
Siemens Türkiye, dijital dönüşüme öncülük eden yatırımlarına bir yenisini ekledi. Siemens Türkiye’nin, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde (GOSB) bulunan entegre üretim tesisleri bünyesinde kurduğu yeni Alçak Gerilim Şalt Cihazları Fabrikası; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Helmrich ve Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis’in katılımlarıyla bugün düzenlenen törenle açıldı.
Siemens Türkiye’nin büyüme stratejisi çerçevesinde GOSB’ta toplam 150 bin metrekare alan üzerine kurulan Entegre Üretim Tesisleri’nin yatırım tutarı, Faz II kapsamında gerçekleştirilen yeni fabrikayla birlikte 65 milyon Euro’ya ulaştı. Tesisler ülke ekonomisine yılda yaklaşık 100 milyon Euro katkıda bulunacak. Doğrudan ve dolaylı olmak üzere 1.000 kişiye istihdam sağlayacak olan yeni Alçak Gerilim Şalt Cihazları Fabrikası’nda, kontaktör ve aksesuarları, aşırı akım rölesi, otomatik sigorta, otomatik şalter aksesuar ve aksam parçalarının üretimi yapılacak. Siemens Türkiye, Gebze’deki Entegre Üretim Tesisleri ile 2018 yılında toplam 110 milyon Euro tutarında ihracat gerçekleştirecek.
“İleri teknolojili bu fabrika bizler için bir değerdir”
Törende yaptığı konuşmada Siemens Türkiye’nin yeni fabrikasının, Türk ekonomisine ve siyasi istikrara duyulan güvenin açık bir göstergesi olduğunu belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, “Türkiye’nin üretimine, ihracatına ve istihdamına katkıda bulunan her fabrika ve her girişim bizim için bir değerdir, bir nimettir. Bugün açılışını yaptığımız fabrikanın, ileri teknoloji ile donatılmış olması bizler için ayrıca memnuniyet vericidir” dedi.
Siemens Türkiye’nin Ar-Ge’ye verdiği önemden duydukları memnuniyetin de altını çizen Bakan Faruk Özlü şunları söyledi: “550 kişilik bir ekiple Ar-Ge çalışmaları yapan Siemens’i tebrik ediyorum. Biz, Hükümet ve Bakanlık olarak Ar-Ge, Tasarım ve İnovasyon yatırımlarına büyük önem veriyoruz. Bugün itibariyle 762 Ar-Ge, 138 Tasarım Merkezi olmak üzere, toplam 900 adet Ar-Ge ve Tasarım Merkezine ulaşmış bulunuyoruz. Yakın bir zamanda, bininci Ar-Ge ve Tasarım Merkezimizin müjdesini de vereceğiz. Tüm şirketleri ve yatırımcıları; yönetim, üretim, servis, lojistik ve Ar-Ge faaliyetlerinde Türkiye’yi ‘Bölgesel Merkez’ olarak değerlendirmeye çağırıyorum” dedi.
“Siemens, Türkiye’de güçlü bir işveren olmayı sürdürecek”
Siemens olarak Türkiye’deki köklerinin çok güçlü olduğunu ve kendilerini yerel bir şirket olarak gördüklerini belirten Siemens AG Yönetim Kurulu Üyesi Klaus Helmrich, “Yerel bilgi ve birikimimiz, Türkiye’deki uzun süreli deneyimimiz ve küresel kaynaklarımızı aktarma yeteneğimiz sayesinde müşterilerimizi her zaman memnun edebiliyoruz. Gelecekte de Türkiye’deki müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz,” dedi.
Hüseyin Gelis: “Türkiye’de Türkiye için varız”
Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, yeni fabrika yatırımının, Türkiye’nin ekonomik ve teknolojik gelişimi için yürütülen, kesintisiz çalışmaların sonuçlarından biri olduğunu belirtti. Gelis, “
“Siemens, Cumhuriyet Dönemi’ndeki ilk fabrikasını 1928’de Eskişehir’de açmıştı. Bugün ise burada, son teknolojiyle donatılmış yeni fabrikamızın açılışını gerçekleştirerek yolculuğumuzda çok önemli bir adım daha atıyoruz.
Siemens Entegre Üretim Tesisleri, yakın gelecekte, kapasite artışı ve teknolojik geliştirmelerle daha da büyüyecek. Tesislerin yer aladığı kampüste kısa süre önce mavi yakalı çalışanlara yönelik bir Eğitim Merkezi de hayata geçirildi. Gelecekte, Faz III kapsamında, kampüs içinde ek yatırımlar da planlanıyor. Bunlar arasında, güneş enerjisi panelleri, sosyal yaşam alanları, yürüyüş yolları, amfi tiyatro, futbol, basketbol ve voleybol sahalarının yer alması hedefleniyor.
İnsan kaynağıyla cazibe merkezi konumunda
Sahip olduğu nitelikli insan kaynağıyla da bir cazibe merkezi konumunda olan Siemens Entegre Üretim Tesisleri, çalışanlarına Siemens AG’nin yurt dışı fabrikalarında da kariyer olanakları tanıyor. Bu sayede son iki yılda tesislerde görev yapan 20 çalışan, farklı ülkelerdeki Siemens fabrikalarında önemli görevler üstlenme imkânına sahip oldu. Mesleki teknik lise ve üniversite öğrencilerine yarı zamanlı çalışma ve staj imkânları sunan Siemens Entegre Üretim Tesisleri, kalifiye genç yeteneklerin sektöre kazandırılmasına katkıda bulunuyor.” dedi.