• Biz Kimiz
  • Künye
logo
logo
  • Anasayfa
  • ICT Etkinlik
    • Gelecek Etkinlikler
    • Geçmiş Etkinlikler
    • Etkinlik Haberleri
  • Haberler
    • Gündem
    • Bilişim
    • Telekom
    • Savunma
    • Enerji
    • Kariyer
  • Röportaj
  • Dergi
  • Yazarlarımız
  1. Anasayfa
  2. Bilişim
  3. Sosyalleşmek isteyen 54 milyon dijitalde buluştu
Sosyalleşmek isteyen 54 milyon dijitalde buluştu

Sosyalleşmek isteyen 54 milyon dijitalde buluştu

3 Aralık 2020 00:00
Paylaş

We Are Social 2020 verilerine göre, nüfusu 82 milyonu aşan Türkiye'de 62 milyon internet kullanıcısı var. Bu rakam, nüfusun yüzde 74'üne karşılık gelirken, 54 milyon kişi aktif olarak sosyal medyayı kullanıyor. Bu durum, şirketleri arama motorlarında üst sıralarda çıkmak ve kolay bulunmak için reklam vermeye yöneltiyor.

We Are Social 2020 verilerine göre ülkemizde kullanıcı bazında günde ortalama 7,5 saat internete bağlı kalınıyor. İnsanların dijital ortamı sık kullandığı ülkemizde dijital mecralar büyük bir pazar haline geliyor. Koronavirüs günlerinde oluşan sosyal hareketsizlik, sosyal medya hareketliliğine ortam sağlıyor. Şirketlerin koronavirüs belirsizliğinde dijital pazarlamaya yoğunlaşarak hedef kitleye ürünlerini ulaştırmaları ve markanın tanıtımını sağlamaları, büyüme ve kârlılığı beraberinde getiriyor.


Dijital pazarlama rekabette avantaj sağlıyor

Dijital pazarlamada doğru stratejiler belirleyen şirketlerin rekabette bir adım öne çıktığını vurgulayan EG Bilişim Teknolojileri CEO'su Gökhan Bülbül, müşterilerle iletişimin sürekliliğinin önemine şu sözlerle dikkat çekti: "İçinde bulunduğumuz dönemde sosyal medya kanalları insanları hiç olmadığı kadar ulaşılabilir kılıyor. Arama motoru optimizasyonu (SEO), sosyal medya kanallarının reklam açısından etkili bir şekilde kullanılması gibi stratejik adımlarla şirketler doğru zamanda, doğru kullanıcı ile buluşabiliyor. Salgın döneminde dijital pazarlamaya ve iletişime ara veren şirketler, bu dönemden sonra müşterileri ile aynı iletişimi kurmakta zorlanabilir. Şirketlerin iletişime devam etmeleri, dijital pazarlama stratejilerini geliştirmeleri ve dijital pazarlamanın sunduğu ölçümlenebilir sonuçlarla geleceğe yönelik yol haritaları belirlemelerinin kritik derecede önemli olduğu bir dönemden geçiyoruz." dedi.



Sokağa çıkma yasağı sosyal medyayı hareketlendirdi

Gündemde yeniden yer alan sokağa çıkma yasakları ve kısıtlamalar, sosyal medya kullanımında artışa neden oluyor. We Are Social'ın raporuna göre, 2,5 milyar aktif kullanıcıya sahip Facebook, en fazla kullanıcıya sahip sosyal medya mecrası olurken, YouTube ve WhatsApp kullanan 2 milyar kullanıcı mevcut. WeChat'in 1 milyar kullanıcıya, son zamanlarda popülerleşen platform TikTok'un ise 800 milyon kullanıcıya ulaştığı görülüyor.


 

Paylaş
youtube TikTok WhatsApp Facebook WeChat Sosyal medya We Are Social EG Bilişim Gökhan Bülbül

Bilişim Kategorisinin En Yenileri

TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
TÜBİSAD, “İşin Kitabını Yazanlar” video serisini başlattı
13 Ekim 2026 15:58
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
Bulut yatırımlarında doğru maliyet için toplam sahip olma maliyetine bakılmalı
13 Ekim 2026 15:57
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
Yenilenen Virgosol, deneyimden doğan ürünlerle dünyaya açılıyor
13 Ekim 2026 15:52
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
VARTA Tüketici Pilleri Bağımsız Şirket Olarak Faaliyetlerini Sürdürecek
13 Ekim 2026 13:40
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
C-Prot, Deloitte Technology Fast 50 Türkiye 2026 listesine girdi
13 Ekim 2026 12:47
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
DDoS saldırıları abonelik modeliyle yaygınlaşıyor
12 Ekim 2026 18:04
ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!
Dergi

ICT MEDIA DERGİSİ EKİM 2026 SAYISI ÇIKTI!

Copyright © 2022. All Rights Reserved. ICT Media

Webmail

play store app store

Bu websitesi Odeaweb sunucularında barındırılmaktadır.