
Gaziantep Üniversitesi, ICT MEDIA ve Harput Ajans işbirliğinde düzenlenecek Anadolu Bilişim Buluşmaları’nın ikincisi “Sayısallaşma” ana teması ile Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde 8-9 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.
Kamu otoriteleri, bilişim dünyası ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek, Sayısallaşma ekseninde Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek teknolojilerin konuşulacağı Anadolu Bilişim Buluşmaları, üretimin kalbi olan Anadolu’yu, dünyanın vizyonu ile buluşturmayı amaçlıyor. Anadolu Bilişim Buluşmaları sayesinde iş birliklerinin derinleştirilmesi, yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi ve üretimde inovasyonun artırılması, tüm bunlarla birlikte hem bölgesel hem de ulusal ekonomiye katma değer sağlanması hedefleniyor.
Etkinliğe Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yanı sıra çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile GSM operatörlerinin yöneticileri, bilişim şirketlerinin CEO’ları, akademisyenler ve bilişim profesyonelleri katılıyor.
Etkinlikte sektörün önde gelen kamu, şirket ve STK temsilcileri “Sayısallaşma” ana teması altında e-çözümler, e-ticaret, Akıllı Şehirler ve Endüstri 4.0 gibi konuları ele alacak. Anadolu Bilişim Buluşmaları, bölgenin ekonomik performansına doğrudan katma değer oluşturacak şekilde, vizyon konuşmaları, teknoloji platformları, eş zamanlı oturum, panel ve konferansların yanı sıra kullanıcı deneyimleri, sosyal etkinlikler, forumlar ve özel proje konularını barındıracak. Anadolu Bilişim Buluşmaları kapsamında bölgede, Türkiye’de ve dünyada teknolojinin odağındaki konular, politika belirleyiciler, sektörün önde gelen firmalarının temsilcileri ve akademisyenler tarafından ele alınacak.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Etkinlik
Anadolu Bilişim Buluşmaları kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel bir etkinlik de gerçekleştirilecek. E-ticaret ve KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Sertifika Programı’nda kadın girişimcilere Gaziantep Üniversitesi’nden sertifikalı eğitim verilecek. Etkinliğin eğitim içeriği KOSGEB, PTT ve HEPSİBURADA tarafından sağlanacak.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, etkinlikle ilgili değerlendirmesinde, sayısallaşmanın kamu, şirketler, sanayi, şehirler ve insanlar için giderek daha önemli hale geldiğini, sayısallaşmayı başaran ülkelerin büyümesini de güçlü hale getirdiğini vurguladı. Prof. Dr. Gür, Gaziantep Üniversitesi olarak “Sayısallaşma” ana teması altında “Anadolu Bilişim Buluşmaları”na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını, etkinliğin hem Gaziantep hem de Türkiye’nin ekonomisine, sanayisine ve bilişim sektörüne önemli katkılar sunacağını belirtti.