• Biz Kimiz
  • Künye
logo
Fonbulucu Banner
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Planlanan Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinliklerimizden Haberler
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
Fonbulucu Banner
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Savunmadığın yer senin değildir
Savunmadığın yer senin değildir

Savunmadığın yer senin değildir

ICT Media ICT Media
31 Mart 2017 00:00
Paylaş

Siber güvenlik konusunda yerel sorunlara odaklanan Türkiye’nin ilk ve tek etkinliği e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi, 30 Mart 2017 tarihinde Ankara’da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu merkez binasında düzenlendi.

BTK ev sahipliğinde düzenlenen zirveye BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen, BTK Kurul Üyesi Figen Kılıç, e-Safe Kurucusu Musa Savaş, BTK Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Kılıç, Aysel Kandemir, Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü Ahmet Fethi Ayhan ile kamu ve özel sektörden temsilciler katıldı.

BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, siber güvenlikte tüm kurumlar ve kuruluşlara önemli görevler düştüğünü, kritik kurumlarda kurdukları SOME ekiplerinin kendi sistemlerine yönelen tehditler ile ilgili tedbirler almasını sağladıklarını belirtti. Sayan, şöyle devam etti.“2016 yılı fiziksel dünyada olduğu gibi siber dünyada da ülkemize yönelik iç ve dış tehditlerin, saldırıların arttığı bir dönem oldu. Örneğin, 2016 yılında bir önceki yıla göre hizmet engelleme saldırıları 6 kat arttı. Bu noktada son döneme ilişkin bazı rakamları paylaşmak gerekirse; ülkemiz genelinde kurulmuş olan Siber Olaylara Müdahale Ekipleri sayısı geçtiğimiz yıl %40 oranında artmış olup, bugün itibariyle 585 kurumda SOME ekipleri kurulmuş durumdadır. Diğer yandan USOM üzerinden kurum kuruluşlara yapmış olduğumuz zafiyet bildirimlerinde 2015-2016 arasında yaklaşık 20 kat artış, kurum kuruluşlara yapmış olduğumuz alarm, uyarı ve genel güvenlik duyurularında ise 2016 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık 9 katlık bir artış söz konusudur.”

Sayan, siber saldırılara karşı hazırlık seviyesinin artırılması ve önleyici mahiyette tedbirleri sürekli olarak geliştirmek gerektiğini dile getirerek, “Hırsız her yerde hırsız; güvenlik de her yerde güvenlik. Bize düşen süreç içerisinde teknolojik imkan ve kabiliyetleri artırarak, siber olayları gerçekleşmeden önce tespit etmek ve hızlı müdahale ve koordinasyon ile ortaya çıkabilecek zararları en aza indirme gayreti içindeyiz. Siber güvenlik seviyemizi artırmak için teknoloji, insan kaynağı ve doğru şekilde tanımlanmış, geliştirmeye açık “Süreçler” şeklinde üç temel bileşenin olduğuna inanıyoruz. İşte bu nedenle eğer biz, vatansever insanlar olarak bu işi ciddiye almazsak, bilmeliyiz ki yarınlarımız olmayacak. Savunmadığın yer senin değildir” diye konuştu.

Paylaş
e-Safe BTK SiberGüvenlikZirvesi SiberGüvenlik SiberSaldırı

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Protel Holding’in Yeni CEO’su Cenk Temiz Oldu
Protel Holding’in Yeni CEO’su Cenk Temiz Oldu
14 Temmuz 2026 13:14
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerine Yapay Zekâ Desteği
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Süreçlerine Yapay Zekâ Desteği
14 Temmuz 2026 11:44
Genç Araştırmacılara Türkiye’de Burslu Araştırma Fırsatı
Genç Araştırmacılara Türkiye’de Burslu Araştırma Fırsatı
14 Temmuz 2026 11:21
Siparişe Dayalı Ar-Ge Çağrısına Başvurular Devam Ediyor
Siparişe Dayalı Ar-Ge Çağrısına Başvurular Devam Ediyor
14 Temmuz 2026 09:52
Türkiye’de Saas Pazarı Küresel Ortalamanın Üzerinde Büyüyor
Türkiye’de Saas Pazarı Küresel Ortalamanın Üzerinde Büyüyor
13 Temmuz 2026 13:23
Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi Belirlenecek
Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi Belirlenecek
11 Temmuz 2026 12:15
ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ TEMMUZ 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.