• Biz Kimiz
  • Künye
logo
roqos
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
  • Organizasyon Hizmetlerimiz
  • Gündem
  • Bilişim
  • Telekom
  • Savunma
  • Enerji
  • e-Mobilite
  • Oyun
  • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
roqos
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Şirketler dijital dönüşüm ile verimliliklerinin artacağını öngörüyor
Şirketler dijital dönüşüm ile verimliliklerinin artacağını öngörüyor

Şirketler dijital dönüşüm ile verimliliklerinin artacağını öngörüyor

ICT Media ICT Media
31 Mart 2023 10:20
Paylaş

Yapılan yeni araştırma, şirketlerin verimliliklerini teknolojiyle artırabileceklerini düşündüğünü, ancak dijital dönüşüm projelerini tamamlamak için büyük bilgi ve beceri engelleriyle karşı karşıya kaldıklarını gösteriyor. Üst düzey karar vericiler, Avrupalı şirketlerin teknolojik dijital dönüşüm projelerinin sadece 3 yıl içinde verimliliklerini ortalama yüzde 38 artırmasını ve yatırımlarının geri dönüşünü de (ROI) 5 yıldan kısa bir süre içinde tamamlamasını istiyor. Ancak şu ana kadar şirketlerin ortalama sadece yüzde 15'i dijital dönüşüm projelerini tamamladı.

Ankete katılanların neredeyse yüzde 40'ı dijital dönüşüm söz konusu olduğunda şirketlerinin, rakiplerinin gerisinde kaldığını düşünüyor. Dijital dönüşüm teknolojilerinin uygulanmasının önündeki başlıca engeller ise şirket içindeki bilgi eksikliği (yüzde 35), şirket içindeki BT personelinin kaynak ve beceri eksikliği (yüzde 32), mevcut BT altyapısıyla birlikte çalışabilirlik konusundaki endişeler (yüzde 30) ve harici uzman BT desteği veya uzman sağlayıcıların farkındalık eksikliği (yüzde 30) olarak sıralanıyor.

Panasonic Connect Avrupa Pazarlama Direktörü Jan Kaempfer konuyla ilgili şunları söylüyor: "Bu araştırma, Avrupalı şirketlerin en yeni teknoloji çözümlerinin iş operasyonlarını dönüştürebileceğini ve verimlilikte büyük adımlar atmalarına yardımcı olabileceğini anladığını gösteriyor, ancak birçoğu için hala üstesinden gelinmesi gereken belirgin engeller var.

Şirketler, bünyelerinde uzmanlık ve kaynak alanlarında eksiklikler yaşıyor ve planlarını uygulamak için ihtiyaç duydukları dış uzman desteğini bulmakta da zorlanıyor. Panasonic Connect Europe, bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce bu ihtiyaçları gidermek için kuruldu. Bu yapının kurulma nedeni tam olarak B2B şirketlerin dijital dönüşüm zorluklarını gidermesine yardımcı olmak için teknoloji donanımını, yazılım çözümlerini ve hizmet uzmanlığını bir araya getirmekti."

Bağımsız araştırma şirketi Opinion Matters tarafından yürütülen ve Panasonic Connect Europe tarafından yaptırılan anket, İngiltere, Fransa ve Almanya'da iş dünyasında dijital dönüşümden sorumlu 300 üst düzey karar vericiyi sorguladı.

Paylaş
Panasonic Jan Kaempfer

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

KPMG ve AIMA’dan yatırımların geleceğine yön verecek tokenizasyon raporu
KPMG ve AIMA’dan yatırımların geleceğine yön verecek tokenizasyon raporu
17 Ekim 2025 14:39
Şirketlerin %95’i yapay zeka projelerinden sonuç alamıyor
Şirketlerin %95’i yapay zeka projelerinden sonuç alamıyor
17 Ekim 2025 14:38
BTM-Galatasaray Üniversitesi iş birliği start aldı
BTM-Galatasaray Üniversitesi iş birliği start aldı
17 Ekim 2025 14:36
Vodafone, 1 Nisan 2026 itibarıyla 81 il ve 922 ilçeyi 5G ile buluşturacak
Vodafone, 1 Nisan 2026 itibarıyla 81 il ve 922 ilçeyi 5G ile buluşturacak
17 Ekim 2025 14:28
Sayan: 5G İhalesi, Türkiye'nin Dijital Bağımsızlığının Miladı
Sayan: 5G İhalesi, Türkiye'nin Dijital Bağımsızlığının Miladı
17 Ekim 2025 11:32
Pyhton ile yapay zeka eğitiminde 34 kadın daha mezun oldu
Pyhton ile yapay zeka eğitiminde 34 kadın daha mezun oldu
16 Ekim 2025 18:11
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2025 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. Paragon Teknoloji

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.