Türkiye’nin bağımsız üretim gücünü gözler önüne sermeyi hedefliyor

Türk savunma, havacılık ve uzay sektörünün yerlilik oranının artırılması ve uluslararası rekabette üst seviyelere taşınması amacıyla üyelerinin teknolojik ve sektörel yetkinliklerini geliştirmek, üyeleri arasındaki iş birliğini destekleyerek güçlü bir ekosistem oluşturmak misyonuyla hareket eden SAHA İstanbul tarafından savunma sanayine üretici/tedarikçi olarak katkıda bulunan veya bulunmak isteyen firmaları bir araya getirme hedefi ile ilk kez 2018 yılında düzenlenen SAHA EXPO Fuarı, 2022 yılından itibaren bir dünya markası olarak rüştünü ispatladı, 2024 yılında ise Türkiye’nin yerli üretim potansiyelindeki artışı ve bağımsız üretim gücünü gözler önüne sermeyi hedeflemektedir.

150 binden fazla ziyaretçi ağırlaması planlanıyor

Sektör profesyonellerine ev sahipliği yapacak, savunma, havacılık, denizcilik ve uzay sanayine yönelik üretim yapan ana platform üreticilerinin, tedarikçilerin ve bu sektörlerde tedarikçi olarak yer almak isteyen firmaların bir araya geleceği platformun, 90 bin metrekare fuar alanında 1300 firmanın ve 150 binden fazla ziyaretçiyi ağırlaması planlanmaktadır.

Paylaş
SAHA İstanbul Dışişleri Bakanlığı İçişleri Bakanlığı Milli Savunma Bakanlığı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ticaret Bakanlığı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Jandarma Genel Komutanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Afad Türkiye Uzay Ajansı

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Virgosol’e Revo Capital’den 3,5 milyon dolar yatırım!
Virgosol’e Revo Capital’den 3,5 milyon dolar yatırım!
16 Temmuz 2025 11:28
TD SYNNEX, HPE tarafından 2025 Yılının Küresel Distribütörü seçildi
TD SYNNEX, HPE tarafından 2025 Yılının Küresel Distribütörü seçildi
14 Temmuz 2025 12:41
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dijital Dönüşümde Dev Adım: Türk Telekom ile Fiber Optik Protokolü İmzalandı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dijital Dönüşümde Dev Adım: Türk Telekom ile Fiber Optik Protokolü İmzalandı
11 Temmuz 2025 13:57
Sabahattin Ali’nin Hücresi Sinop Cezaevi’nde dijital teknolojiyle canlanıyor
Sabahattin Ali’nin Hücresi Sinop Cezaevi’nde dijital teknolojiyle canlanıyor
11 Temmuz 2025 12:55
OBASE, Ar-Ge projelerini ticarileştirdi, gündeminde üretken yapay zeka var
OBASE, Ar-Ge projelerini ticarileştirdi, gündeminde üretken yapay zeka var
11 Temmuz 2025 12:51
KKTC’nin Dijital Geleceği Türk Telekom’a Emanet!
KKTC’nin Dijital Geleceği Türk Telekom’a Emanet!
11 Temmuz 2025 12:42
ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.