• Biz Kimiz
  • Künye
logo
MEDOC
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
MEDOC
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Sipay Kart işlem adedi 11 kat arttı!
Sipay Kart işlem adedi 11 kat arttı!

Sipay Kart işlem adedi 11 kat arttı!

ICT Media ICT Media
29 Ocak 2024 12:43
Paylaş

Fintek sektörünün lider oyuncularından Sipay, büyümede hız kesmiyor. 2023 yılında Sipay Kart adedi bir önceki yıla kıyasla 7 kat artarken, işlem adedi 11 kat, işlem hacmi ise 6 kat artış gösterdi.

2019 yılında lisans alarak finansal teknoloji sektörüne “ödeme sistemleri alanına yenilikçi ve dinamik çözümler sunma” mottosuyla giriş yapan ve PSM Awards’da 2 “altın” ödüle layık görülmesinin yanı sıra Deloitte Teknoloji Fast 50’de Türkiye’nin en hızlı büyüyen fintek şirketi olan Sipay, sürdürülebilir bir şekilde büyümeye devam ediyor. Sipay Kart adedi geçen yıl bir önceki yıla kıyasla 7 kart artış gösterirken, söz konusu dönemde işlem adedi 11 kat, işlem hacmi 6 kat arttı. En çok harcama yapılan sektörler sırasıyla gıda/market, akaryakıt ve elektronik eşya/bilgisayar oldu.

Çalışan sayısını 2’ye katladı

2023 yılında Sipay Cüzdan adedi 2022 yılına kıyasla 4 kat artarken, Walletgate altyapısı ile hizmet verdiği cüzdan projelerinde de toplam cüzdan sayısı 6,5 kat yükseldi. Öte yandan üye işyeri adedini geçen yıl 2,5 kat artıran şirketin, üye işyeri işlem adedi 2 kat, üye işyeri işlem hacmi ise 4 kat artış gösterdi. Sipay’in çalışan sayısı ise son bir yılda yüzde 125 arttı.

“En hızlı büyüyen fintek şirketiyiz”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Sipay CEO’su Semih Muşabak, şunları söyledi: “2019 yılında faaliyetlerine başlayan bir marka olarak son 3 yılda elde ettiğimiz 22 katlık büyüme ile sektörün en hızlı büyüyen fintek şirketiyiz. Başarımızın ardında kuşkusuz alanında tecrübeli ve tek takım ruhuyla titiz ve özverili bir şekilde hareket eden ekibimiz yatıyor.”

Uluslararası para transferi ürünü yolda

Sektörün en hızlı büyüyen şirketi olmanın yanı sıra sektöre ve müşterilerine değer katmayı sürdüreceklerini vurgulayan Muşabak, 2024 yılı planlarına ilişkin ise şu bilgileri verdi: “Bu yılın ilk çeyreğinde uluslararası para transferi ürünümüzü devreye alacağız. Ayrıca, değerli maden alım satım özelliği de ilk çeyrek içerisinde kullanıma sunacağımız bir başka özellik olacak. Bunlara ek olarak 2024’te yurt dışı pazarlarda çalışmalarımızın meyvelerini görmeye başlayacağımız için oldukça mutlu ve heyecanlıyız. Pek çok pazarı araştırdık, incelemelerimiz sürüyor. İngiltere ve bazı Avrupa pazarları için şirket kurulumlarımız, lisans başvurularımız ve hazırlıklarımız tüm hızıyla yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.”

Paylaş
Fintek sipay Finansal teknoloji Semih Muşabak

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

Akademi ve sanayinin güç birliği: DiMAP ile dijital üretim ekosistemi gelişiyor
Akademi ve sanayinin güç birliği: DiMAP ile dijital üretim ekosistemi gelişiyor
31 Mayıs 2025 13:39
Doğrudan Dijital Üretim Platformu açıldı
Doğrudan Dijital Üretim Platformu açıldı
31 Mayıs 2025 11:16
Her 10 kurumdan 7’si aldığı tedbirlere rağmen halen siber saldırı altında
Her 10 kurumdan 7’si aldığı tedbirlere rağmen halen siber saldırı altında
30 Mayıs 2025 16:07
Yapay zekâ artık müşterinin sesinden anlıyor!
Yapay zekâ artık müşterinin sesinden anlıyor!
30 Mayıs 2025 14:54
Bakan Kacır'dan
Bakan Kacır'dan "Yeni Yatırım Teşvik Sistemine" ilişkin açıklama
30 Mayıs 2025 12:40
Yapay zekâ odaklı başarıya giden yol adesso Türkiye’nin ev sahipliğinde masaya yatırıldı
Yapay zekâ odaklı başarıya giden yol adesso Türkiye’nin ev sahipliğinde masaya yatırıldı
29 Mayıs 2025 17:16
ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ MAYIS 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.