• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Sevgililer en çok telefonu kıskanıyor!
Sevgililer en çok telefonu kıskanıyor!

Sevgililer en çok telefonu kıskanıyor!

ICT Media ICT Media
12 Şubat 2019 00:00
Paylaş

Online araştırma şirketi DORinsight, 14 Şubat Sevgililer Günü için katılımcıların sosyal medya ve teknoloji kullanımına ilişkin bir araştırma hazırladı. Araştırmaya göre katılımcılar sevgilisi veya eşiyle birlikteyken telefonla vakit geçirilmesinden rahatsız oluyor.

1-8 Şubat 2019 tarihleri arasında online olarak tamamlanan araştırmaya; Türkiye temsili, ABC1C2DE sosyo-ekonomik segmente mensup sevgilisi ya da eşi olan 2.061 kişi katıldı. Araştırma kapsamında, katılımcılara sosyal medya alışkanlıkları ve sosyal medyanın ilişkiye etkisiyle ilgili sorular yöneltildi. Çalışmadan çıkan ilginç sonuçlar ise şöyle:

Yapılan araştırmada ‘Sevgiliniz ya da eşinizle günde kaç dakika yüz yüze görüşüyorsunuz’ sorusuna katılımcıların yüzde 25’i 2 saatten az, yüzde 34’ü 2-4 saat, yüzde 24’ü 5-7 saat, yüzde 10’u 8-10 saat, yüzde 7’si ise 11 saatten fazla cevabını veriyor.

Telefon elimizden düşmüyor

Katılımcıların yüzde 20’si gün içinde akıllı cihazlarıyla 2 saatten az vakit geçirdiklerini söylerken, yüzde 41’i 2-4 saat, yüzde 25’i 5-7 saat, yüzde 10’u 8-10 saat, yüzde 4’ü ise 11 saatten fazla vakit geçirdiklerini belirtiyor.

Katılımcılara sevgili ya da eşiyle günde kaç dakika telefonda konuşup mesajlaştıkları sorulduğunda yüzde 14’ü 0-5 dk, yüzde 27’si 6-10 dk, yüzde 30’u 11-30 dk, yüzde 13’ü 31-60 dk, yüzde 16’sı ise 1 saatin üzerinde yanıtını veriyor.

Çiftler telefonla vakit geçirilmesinden rahatsız

Yüzde 37’si sevgilisi ya da eşi birlikteyken telefonla vakit geçirilmesinden rahatsız olduğunu söylerken, yüzde 28’i rahatsız olmadığını, yüzde 35’i de bazen rahatsız olduklarını dile getiriyor.

Katılımcıların yüzde 8’i eşi ya da sevgilisiyle birlikteyken 5 dakikada 1 telefona baktıklarını, yüzde 24’ü 10 dakikada 1 telefona baktıklarını, yüzde 31’i 30 dakikada 1, yüzde 28’i saat başı baktıklarını, yüzde 9’u ise hiç bakmadıklarını söylüyor.

Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 35’i birlikteyken telefon kullanımına kısıtlama getirirken, yüzde 65’i karışmıyor.

Katılımcıların neredeyse yarısı telefon yüzünden tartışıyor

Katılımcıların yüzde 45’i telefonla çok vakit geçirdiği için sevgilisi ya da eşiyle tartıştıklarını yüzde 55’i ise tartışmadıklarını anlatıyor.

Yüzde 58’i sevgilisi ya da eşleriyle sosyal medya hesaplarının şifrelerini paylaştıklarını, yüzde 42’si ise paylaşmadıklarını dile getiriyor.

Katılımcıların yüzde 17’si sevgilisi ya da eşini sosyal medyada gizlice izlediğini (stalk), yüzde 19’u bazen izlediğini, yüzde 64’ü ise izlemediğini söylüyor.

Sevgilileri arkadaşları tanıştırıyor

Sevgilisi ya da eşleriyle nerede tanıştıkları sorulduğunda katılımcıların yüzde 39’u arkadaş aracılığıyla tanıştıklarını, yüzde 19’u okuldan, yüzde 22’si işten, yüzde 11’ü sosyal medyadan tanıştıklarını belirtiyor.

Katılımcıların yüzde 66’sı sosyal medyada sevgilisi ya da eşiyle birlikte fotoğrafını paylaştıklarını, yüzde 34’ü paylaşmadıklarını ifade ediyor.

Katılımcıların yüzde 21’i sevgilisi ya da eşiyle kavga ettikleri zaman onlara inat sosyal medyada paylaşımlar yaptıklarını, yüzde 79’u ise yapmadıklarını dile getiriyor.

Paylaş
DORinsight sevgililer günü Online araştırma

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Dijital ikizlerle siber güvenlikte yeni bir dönem
Dijital ikizlerle siber güvenlikte yeni bir dönem
24 Eylül 2025 10:28
Yapay Zeka ve Otomasyon Mobil Ağları Nasıl Dönüştürüyor?
Yapay Zeka ve Otomasyon Mobil Ağları Nasıl Dönüştürüyor?
23 Eylül 2025 11:57
Bilişim Vadisi TEKNOFEST 2025’i ödüllerle tamamladı
Bilişim Vadisi TEKNOFEST 2025’i ödüllerle tamamladı
23 Eylül 2025 11:27
Penta Teknoloji ve NetApp’tan Yeni İş Birliği
Penta Teknoloji ve NetApp’tan Yeni İş Birliği
23 Eylül 2025 11:21
Sağlık sektöründe veri kaosu: Dijital dönüşümün önündeki büyük engel
Sağlık sektöründe veri kaosu: Dijital dönüşümün önündeki büyük engel
23 Eylül 2025 11:11
  Çarpık Kentleşmeden Çarpık Dijitalleşmeye: Şirketleri Bekleyen Yeni Riskler
  Çarpık Kentleşmeden Çarpık Dijitalleşmeye: Şirketleri Bekleyen Yeni Riskler
22 Eylül 2025 12:25
ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EYLÜL 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.