• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. See&Sign “Selfie Biyometri” ile uzaktan, güvenli ve kolay kimlik doğrulama dönemi başladı
See&Sign “Selfie Biyometri” ile uzaktan, güvenli ve kolay kimlik doğrulama dönemi başladı

See&Sign “Selfie Biyometri” ile uzaktan, güvenli ve kolay kimlik doğrulama dönemi başladı

ICT Media ICT Media
5 Mayıs 2021 00:00
Paylaş

Kamuda ve özel sektörde insan odaklı, hayatı kolaylaştıran ve güvenli ortam sağlayan yüksek teknolojiler üreten Papilon, uzaktan sistemlere ihtiyaç duyulan bu dijital dönüşüm sürecinde kişisel verilerimizi uçtan uca koruyacak teknolojilere bir yenisini daha ekleyerek, hem blok zincir hem de kuruma özel çalışılan “See&Sign”ı geliştirdi.

BDDK ve BTK yönetmelikleri ile tam uyumlu olarak geliştirilen bu teknoloji Türkiye’nin uluslararası tescilli tek yüz doğrulama algoritmasını kullanıyor.

Her gün kullanılan birçok popüler mobil uygulamadan bankacılık işlemlerine, sağlıktan eğitime pek çok alanda uygulanan hesap sahipliğini onaylayan, kolay ve güvenli kimlik doğrulaması sunan See&Sign, selfie fotoğrafının, kimlik üzerindeki veya NFC’deki fotoğrafla eşleşmesi durumunda işlem onayını sağlayan bir dijital doğrulama sistemi. Üstelik birçok hizmet için kullanılan geleneksel şifrelerin aksine, biyometrik verilerin değiştirilemezliği öz çekim biyometrisini en güvenli buluşlardan biri haline getiriyor.

See & Sign ile herhangi bir onay işlemi için kişinin kimlik, pasaport, ehliyet gibi belgeyi bir kereye mahsus mobil uygulamada okutup, sonrasında anlık olarak ellerini selam verir gibi havaya kaldırdıkları bir öz çekim fotoğrafının çekilmesi yeterli oluyor.

Hem eski tip T.C. kimlik kartlarına hem yeni çipli kimlik kartlarına uyumlu

Biyometri Tabanlı Görüntülü Görüşme ile Müşteri Edinim Platformu olan See&Sign hem eski tip T.C. kimlik kartları hem de yeni nesil çipli kimlik kartları üzerinden kimlik doğrulama yapılıyor. Milyonlarca veri kümesi üzerinde eğitilen ve NIST onaylı yüz tanıma algoritmasından oluşan uygulama, en yeni ve ileri teknolojilerle üretildi. Otomatik kimlik doğrulamadan, canlılık kontrolüne, yakın alan iletişimine (NFC), yapay zekaya, duygu analizine ve biyometrik imza çözümlerine kadar her şeyi tek bir platformda ihtiyaca göre sunabiliyor.

Görüntülü Görüşme ve Çağrı Merkezi eklentilerimizle bütüncül bir çözüm sağlıyoruz

Pandemi dönemiyle beraber alışkanlıklarımızı değiştiren birçok yeniliğe, insan hayatını kolaylaştıran güvenli çözüm sunacak teknoloji ürünlerine dikkat çeken Papilon Genel Müdür’ü Oral Tuntaş; “See&Sign’ı uzaktan sistemlere olan ihtiyacı karşılamak misyonuyla hareket ederek biyometri uzmanlığımızı blokzincirle birleştirerek oluşturduk. Dünyanın herhangi bir yerinde bulunan tüketici bankacılık, eğitim, sağlık gibi pek çok alanda bu uygulamayı kullanılabilecek. Uzaktan kimlik tespiti sunan See & Sign ile bireyler artık sözleşmelerini veya onay işlemlerini online ortamda, kolay ve güvenli bir şekilde yapabilecek. Kullanıcılar ayrıca sistemimizin parçası olan görüntülü görüşme ve çağrı merkezi ilaveleriyle bütüncül olarak süreci tamamlayabilecek. Odağına insanı, bilimi ve paylaşım ruhunu alan Papilon olarak paydaşlarımızın tüketiciye uzanan yolculuğunda onlara en kolay ve güvenli deneyimi yaşatmalarına yardımcı olacak, verimliliği artıracak çözümler üretmeye devam edeceğiz. Umuyorum, tüm kurumlar bu ayırt edici özelliğimiz ile kendilerini daha da güvenli hissedecekler. Paydaşlarımıza operasyonlarında hız katacak olan kolay entegre edilebilir çözümlerimizi sunmak istiyoruz. İster API, ister SDK, ister anahtar teslim uygulama isterse de görüntülü konuşma ve çağrı merkezi ilavelerimizle her seviyede çalışma imkanımız mevcut” diyerek sistemin esnek adapte etme özelliklerinden bahsetti.

Sistemin kriminal teknoloji olarak ele alınması güvenlik açısından şart

Uzaktan kimlik tespitinde güvenlik açığı olabilen yazılımlara ve risklere de dikkat çeken Oral Tuntaş çözümü bir mobil uygulama olarak değil, bir güvenlik çözümü olarak görmeli yorumununda bulunuyor. Kurumları risk açığı olan yazılım ve ürünlere karşı uyaran Altay, “Dünyadaki uygulamalara baktığımızda, bu alanda uzmanlaşma söz konusu. Özellikle sistemin en önemli bacağı olan yüz ve hareket doğrulama süreci, biyometri uzmanlığı ve deneyimi gerektiriyor. Bu sebeple gelişmiş ülkelerin bankaları ve finans kurumları biyometri uzmanlığı olan firmaları tercih ettiğiniz gözlemliyoruz. Sistem güvenlik açısından finansal veya mobil bir teknoloji olmasının ötesinde kriminal teknoloji olarak ele alınmak durumunda. See&Sign ürümüz de bu bakış açımız ile ana üretim alanımız olan biyometri teknolojisi deneyimlerimizin titiz bir çıktısı olarak devreye alındı.”

Paylaş
Papilon See&Sign Oral Tuntaş teknoloji gündemi bilişim gündemi

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Siber Güvenliğin Nabzı Elcore Day 2025’te Attı: Yeni Teknolojiler, Yeni İş Birlikleri
Siber Güvenliğin Nabzı Elcore Day 2025’te Attı: Yeni Teknolojiler, Yeni İş Birlikleri
8 Mayıs 2025 17:42
“Yapay Zekâ Yıldızları”nda yeni hedef 55 bin öğrenciye ulaşmak
“Yapay Zekâ Yıldızları”nda yeni hedef 55 bin öğrenciye ulaşmak
8 Mayıs 2025 11:06
Elcore Day 2025: Bilişim Dünyasının Kalbi İstanbul ve Ankara’da Attı
Elcore Day 2025: Bilişim Dünyasının Kalbi İstanbul ve Ankara’da Attı
8 Mayıs 2025 10:49
Şam'da düzenlenen 2025 AI-SYRIA Konferansı, yapay zekada bölgesel vizyonu ortaya koydu
Şam'da düzenlenen 2025 AI-SYRIA Konferansı, yapay zekada bölgesel vizyonu ortaya koydu
7 Mayıs 2025 12:02
İstanbul'da
İstanbul'da "META Summit 2025": Yapay zeka ve teknoloji odaklı gelecek vizyonu masaya yatırıldı
7 Mayıs 2025 11:57
10. Verimlilik Proje Ödülleri Sahiplerini Buldu
10. Verimlilik Proje Ödülleri Sahiplerini Buldu
7 Mayıs 2025 11:53
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.